Ferie

Lidt om valg af familie hotel i Orlando, indkøb, m.m

hotel lejlighed i Orlando

Når man er en familie på 5 er det faktisk ikke helt så let, at finde et sted at bo, som jeg først havde antaget. Er man en familie på 4, er det straks meget nemmere og der er langt flere muligheder. Da vi er en familie på 5, hvoraf ungerne er henholdsvis 7,5 år, 6,5 år og 3 år, har jeg haft en del forskellige krav til de hoteller, som vi har valgt på denne tur.

Da vi skal køre rundt i Florida og skal opleve forskellige ting, i hver by/område som vi skal til, har vi eller nok rette jeg, forskellige krav til hvert hotel, da hotellet skal tilpasses de forskellige oplevelser vi skal. Giver det mening ? Det håber jeg ihvertfald at det gør, hihi.

Vi har allerde været afsted i en uge, det er slet ikke til at forstå, at tiden er gået så stærkt. Vi har virkelig fået en på opleveren og er samtidig også, blevet en del klogere på forskellige ting, som jeg løbende vil fortælle lidt mere om. Der er mange ting der er rigtig gode at vide, inden man tager helt her over på ferie. Vi havde fået en masse gode input af familie og venner, inden vi tog afsted, men på denne uge har vi gjort os nogle helt andre erfaringer, som måske også er meget gode, lige at få med på vejen.

Første nat overnattede vi på et lækkert hotel lige ved lufthavnen. Dagen efter kørte vi til vores “rigtige hotel”, som jeg havde booket i 1 hel uge. Hjemmefra havde vi planlagt, at første uge hovedsageligt skulle bruges på de forskellige forlystelsesparker, så resten af ferien kunne blive brugt på afslapning, shopping og hvad dagene nu ellers kunne finde på, at byde på. De forskellige forlystelsesparker, vil jeg komme meget mere ind på i nogle senere indlæg, så følg endelig med på bloggen.

Da første uge af vores ferie skulle være den mest hektiske, skulle hotellet også leve op til lidt forkellige krav fra min side. Rasmus har mest fuldt med fra sidelinien, når det har drejet sig om bookning af hotellet m.m. Han har været med på råd, men ellers har han hovedsageligt holdt sig på sidelinien, måske fordi han ved, at den her ferie har været en drøm fra min side, de sidste par år og jeg føler virkelig, at jeg har sparet sammen igennem de sidste 10 år, selvom det absolut ikke er tilfældet!

familie venligt hotel i orlando

Det første hotel skulle være et hotel med plads til en børnefamilie, og med det mener jeg, at der skulle være højt til loftet, der skulle være mulighed for selv at lave mad, ergo skulle det indholde et lille thekøkken/køkken, der skulle være wi-fi, parkeringsmulighed, det skulle være tæt på indkøbsmuligheder, der skulle være en pool, gerne nogle restauranter og mulighed for, at tage en shuttle bus til de forskellige forlystelsesparker. Sidste nævnte var som sådan ikke et vigtigt krav, men nok mere en nice to have, og ikke en need to have.

Hotellet som vi bor på lige nu, og som vi har boet på den sidste uge, lever fuld ud op til alle de her krav. Jeg har booket en 2 værelses hotel lejlighed. Der er masser af plads i lejligheden, stor pool + en lille pool, GRATIS shuttle busser med flere afgange hver dag, til de forskellige forlystelsesparker, 2 restauranter, et lille og måske lidt tamt træningslokale, men hey, de har i det mindste et træningssted. De har en lille kiosk-ting, hvor der er mulighed for at handle ind, samt der er en pizzahut, så man kan købe takeaway mad. Her er GATIS parkering, det er altså en sjældenhed, så det er et mega pluds, og så er der GRATIS wi-fi, som virker problemfrit hvilket også hører til sjældenheder. For mig er det altså en win-win og et hotel, der lever fuldt ud op til alle mine krav og forventninger.

Værelset er holdt i lidt tamme farve, men jeg er nu også mest til det skandinaviske og minimalistiske look, hvilket nok også er lige lidt meget at forlange, af et børnevenligt hotel, som ren faktisk er til at betale for. Hotel-lejligheden er holdt i sådan lidt 70-80’er farver, så det er altså i grønne, brune og orange nuancer, hvilket enlig ikke er så hamrende tiltalende, når man sidder og kikker på billeder af hotellet, men her er altså rigtig fint, trods de tamme og uinspirerende farver. Værelset er større end vores gamle 4 værelseslejlighed, og indholder blandt andet et lækkert spa-badekar, vaskemaskine og tørretumbler, vaskemaskine og ovn, 2 store badeværelser, 1 sovesofa, 1 kingsize og 2 enkeltsenge. De 2 enkeltsenge er så store, så ungerne uden problemer kan være i bare 1 af sengene. Kingssize sengen er jo simpelthen gigantisk, det er for fedt, elsker at have så meget plads, og jeg tror faktisk at Rasmus er mindst lige så vil med det, for så fylder jeg ikke så meget, hihi. Hotel lejligheden er indeholder et forholdsvis stort køkken, det er ihvertfald større end hvad jeg først havde regnet med.

Køkkenet er beskrevet som et fuld funktionelt køkken, og det er det i og for sig også, men der er bare et par mangler fra min side. Måske jeg bare har taget nogle ting for givet, men det undre mig meget, at vores køkken manglede et skærebræt, hvilket i min verden er en helt normal og rimelig vigtig ting, at have i køkken. De skarpe knive var overhoved ikke skarpe, så man skal ikke forvente at man kan lave det helt store gourmet måltid. Ikke at vi skulle bruge en kniv til kød, men det er altså lidt irriterende, at mangle en skarp kniv til at skære melon, frugt og grønsager med. Køkkenet var også kun udstyret med en kæmpe gryde, en meget lille gryde og en sauterpande. Derudover var der kun 2 store plastik suppe øseskeer, ikke lige det vi skulle bruge, her kunne jeg godt have brugt en pastaske og en røreske. Det hele kunne naturligvis bruges, men jeg savnede måske, at der var 1 eller 2 gryder i en mellem størrelse. Måske vi var uheldige og få et værelse med mange mangler, men uanset hvad fik vi det til at fungere. Vi lavede hovedsageligt pastaretter, for det er nemt og kunne laves med de få redskaber vi havde. Så hvis du står og skal afsted, og har booket en hotel lejlighed med et fuld funktionelt køkken, så forvent ikke at du kan lave de helt store aftenmåltider. Et fuld funktionelt køkken her ovre, er ikke som vi kender dem hjemme fra.

Hotellet er uden roomservice, men til gengæld er her både støvsuger og moppe til at vaske gulvet med, så man kan sagtens klare sig igennem en hel uge, uden roomservice. Det kunne vi ihvertfald sagtens klare, uden problemer. Man kan tilkøbe roomservice og her kan man vælge flere forskellige pakker, som starter ved 5$ og går helt op til 60$. For 5$ for du towel refresh og tømt skraldet, hvilket jeg personligt er alt for nærig til at betale for. Så hellere vaske håndklæderne selv, nu når man har muligheden for det, og så er vi vant til selv, at tømme vores skrald hjemme fra, så det er jo bestemt ikke et problem. For 60$ for du den store pakke, som består af sheet change, fuld rengøring, towel refresh, tømt skraldet, nyt toiletpapir og andre toilet artikler, vasket op, støvsuget og rengjort alle overflader. Det er alligevel en del at betale for den service, men til gengæld er jeg ret så vild med, at alt dette er en valgmulighed og derfor ikke, er noget du er tvunget til at betale for. Du har nemlig mulighed for at gøre det hele selv!

Orlando er byen hvor der er proppet med hoteller, aldrig i mit liv har jeg oplevet en by med så mange hoteller. Vi er endu ikke støt på et almindelig boligkompleks, vi har godt nok heller ikke været hele byen igennem, for den er KÆMPE stor. Alt er simpelthen så stort her ovre, det er virkelig svært at forklare præcis hvad jeg mener, men det er altså noget der skal opleves. Måske du allerede har oplevet det, for så ved du præcis hvad jeg snakker om.

Vi har handlet ind 3 gange den sidste uge, og alle 3 gange har vi handlet ind i Walmart, men hver gang har vi handlet ind i en ny Walmart. Walmart findes i forskellige udgaver, og med det mener jeg lidt ligesom vi har Netto og Døgn Netto, Fakta og Fakta Quik, så har de også Walmart og super Walmart. Walmart er vel enlig det samme, som Døgn Netto og Fakta Quik, bare i en kæmpe udgave. Det er butikken der kun har mad produkter, og som derfor ikke føre alle de forskellige kampagne varer m.m. Super Walmart har det hele og minder vel om noget i stil af Bilka, men er bare på størrelse med Ikea i Gentofte. Det er for sindsygt at stå i en Super Walmart, man har ingen ide om hvor man skal starte og slutte, det er alt for overvældende, så der kan jeg virkelig godt anbefale, at have en indkøbsliste med, så bliver det altså en smule mere overskueligt.

Nyt yndlings slik - Reese's peanut butter cups

Alle priser der er oplyst alle steder, er uden deres tax på 6.5%, det er altså meget godt, lige at have med i tankerne uanset hvor man handler, for beløbet bliver lige en tand højere, end hvad man først lige antager. Desuden koster maden nogenlunde det samme, som den gør der hjemme, hvilket vi faktisk havde fået af vide, var en del billiger. Til gengæld er der så også en del produkter, hvor du får en større mængde, end hvad man får der hjemme, til samme pris, så hvis man regner lidt på det, så er det måske billigere end der hjemme, men der er altså også grænser for, hvor store mængder man behøver og kan nå at få spist. Jeg købte peanutbutter, for det ville jeg rigtig gerne have og her for man altså en bøtte der er dobbelt så stor, som den man køber der hjemme, og så er det til samme pris, som den lille bøtte vi kender der hjemme fra. Her ovre smager peanutbutter bare SÅ meget bedre, så jeg tror jeg skal have et par bøtter med hjem i kufferten, sammen med en masse lækkert chokolade, som jeg har forelsket mig i, hihi.

Så et godt råd til dig, hvis du står og skal afsted, sørg for at dit/jeres madbudget er sat højt. Du kommer hurtig til, at bruge mange penge på mad indkøb og på at spise ude. Når du spiser ude findes der restauranter i alle prisklasser, så det er bare om at vælge hvad man gerne vil. Her skal du bare huske, at man giver 15-20% procent i drikkepenge, som skal ligges oven i prisen. Du kan sagtens være ude for, at nogle restauranter helt automatisk lægger 15% på regningen, som er drikkepenge, men det vil fremgå af regningen så du ikke er i tvivl. De 15% er faktisk lavt sat i forhold til drikkepenge, normaltvist giver man 20% i drikkepenge her i Florida. De gange vi har været ude for, at de selv har lagt 15% på regningen, har vi givet tjeneren et par dollar ekstra i hånden, hvilket jeg synes er mega god stil. De er simpelthen så dårlig lønnet, så de er oftes meget afhængige af deres drikkepenge!

Et andet godt råd. Hvis du som os har valgt at booke et hotelværelse/lejlighed, så medbring en opvaskesvamp, et par karklude og noget sølvpapir hjemmefra. Sølvpapir koster en formue her ovre og har for os været et must have, da vi nogle af dagene, har haft lidt snacks med i de forskellige forlystelsesparker. Karklude er åbenbart ikke rigtig noget man bruger her ovre, der må de bruge noget andet, for de er simpelthen ikke til at finde i Walmart. 1 opvaskesvamp bare fordi det er så fjollet, at købe en pakke med 8 stk i, når du kun skal bruge 1-2 stykker på din ferie. Jeg vil til en anden gang også sørger for, at medbringe lidt vaskemiddel hjemmefra, da det åbenbart ikke kan købes i en lille udgave, det findes kun i kæmpe flasker.

Så kan jeg umiddelbart ikke komme på andre gode råd, der omhandler lige præcis de her emner, som jeg har snakket om i dette indlæg. Hvis jeg kommer i tanke om flere, skal jeg nok lige få smidt dem ind i indlægget.

Ingen kommentar

Skriv et svar