Ferie

Turen går til USA del 13 – Orlando

Universal

Så kom vi til Florida og de første 5 dage er gået i Orlando. Skønt at være tilbage et sted, hvor vi kan genkende de forskellige steder! Tiden går simpelthen alt alt for hurtigt, inden vi får set os om, så sidder vi på et fly med snuden mod København – øv bøv.

Universal

Orlando er byen man tager til, hvis man ønsker at shoppe og besøge diverse forlystelsesparker. Det er byen, hvor man skal huske den store pengepung og væbne sig med tålmodighed. Det er ikke en by jeg ville tage til, hvis jeg havde helt små børn – altså børn under 5 år, men det er bare min erfaring. Indgangs billetterne til de forskellige forlystelsesparker er urimelige høje og det samme er alt inde i parkerne.

I Universal er det absolut bedst, at have børn med der er 5+. Sidst vi var afsted var lille L for lille og fik derfor ikke noget ud af vores park besøg. Det har han derimod fået denne gang, da han har været høj nok til næsten alt – super fedt.


Blackfriday købte jeg vores billetter til Universal. Jeg købte 2 dage og fik 2 dage gratis med oven i hatten – det kan godt betale sig, at holde øje med diverse sites. Billetten gav adgang til Universal Studios, Island of Adventure, samt Hogwarts expressen – Island of Adventure besøgte vi sidst vi var her. Billetterne kostede den nette sum af 8500 kr – yeps du læste rigtigt, 8500 kr for 2 dage. Jeg var så bare heldig, at få yderligere 2 dage med i prisen, ellers havde prisen bare været det tilsvarende højere – shiit det er dyrt altså!


Shopping i Orlando

Da vi ankom til Orlando, havde vi allerede på forhånd aftalt, at vi skulle bruge 1 dag på shopping og de fulde 4 dage i parkerne – nu var det på ungernes præmisser. Vi valgte derfor at shoppe løs den første dag. Jeg havde egentligt ikke planlagt, at jeg skulle have noget – slet ikke nu, hvor jeg ihvertfald skal smide det der føles som 10 kg. Alligevel ente det med, at jeg fik shoppet en masse lækkert – meget overraskende og total uplanlagt. Sidst vi var her, var der ikke rigtig noget for min smag, så det var planlagt, at der skulle shoppes til R og ungerne.

Sidst vi var her, fandt vi ud af, at selvom det hedder Outlet, så er det nødvendigvis ikke outlet priser. Så man skal altså lige holde øjne og øre åbne. Oftes kan man finde det billigere der hjemme på tilbud. Så det er en god ting, at have tjekket om der er nogle vouchere i omløb, inden man tager i outlet centrene. Det er oftes dem der gør, at det bliver billigt.

Denne gang var det præcis samme oplevelse som sidst. Faktisk havde vi en dårligere oplevelse i Adidas, end vi havde sidst. Priserne var markant højere og deres såkaldte outlet, bød på køb 2 og få 50% på den billigste. Altså en hurtig hovedregning senere, så giver det en rabat på 25%, hvis du køber 2 varer, der er omfattet af dette tilbud. Det er ikke en imponerende rabat, hvis du spørg mig. Outlet er med rabatter på minimum 50%. Så igen, vær vågen inden du bare kaster ned i kurven, fordi du synes at det lyder billigt.

Vi fik shoppet mest i Ralph Lauren og Tommy Hilfiger, hvor jeg hjemmefra havde sikret mig en voucher, der gav yderligere procenter. Ellers havde vi ikke handlet det ekstra. Ralph Lauren bød på 20-30% rabat af vejl. priser og Hilfiger bød på rabatter fra 20-40% af vejl. priser. Igen ikke imponerende outlet priser, efter min mening. Jeg havde dog sikret mig en voucher til hver af butikkerne, der gav yderligere 25% på vores køb, såfremt vi handlede for over 150$. Det fik vi hurtigt shoppet for, og så var priserne lidt mere overkommelige.

Vi fik også shoppet lidt i Adidas, slet ikke så meget som planlagt, grundet de høje priser. Det samme med Nike butikken. I Nike fandt vi faktisk et par sko, et par sko i samme model og størrelse, som dem vi havde givet K i fødselsdagsgave, bare købt i Nike factory store i BIG, til 200 kr. I deres outlet i Orlando kostede de 120 kr mere, altså en pris på omkring 320 kr. Are you getting the picture now?

Outlet centeret er kolosalt, så det er en god ide, at have planlagt hvilke butikker du godt vil i på forhånd. Du når ikke hele centeret rundt på 1 dag, så ønsker du at nå i alle butikker, så afsæt 2-3 dage til shopping. Ja det lyder af meget, men det er en tidskrævende proces at shoppe, heh.


Universal Studios

Vi havde planlagt 4 dage i de 2 forlystelsesparker, men ente ud med at bruge 3 dage. Efter 3 hele dage, havde R og jeg fået nok. Med 2 dårlige forældre – dårlige grundet 3D/4D forlystelser og 3 unger høje på adrenalin og ikke til at styre, var det simpelthen ikke optimalt, at bruge endnu en dag i parkerne – ungerne var ustyrlige. Desuden var vejret på 4 dagen også maksimalt dårligt, det var en dag fyldt med regn, regn og atter regn. Første dag var det høj sol, meget høj varme og høj luftfugtighed. De 2 andre dage, var det let overskuet med pletvis regn, så de 2 dage var mere overkommelige.

På vores sidste besøg besøgte vi kun Island of Adventure, men denne gang havde vi også fornøjelsen af, at prøve Universal Studios. Derfor kan jeg hurtigt konkludere, at det var det helt rette valgt vi gjorde sidst, hvor vi valgte Island of Adventure.

Universal Studios byder på fantastiske forlystelser, men primært kun 3D/4D forlystelser. De ”normale” forlystelser var nærmest ikke eksisterende og der var langt imellem dem. Hverken jeg eller R lider af køresyge eller søsyge, så vi havde slet ikke regnet med, at vi ville blive dårlige af 3D/4D forlystelserne, men vi blev virkelige dårlige. Måske det skyldes, at vi var i så mange af denne slags forlystelser – I don’t know, men jeg vil i hvert fald ikke anbefale Universal Studios, hvis du lider af køresyge og søsyge, for så får du altså ikke noget ud af dit besøg, og det vil i den grad være spild af penge.

Ungerne var tossede med forlystelserne og især lille L var slet ikke til at styre. Han ville prøve alt og flere gange. Jeg trak det korte strå og måtte gå med ham flere gange – jeg lukkede øjnene, så var det ikke så slemt, heh. Alle de mange 3D/4D forlystelser var total gennemførte og havde mange flotte detaljer, virkelig en fantastisk oplevelse, trods mega kvalme.

Island of Adventure byder også på en masse skønne forlystelser. Her er der knap så mange 3D/4D forlystelser. Her er der langt flere normale forlystelser og her er også en afdeling for de små – det er der også i Universal, den er efter vores mening og især lille L’s mening, bare lige lidt bedre i Island og Adventure, hih. I Island of Adventure er der også et par vand forlystelser. Det er den type vandforlystelser, der er alt for sjove og hvor du bliver driv våd – just saying. Det er godt at have et ekstra sæt tøj med, hvis du har planer om at prøve disse, heh.

Hogwarts

Harry Potter world – er også denne gang, det vildeste vi har oplevet. Alt er total gennemført og man føler virkelig, at det hele er virkeligt, trods det, at det kun er en kulisse – så fantastisk lavet. Når man er i Harry Potter world er det et must, at ligge vejen forbi et af de mange steder, der sælger butterbeer. Hverken R eller jeg kan lide øl, men en frozen butterbeer smager helt fantastisk – det har ikke set skyggen af øl! Ungerne kunne ikke få nok og det kunne deres mor heller ikke, så der blev drukket et par stykker, hih. Det var en dyr fornøjelse, men bestemt det hele værd!

Frozen Butterbeer

En hurtig konklusion senere, så er Island of Adventure den bedste af de 2 parker – efter vores mening.


Vi boede på Hard Rock Hotel, som lå et stenkast fra parkkerne. En fantastisk oplevelse og det kan på det varmeste anbefales. Det der med, at man bare kan gå og komme som det passer en, det har virkelig været guld værd. Især da vi blev hængende i parkkerne til kl 22 om aften, der var det altså skønt, at man kan være hjemme på 5 minutter. Fra hotellet og hen til parken kan man gå langs en hyggelig sti, blive cyklet eller nuppe en shuttle båd – sidstnævnte var ungernes foretrukne og klart det hyggeligste.

Shuttle båd Universal

Når man bor på Hard Rock hotel, betaler man en god sum penge for sit ophold, men man er også så heldig, at få udleveret et Express card. Dette Express card, giver dig den store fordel, at du kan springe de lange køer over og hoppe direkte over i deres Express lane. Når man køber billetter til parkerne, kan dette også tilkøbes, men det koster en stor sum penge ekstra. Vi har bare betalt det igennem vores hotelophold i stedet. Jeg vil dog sige, at det er det bedst vi har gjort for os selv. Vores Express kort er virkelig blevet brugt og vi har sparet sindssygt meget tid. Vi har nået det dobbelte på den halve tid og det siger jeg af erfaring. Så det kan på det varmeste anbefales, at tilkøbe dette.


Et lille tip, hvis du snart skal afsted til de store forlystelsesparker i Universal. Så kan jeg på det varmeste anbefale, at købe et af de der Refill glas, de sælger alle steder i parkerne. Glasset koster 14.95$, ja det er pricy, men pengene er givet godt ud. Især på de helt varme dage, hvor solen skinner på en skyfri himmel og det bare er ulidelig varmt. Glasset kan fyldes hele dagen og så mange gange du har lyst. Der er isterninger og udvalget af drikkevare er umenneskelig stort – især hvis du drikker sodavand. Der er alt hvad hjertet begære og mere til. Vi drikker ikke sodavand hjemme hos os, så vi fyldte glasset med lemonade – vi havde vand med ved siden af. Udvalget af lemonade er stort og du kan også vælge at fylde glasset med iskoldt vand.

Vi nød virkelig godt af glasset og vi elskede, at der altid var noget køligt at drikke. Vi valgte at fylde glasset med lemonade, for at sikre, at vores blodsukker aldrig dykkede. Det er så vigtigt, at man ikke dehydrere og at blodsukkeret ikke falder, og det kan virkelig være en udfordring, med så høje temperature. Så husk at fylde godt med væske på dine ungerne.


Nu går turen videre til Miami Beach og forhåbentligt en masse sol og lange dage på stranden, jubiii.

9 Kommentar

 • Reply
  Jane
  22. maj 2018 at 10:15

  Super fedt og følge jer rundt i guds eget land. 🙂 Og lige om lidt er det vores tur. Tænk der er “kun” 136 dage til vi skal af sted. Da vi bestilte billetterne var der 365 dage til. Så vi nærmere os. 😉 Og jeg sluger dine beretninger og videregiver en masse skønne tips til familien. I går var vores store søn (25år) og vores svigerdatter hjemme og der blev talt meget om USA. Vores søn er et mad ører uden lige, nok i kraft af hans arbejde, han er slagter. Så han har nærmest allerede lagt en plan for hvad han skal smage. Og han ser bestemt frem til at smage en rigtig lækker milkshake (jeg viste ham nemlig dit billede). Men butterbeer har jeg aldrig hørt om??

  For resten lige for at være helt med det der “mapp me” I bruger i stedet for GPS, bruger det ikke data?´

  Nyd resten af turen 🙂

  • Reply
   Camilla
   24. maj 2018 at 3:36

   Inden I får set jer om, så sidder i på flyveren – tiden går simpelthen så stærkt 😊

   Butterbeer er fra filmen Harry Potter, det er en “øl” de drikker i filmen. Hverken jeg eller min kæreste kan fordrage øl, men vi var begge vilde med butterbeer – ungerne især. Hvis man køber den frosne udgave, så er den ligesom en slushice, der bliver toppet med en lækker skum 😊

   Maps.me er ret nemt når man er kommet igang med det. Det har fungeret rigtigt godt for os, begge gange vi har været afsted, så håber at I eventuelt også vil få god glæde af det 😊

 • Reply
  jane
  22. maj 2018 at 14:34

  Hej igen 🙂

  Jeg har lige været inde og læse lidt om Maps me, så jeg tror jeg har fattet pointen 🙂

  VH
  Jane

 • Reply
  Jane
  24. maj 2018 at 13:35

  Mange tak for dine svar 🙂 Butterbeer er da helt sikkert noget vi skal smage, min svigerdatter er total vil med alt hvad der har med Harry Potter og gøre. Så lige nu går snakken om hvilken en af parkerne vi skal vælge. Sidst var vi i Universal Studio. Vores søn og svigerdatter tager sikkert i begge, mens vi andre nok kun vælger en 🙂 Så det er lige med hvad vi skal 🙂

  Ja det maps me lyder fikst, har læst lidt mere om det, så det tror jeg vi springer ud i, hvis vi ikke er så heldige som jer at der er det i bilen 🙂

  God tur ud til the Keys 🙂

  • Reply
   Camilla
   26. maj 2018 at 14:02

   Så er Butterbeer klart noget for hende og ikke mindst Harry Potter World – det er en kæmpe oplevelse 😊

   Tusind tak og rigtig god tur til jer 😊

 • Reply
  Jane
  17. september 2018 at 13:33

  Hej Camilla

  Ja så har du mig her igen. Nu er der ikke engang 3 uger til at vi skal til USA og forventningens glæde er stor. Vi havde lige en lille hyggeaften i fredags hvor alle fik lov til at komme med ønsker om hvad vi skulle lave når vi kommer der over, og vi besluttede at tage en enkelt dag i Universal men med 2 parker. Sidst var vi kun i Universal Studios. Men da jeg har en svigerdatter der er helt tosset med Harry Potter besluttede vi os og tage i begge parker så hun kan se det hele.

  Nu skriver du at I også fik adgang til Hogwarts Expressen. Nu spørger jeg måske mega dumt, er det et tog eller lign.? (jeg har kun set den første Harry Potter film for mange år siden 😉 ) Men er Hogwarts Expressen noget der ikke er inkluderet, skal man betale ekstra for det?

  Håber du kan hjælpe? 🙂

  KH
  Jane

  • Reply
   Camilla
   17. september 2018 at 14:02

   Dejligt at have dig her igen❤️

   Der findes ingen dumme spørgsmål – det er jeg ihvertfald voksen op med 😉 Hogwarts Expressen er et tog der kører imellem de 2 store parker og et absolut must, især for din svigerdatter. Vi købte billetter hvor det var med i prisen. Jeg mener og er næsten 100% sikker på, at det er med i prisen, når man køber Park-to-Park billetterne 😊

 • Reply
  jane
  17. september 2018 at 14:17

  Mange tak for dit hurtige svar <3 Super så blev jeg så klog 🙂 Ja det skal hun da helt sikkert prøve. Uhhhh jeg glæder mig sindssyg meget. Min mand, søn og svigerdatter bestilte billetter til en ishockey kamp i Tampa d. 18/10 så det glæder de sig til, så råhygger vi andre bare. Og så har vi talt om at tage ind til en koncert, har kigget på et par forslag. Og ikke mindst så glæder jeg mig til at min halvbror kommer og bor ved os et par dage, jeg har ikke set ham i snart 24 år :O Han blev adopteret derover som spæd, så han kan ikke tale dansk. Han bor i North Carolina så han er en af dem der er ramt af orkanen, men slap heldigvis billigt.

  KH
  Jane

  • Reply
   Camilla
   17. september 2018 at 15:44

   Vi har stadig Ishockey til gode, men har ladet mig fortælle, at det skulle været noget af det vildeste! Koncerter, teater og musicals er bare SÅ meget bedre der ovre, så book endelig en koncert, hvis der er en artist I godt vil hører 👏🏻

   Jeg er SÅ misundelig og håber at I får en fantastisk ferie ❤️

  Skriv et svar