Aftensmad/ Opskrifter/ Vegansk/ Vegetarisk

Opskrift på lækker cremet og spicy hummus

Opskrift på lækker cremet og spicy hummus

Jeg har egentlig aldrig rigtig været helt vild med hummus, men det er som om, at det er vokset lidt med mig, så nu er jeg faktisk ret så tosset med det. I øjeblikket spiser jeg det nærmest hver dag, det tager ingen tid at lave og så sørger jeg bare for, at lave en lidt større portion, så der er til lidt flere dage. Nu hvor Rasmus i øjeblikket arbejder hjemme fra, ryger det også lidt hurtigere, for han er nemlig også blevet ret vild med det.

Humus - Opskrift på hjemmelavet hummus

Opskriften på denne hummus er uden Tahin, som er en sesampasta. Grunden er egentlig ret så simpel, jeg er først fornyligt begyndt at kunne lide hummus, så jeg skal lige vende mig til smagen, før jeg begynder at bruge Tahin. Så er du til Tahin, then feel free to use it. Istedet for Tahin tilføjer jeg lidt chili og Sambal oelek til min hummus, for at give den et ekstra kick. Dette kan naturligvis undlades, hvis du ikke er til en spicy udgave af hummus.

I øjeblikket lever jeg nærmest af det samme til frokost. Det er nemt og bekvemt, smager fantastisk og så er det rig på protein, som holder mig mæt i længere tid. Jeg følger stadig min kostplan, men jeg giver mig selv lov til, at eksperimentere lidt mere, så jeg følger den ikke helt slavisk mere, som jeg har gjort det sidste års tid. Jeg er stadig virkelig glad for alt hvad den kostplan har gjort for mig, både fysisk, men også psykisk. Det er utrolig hvilken energi man kan få, af træning og den rette mad. Prøv det, det kan virkelig anbefales, at ligge sin livsstil om.

Lunch - Frokost. Houmous - humus - hummus

I øjeblikket er min favorit spise til frokost, denne lækre spicy hummus, 1 stykke ristet kerne-rugbrød, kikærter, edamame bønner, pulled turkey, en utrolig lækker hjemmelavet tomatsauce, fyldt med grønsager. Tilslut bliver det hele toppet med lidt sesamfrø, det er egentlig mere for synets skyld, da jeg elsker mad der ser indbydende ud 🙂

Denne opskrift på hummus er sindsyg lækker. Den er dejlig cremet, har en rigtig god og lækker smag, hvilket helt sikkert skyldes valget af olien, som er af høj kvalitet. Gå aldrig ned på kvaliteten af den olie du skal bruge i din mad, da den ofte afspejler sig i smagen. Opskriften er sindsyg nem og tager ingen tid at lave! Når du først har prøvet at lave din egen hummus, er det slut med at købe hummus i supermarkedet. Det smager bare SÅ meget bedre når tingene er hjemmelavet, og så giver det også et udtryk af overskud, hvilket jo bestemt ikke gør noget. Hvem hader ikke den type der altid har mega meget overskud, ja det gør jeg ihvertfald, men jeg skal ikke råbe for højt, for jeg er vidst nok den type. Det har jeg ihvertfald ladet mig fortælle 😉

Opskrift på hjemmelavet hummus.

Du skal bruge følgende: 

  • 1 dåse kikærter
  • 1-1.5 dl god oliven olie
  • 0.5 chili uden korn, smag på din chili inden du kommer den i. Nogle er stærkere end andre.
  • 2 fed hvidløg
  • 3-5 spsk citronsaft
  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk
  • 1-2 tsk Sambal oelek

Sådan gør du:
Blendt alle ingredienserne godt sammen, start dog kun med halvdelen af olien og tilsæt løbene mere, indtil du har den ønskede konsistens. Husk at en hummus ikke er tør, den skal være lækker og cremet.
Smag til med citronsaft, paprika og sambal oelek, så den får den rette balance, og så din humus får præcis den smag du ønsker.

Lad den færdig hummus stå på køl i et par timer, så smagen rigtig kan udvikle sig.

Opskrift på hjemmelavet humus - hummus

Ingen kommentar

Skriv et svar