Ferie

Universal studios Florida – Islands of Adventure

Universal Studios Florida - Forlystelsespark

På vores tredie dag i Orlando, hoppede vi på Shuttle bussen mod Universal Studios. Jeg havde købt billetterne hjemmefra på UndercoverTourist, hvor vi sparede en lille portion penge. Det var ganske nemt at købe dem og jeg fik dem tilsendt, via mail uden problemer. Da vi stod ved indgangen og skulle ind i Universal kunne vi se, at der faktisk var ret mange, der havde benytter sig af denne side, for der var mange med disse billetter i hænderne.

Universal's Islands of adventure - Forlystelsespark

Universal studio består af 2 forlystelsesparker, Islands of adventure og selve Universal Studios. Vi havde researched lidt på de forskellige forlystelsesparker hjemme fra, for planen var, at vi kunne skulle bruge 1 enkel dag i Universal. Det var derfor om, at vælge den rette forlystelsespark. Universal selv anbefaler Universal Studios til familier med små børn, og Islands of adventure til familier med lidt større børn. Mange forskellige blogs anbefalede også Universal Studios, så enlig havde vi beslutter os for, at vi ville tage i Universal Studios. MEN dagen før vi tog afsted, sad vi med et kort over begge forlystelsesparker og der må jeg indrømme, at Rasmus og jeg tog et lidt egoistisk valg. Vi ville i Islands of Adventure og heldigvis, måtte ungerne prøve næsten det hele i den forlystelsespark, ved undtagelse af Linus. Det er måske lidt tarveligt, at vi som forældre tog en egoistisk beslutning, men til gengæld stod programet efterfølgende på 2 dage i Disney’s Magic Kingdom og 1 dag i Seaworld, som udelukkende er valgt til fordel for ungerne. Engang imellem må man altså godt være bare en lille smule egoistiske, ihvertfald hvis du spørg mig 😉

Hogwarts - Universals studios - Islands of adventure Hard Rock Cafe - Universal studios Jurassic park - Islands of adventure Kian i Universal's Islands of adventure

Grunden til at vi ombestemte os dagen før, var enlig at vi synes at Islands of Adventure, havde meget mere at byde på, som både vi og vores 2 store unger kunne relatere til. Nu er det 20 år siden jeg sidst var i Universal Studios, så det er virkelig svært at sammenligne de 2 forlystelsesparker, men hold nu fast hvor er jeg bare glad for, at vi valgte Islands of Adventure. Det var en møg fed forlystelsespark, som virkelig har givet os nogle fede oplevelser med i bagagen. Står du og skal der over og er i tvivl om hvilken af de 2 forlystelsesparker du skal vælge, så kan jeg på det varmeste anbefale Islands of Adventure. Ungerne var om muligt mere tossede med parken, end hvad Rasmus og jeg var.

Det der tiltalte os mest ved lige netop denne park, var enlig Hogsmeade, the wizarding world of Harry Potter. Vi ville også frygtelig gerne have set Diagon Alley, men den lå i Universal Studios, så det var desværre ikke muligt, at se begge dele. Næste gang vi skal her over, er der ingen tvivl om, at vi skal bruge 2 dage i Universal, hvor vi kan bruge 1 dag i hver af forlystelsesparkerne. Set i bagspejlet så fortryder jeg virkelig, at vi ikke havde købt 2 dage til Universal Studios, men det er altid nemt at være bagklog.

Det der ellers tiltalte os, var Jurassic park og hele deres Marvel univers. Ungerne har set den helt gamle udgave af Jurassic park og var ret så vilde med filmen, så den del var vi ret sikre på de ville elske. De har også set de første Harry Potter film, så den del var vi også sten sikre på, at de ville elske. Desuden ser Linus konstant Marvel tegnefilm, så det var enlig bare ret oplagt, at vælge Islands of Adventure, selvom Universal Studios også havde virkelig meget fedt at byde på. Armen altså, man er simpelthen nødt til, at vælge 2 dage i Universal Studios! Jeg overvejer på det kraftigste om vi skal i Universal Studios, når vi kommer tilbage til Orlando om 2 uger.

Vi har valgt at rejse i september måned, for at undgå de helt høje temperature og enlig også for, at undgå de massive køer i forlystelsesparkerne, samt i det hele taget, at undgå de store menneske flokke. I Florida starter deres orkan sæsonen i juni og slutter igen i september, men jeg mener nu altså at have hørt, at grundet klima forandringer m.m, skulle orkan sæsonen være skubbet, så den enlig løber fra august-november, men jeg er ikke helt sikker. Om ikke andet så ved jeg ihvertfald, at vi er afsted i deres orkan sæsonen.  Vi har oplevet et par thunderstorms indtil videre, men intet der har haft den helt store betydning. Et lille tip, hvis du en dag står i en thunderstorm, så skynd dig at søge tilflugt indendørs, alt imens uvejret passerer. Deres tordenstorme forvinder oftes, lige så hurtig som de opstår, heldigvis! Ved en thunderstorm regner det nødvendigvis ikke, men i det tilfælde vil der kommer nogle seriøse lyn og nogle ordentlige brag.

Når men vi var faktisk rigtig heldige med vejret, det var brandvarmt, men det er det nu altså hver dag, så jeg er virkelig glad for, at vi er rejst uden for sæson. Her er mellem 35-48 grader om dagen, så der bliver drukket nogle liter vand i løbet af en dag! Løbet af dagen i forlystelsesparken kom der lidt skyer på himlen, hvilket bare var super skønt.

Ved mange af deres forlystelser er der heldigvis sat store blæsere op, og hvis man står inden for i kø, så er der for det meste aircondition. Det var faktisk så varmt udenfor, at når vi gik indendørs begyndte vi at fryse, grundet deres alt for kolde aircondition. Det er en god ide, lige at huske at have nogle piller med i bagagen, for man ved aldrig om man får revet en let influenza til sig. Rasmus er blevet lidt halv sløj, grundet de kraftige temperatur skift, så jeg er glad for, at vi har lidt ipren med.

Vi var smader heldige med vejret og faktisk også med forholdsvise korte køer til forlystelserne. Det er jeg sikker på skyldes at vi kommer uden for sæson. Jeg kan godt huske hvor ekstremt lange køerne var, da jeg var med mine forældre her ovre som barn. Der snakker vi altså om køer på flere timer. Hvis du godt vil ofre lidt flere penge på billetter, så overvej om du ikke vil smide lidt ekstra penge efter, et af deres express pass. Så kan du springe de lange køer over, og komme forest i køen. Det er ihvertfald noget jeg tænker at smide nogle penge efter næste gang, af den ene grund, at så kan vi nå at prøve forlystelserne flere gange i løbet af dagen.

Man kan sagtens nå hele Islands of Adventure rundt på en dag. Vi fik prøvet alt hvad vi ville prøve, nogle af forlystelser fik vi tilmed prøvet flere gange, grundet de korte køer. Der var desværre en enkelt forlystelse, Rasmus og jeg især havde set meget frem til at prøve, og så var den desværre lukket. Det var faktisk hele grunden til, at vi ville i lige præcis denne forlystelsespark, så det var super ærgerligt, men det har samtidig givet os en god grund, til at komme tilbage en anden gang. De havde lukket Harry Potter and the forbidden journey, hvorfor ved vi desværre ikke, øv bøv.

Hogsmeade - Universal's islands of adventureHogsmeade - Universal's islands of adventureHogwarts express - Universal's islands of adventureHoneydukes - Universal's islands of adventureHoneydukes - Universal's islands of adventureHoneydukes - Universal's islands of adventure Honeydukes - Universal's islands of adventure Honeydukes - Universal's islands of adventureJokkes tricks toys & Games - Universal's islands of adventureJokkes tricks toys & Games - Universal's islands of adventureHogwarts - Universal's islands of adventure Three Broomsticks - Universal's islands of adventure

Det bedste ved denne forlystelsepark var klart Hogsmeade, nøj hvor var det bare fantastisk, måske det skyldes at Rasmus og jeg elsker både bøgerne og filmene. Vi var ekstrem heldige at vi kunne spise på restauranten, Three Broomsticks. Det er åbenbart et sted der skulle være nærmest umuligt, at kunne komme ind og spise på. Vi blev pænt vist inden for, hvor vi startede med at stille os kø, herefter blev vi vist hen i en anden kø hvor vi bestilte vores mad, da vi havde bestilt blev vi igen sent hen i en ny kø hvor vi skulle hente vores mad. Da vi havde hentet vores mad, blev vi vist hen til et bord hvor vi kunne spise. Måske lyder det som en lang og forvirrende proces, men det gik lynhurtigt og de er smadder søde til at hjælpe. Det er klart et sted jeg vil anbefale at spise! Maden er fin til prisen, men det er uden tvivl hele oplevelsen værd.

img_20160914_152644 img_20160914_104404 img_20160914_104315 2016-09-15-00-00-29 2016-09-14-23-53-00-2 2016-09-14-19-29-03-copy

Vi fik prøvet rigtig mange forlystelser, eller det synes vi ihvertfald selv at vi fik 🙂

Vi fik prøvet følgende i Seuss Landing, som er en perfekt afdeling, for de lidt mindre børn:

 • The High in the Sky Seuss
 • Caro-Seuss-el – Den fik ungerne prøvet flere gange.
 • One Fish, Two Fish, Red Fish, Blue Fish – Den fik ungerne prøvet flere gange.
 • The Cat In The Hat – Den ELSKEDE Linus.

Vi fik prøvet følgende i the Lost Continent:

 • The Mystic Fountain
 • Poseidon’s Fury

Vi fik prøvet følgende i The Wizarding world og Harry Potter, Hogsmeade:

 • Flight of the Hippogri – En rutchebane som vi alle 5 elskede.
 • Ollivanders – En rigtig sjov oplevelse.

Vi fik prøvet følgende i Jurassic Park:

 • Pteranodon Flyers
 • Camp Jurassic
 • Jurassic Park River Adventure – Den blev prøvet flere gange og var et kæmpe hit.
 • Jurassic Park Discovery Center

Så fik vi også prøvet den helt nye forlystelse, Skull Island Reign of Kong. MEGA fed 4D oplevelse, det var bestemt hele ventiden værd. Det var den forlystelse vi stod længst tid i kø til, men det var nu også forventet, da det som sagt er en helt ny forlystelse. Det er en forlystelse der virkelig kan anbefales!

I Toon Lagoon prøvede vi Dudley Do-Right’s Ripsaw Falls, og den blev prøvet flere gange. En mega fed vandrutchebane og her bliver du total gennemblødt, så hvis du undre dig over, hvorfor folk kommer gående med regnslag, så er det simpelthen grunden. Det var heldigvis meget varmt, så vi tørrede hurtig. Til de utålmodige der ikke vil gå og vente på at tørre, er der nogle store blæsere man kan stille sig ind i, så bliver man blæst godt igennem, MEN det koster altså 5$. Det er igen en forlystelse der virkelig kan anbefales.

I Marvel Super Hero Island prøvede vi The Amazing Adventures of Spider-Man. Endnu en MEGA fed 4D oplevelse, dette var uden tvivl min favorit forlystelse! Kian var tosset med den, så den blevet prøvet et par gange. Det er en forlystelse, der simpelthen bare skal prøves!

Nu hvor jeg sidder her i Miami og slapper af, med et koldt glas vin i hånden, og forsøger at bearbejde alle de mange indtryk og oplevelser, vi har oplevet den side halvanden uge, er jeg kommet frem til, at Universal Studios klart er min favorit forlystelsespark. Rasmus og Kian var mindst lige så begejstret for Universal Studios, som jeg var, så der vender vi glædeligt tilbage næste gang. Dette er selvfølgelig baseret ud fra de 3 forlystelsesparker vi har været i. Vi har været i Islands of Adventure, Magic kingdom og Seaworld. Disney World består af 5 parker, så jeg kan kun dømme ud fra Magic og Kingdom, som er den park der er best egnet til familier med små børn. Resten af Disney world må vi have til gode til næste gang. Især Epcot har jeg hørt mange gode ting om.

Lidt tips hvis du står og skal i Universal:

Tag gerne rigeligt med vand med hjemmefra, det koster 3$ for 1 enkelt flaske vand, og i Walmart får du altså en hel pakke med 15-24 flakser vand, til den nette sum af 3$, det siger vidst lidt om prisen i Universal. Vi havde 6 flasker vand med i tasken, 3 af dem havde jeg haft i fryseren natten over. På den måde var de med til at holde de sidste 3 flasker vand kolde, så der altid var koldt vand lige ved hånden. Trods de medbragte flasker, var vi stadig nødt til at købe et par flasker vand der inde.

Hvis muligt så køb billetterne hjemmefra, så slipper du for at stå i kø, til at købe billetter og efterfølgende, til at stå i kø til at komme ind.

Har du en lille lort lige som os, som netop er blevet 3 år, så lad vær med at købe en billet til ham/hende. De tjekker ikke alderen på de små, når de sidder i klapvogn. Måske det skyldes at Linus er en lille prut, det ved jeg ikke, men ifølge vore hotel, så tjekker de aldrig for deres alder. Alle skød ham ihvertfald til 2 år, så jeg var da lidt ærgerlig over, at have købt billetter til ham hjemmefra. Tænk en masse penge vi kunne have sparet og brugt på shopping 😉

En ekstra lille side bemærkning inden jeg vil tylle et glas vin til 😉 En ting vi hurtig erfaret var, at den oplyste ventetid ved forlystelserne altid var sat, som meget længere end hvad den reelt var. Hvis der stod at ventetiden var 30 minutter, ventede vi typisk i 20 minutter, og stod der 15 minutter, ventede vi typisk i 10 minutter. Det er måske meget godt lige at have med i tankerne, inden man droppe ren forlystelse fordi der står 45 minutter, måske skal du “kun” vente i 30 minutter.

Universal Studios er klart et MUST hvis du skal til Florida. Det er ikke her du skal vælge, at spare dine penge væk. Ja det er en dyr forlystelsespark, men det er alle forlystelsesparker i Florida. Universal er klart pengene værd!

Islands of adventure

16 Kommentar

 • Reply
  Lena
  12. marts 2018 at 18:11

  Hej Camilla. Min familie og jeg skal til Florida om en måneds tid og jeg er nu ved at få styr på de sidste detaljer. Til mit store held faldt jeg lige over din fine blog med masser af gode informationer omkring mange af de steder vi også skal besøge – herunder denne gode beskrivelse af Island of Adventure. Oprindelig tænkte jeg at vi skulle i Disneyworld, men mine børn er hhv. 14 og 9 år, så efter at have undersøgt lidt nærmere, er jeg kommet frem til at de nok er for store. Til gengæld er jeg en lidt bekymret for, om der er nok for den mindste i Island of Adventure. Når jeg kigger på Youtube o.lign. ser forlystelserne ret vilde ud og det er hun slet ikke til. Nu ved jeg ikke hvor gamle dine børn er – men med dine erfaringer, tænker du så at en 9-årig vil synes om Island of Adventure? Hun er stor Harry Potter fan, så det i sig selv vil selvfølgelig være en oplevelse – jeg kan bare ikke rigtig se, hvor vilde HP forlystelserne er. Håber du har mulighed for at svare – helt ok hvis du ikke har. 🙂

  • Reply
   Camilla
   12. marts 2018 at 18:31

   Hej Lena

   Dejligt at jeg kunne hjælpe med lidt inspiration og hvor lyder det dog bare dejligt, med en ferie til Florida. Vi tager også en tur der over igen om 1 måned, måske vi mødes 😉
   DisneyWorld er kæmpe stort, som i helt overvældende stort og består af flere parker, der var blandt andet en af parkerne, der skulle være god til lidt større børn, just saying 🙂 Når det så er sagt, så har vi denne gang ‘kun’ booket billetter til Universal, da vi blev så vilde med forslystelsesparken sidst vi var der. Denne gang er der købt billetter, så vi kan komme i begge parker i Universal.

   Da dette blogindlæg blev skrevet, var vores unger henholdsvis 7, 6 og 3 år. Når vi skal afsted nu er de 9, 8 og 5 år og vil få langt mere ud af det. Vores ældste på 2 manglede 2 cm for at måtte prøve alt (man skal være 135cm), og vores mindste på 3 år, måtte kun prøve meget få ting, så denne gang tager vi revanche. Jeg synes at parken har en god blanding af forlystelser for både store og små. Der var masser af forlystelser der ikke var til den vilde side og så var der selfølgelig nogle enkelte, af de lidt vildere. Der var ikke frygtelig mange forlystelser i Harry Potter delen, hvad jeg lige husker af. Vi fik prøvet 2 forlystelser som alle kan være med på, intet vildt over dem. Der var en stor rutchebanen, som vi meget gerne ville have prøvet, men den var desværre lukket da vi var der. Det var vidst en af dem med lidt ekstra fart på.

   Når det blev en lidt lang smøre, det beklager jeg, men jeg er slet ikke i tvivl om, at en 9 årig vil elske det. Vores ældste på 9 år, glæder sig ustyrlig meget til at komme i Universal igen og denne gang kan prøve alle forlystelser.

   Jeg håber I får en fantastisk tur 🙂

   Mvh Camilla

 • Reply
  Lena
  12. marts 2018 at 18:42

  Tusind tak for fantastisk hurtigt svar! Ej, hvor sjovt at I også skal derover igen lige samtidig. 🙂 Det lyder rigtig godt, det du skriver – lige hvad jeg havde håbet. Den 9-årige er over 135 cm, så det er jo perfekt at hun kan prøve alt, hvad hun tør. 😉 Jeg forestiller mig, at vi tager den billettype, der hedder 1 eller 2 Day Park-to-Park. Er det også den du påtænker? Jeg kunne nemlig rigtig godt tænke mig at prøve Hogwards Express. Jeg kan bare ikke lige blive enig mig med selv, om vi kan nå begge parker på en dag – eller om vi skal tage det over 2 dage. Ud fra det du skriver i blogindlægget, vil du anbefale at bruge 2 dage, ikke? 🙂

  • Reply
   Camilla
   12. marts 2018 at 19:52

   Ja det er lidt pudsigt. Vi snupper hele østkysten og glæder os til et nyt eventyr 🙂

   Vi har denne gang booket hotel på Hard Rock Hotel Universal Orlando i 4 dage, så vi har hele 4 dage, hvor ungerne kan boltre sig løs i de 2 parker og det nye vandland. Vandladet var ved at blive bygget sidst vi var der, så det er vi meget spændte på. Hvis I godt vil nå i begge parker, så ville jeg vælge 2 day park-to-park. Du får lynhurtigt brugt 1 hel dag i en af parkerne. På denne tid af året, skal der nemlig forventes lidt længere ventetid til forlystelserne, så husk endelig rigeligt med væske 🙂 Det vil være så ærgerligt, at skulle skynde sig igennem begge parker og ikke nå at opleve det hele, for det er virkelig en stor oplevelse 🙂

   • Reply
    Lena
    12. marts 2018 at 20:24

    Ej hvor lyder det skønt! Fedt I skal bo på Hard Rock – så får I Express Pass med pakken, ikke? Jeg har ikke tidligt nok ude, men har trods alt fået en af de andre af Universals hoteller, så vi har Early Admission. Ja, jeg tænker også det bliver 2-dags løsningen vi ender ud med. En enkelt dag vil vi nok ende med at fortryde. Tusind tak for dine tips. 🙂

    • Reply
     Camilla
     12. marts 2018 at 20:39

     Ja det bliver møj fedt og helt på ungernes primisser. De første 2 uger af ferien er på forældrenes premisser og de sidste 3 uger er på ungernes, der skal være plads til os alle 🙂 Jo det fandt jeg ud af efter, at vi havde booket hotellet, så en meget glædelig overraskelse med både Early Admission og Express Pass 🙂 Vi har booket i good tid, da vi er 5 er det ekstra svært at finde hoteller, så der er vi nødt til, at være ude i lidt ekstra god tid!

     I vil ikke fortryde at vælge 2 dage, der er rigeligt at opleve og det er kun ekstra fedt, når i bor inde på området 🙂

     Velbekomme, bare dejligt at kunne hjælpe med lidt tips 🙂

 • Reply
  Lena
  12. marts 2018 at 20:48

  Helt perfekt – ja der skal nemlig være noget for alle. Det var sørme en god overraskelse at få – nogle gange har man bare lov til at være heldig. 🙂 Nu vil jeg lige sætte mig til at læse dine andre indlæg derovrefra. Skal nemlig køre stort set samme rute, kan jeg se. Rigtig god ferie til jer!

  • Reply
   Camilla
   12. marts 2018 at 20:53

   Glæd jer, det er en vidunderlig rute, man får virkelig en på opleveren 🙂

   Tak og så meget i lige måde 🙂

   P.s Har du andre spørgsmål, så spørg løs 😉

 • Reply
  Lena
  12. marts 2018 at 20:58

  Fantastisk – vi glæder os også helt utrolig meget! Ja, der er så allerede lige en ting mere 😉 Må jeg spørge hvor du booker hoteller? Er det via Hotels.com og lignende eller direkte på hotellerne?

  • Reply
   Camilla
   13. marts 2018 at 8:51

   Det er lidt forskelligt hvor vi har booket, men det er hovedsageligt via Hotels.com da vi har rigtig gode erfaringen med dem og så elsker deres Rewards program. Enkelte af hotellerne er dog booket direkte via hotellerne, da vi har haft særlige ønsker til værelse m.m. og der er det bare nemmest at tage den direkte med hotellet 🙂

 • Reply
  Lena
  13. marts 2018 at 9:44

  OK. Det samme her. Er bare blevet advaret mod ekstra gebyrer og resortfees, men så vidt jeg kan se er dette som oftest indeholdt, når man booker på Hotels.com eller også informerer de særskilt om det. Er det ikke også din erfaring eller har der været nogle dumme overraskelser?

  • Reply
   Camilla
   13. marts 2018 at 13:31

   Vi har efterhånden rejst en del, hvor vi som oftes har booket via Hotel. Vi er aldrig blevet opkrævet nogle ekstragebyrer, som vi ikke allerede har været informeret om. Vil næsten tro, at dem der har advaret dig, har glemt at læse det ‘med småt’ 🙂 Hotels informere altid særskiltet om dette, som du også selv siger.

   Hvis man kører bil i Florida, så bliver man opkrævet vejskat, ligesom i mange andre lande. Det er meget godt lige at have i tankerne, hvis man ikke allerede ved det 🙂

 • Reply
  Lena
  14. marts 2018 at 14:45

  Det har du garanteret ret i. 😄 Mht. det med vejskatter, har I så haft sådan et Sunpass? Jeg har læst et sted, at man måske kunne få det med i billeje pakken. Det kunne vi umiddelbart ikke, men måske som et tilkøb når vi afhenter bilen?

  • Reply
   Camilla
   14. marts 2018 at 14:49

   Der var Sunpass i bilen vi lejede hos Budget, jeg tror at den sad i alle deres biler som standart. Den kostede 15$ at ‘aktivere’ + vejskatterne. Pengene blev automatisk trukket på det kort, som vi de havde reserveret et depositum på, regningen blev sendt til os da vi var kommet hjem 🙂

 • Reply
  Lena
  14. marts 2018 at 16:56

  Ej det var smart. Håber det er det samme med den bil vi har lejet. 😉 Du skal altså have tusind tak for alle dine søde svar. 😊

  • Reply
   Camilla
   14. marts 2018 at 17:30

   Mon ikke at det er det sammen 🙂

   Velbekomme, dejligt at kunne hjælpe 😉

  Skriv et svar