Ferie

Disney World Florida – Magic Kingdom, bestemt et besøg værd

Disney World Florida - Magic Kingdom

Efter vores tur i Universal valgte vi, at holde 1 dags pause, inden turen gik til Disney World. Vores slappe dag, blev brugt på badning og shopping i et kæmpe outlet center, men det vil jeg komme nærmere ind på i et andet indlæg, for man skal ikke lade sig snyde af ordet outlet.

2016-09-16-13-35-07-2

Billetterne til Disney World købte vi på vores hotel, da de desværre ikke kan købes med nogen rabat, når man vælger en billet til 2 dage. Hvis man vil opnå bare lidt rabat, skal man købe en 3 dags billetter, eller helt op til en 7 dags billet. Jo flere dage jo mere sparer man, hvilket jo egentlig giver god nok mening, når forlystelsesparken har 5 forskellige parker at vælge imellem. Vi havde allerede hjemmefra besluttet, at vi skulle bruge 2 dage i Magic Kingdom, som er den af de 5 forlystelsesparker der passer bedst til familier med små børn. Grunden til at vi ikke valgte 1 enkelt dag, er at jeg kan huske at vi ikke nåede at se hele parken, da jeg var afsted med mine forældre som barn. Den her gang ville jeg rigtig gerne opleve hele parken, kunne tage det stille og roligt, og så egentlig bare lade mig imponere af den store forlystelsespark, og alt hvad den havde at byde på.

Vi købte billetterne i receptionen på hotellet, og lad mig sige det sådan her, Det gør vi ALDRIG igen. Næste gang køber jeg billetterne hjemmefra på Disney’s hjemmeside, så er jeg helt sikker på, at jeg får det jeg gerne vil! Vi bliver spurgt om det skal være en basis billet og det skal det, for vi havde jo valgt 2 dage, så vi følte at vi havde god tid, til at nå parken rundt, og så ville vi egentlig ikke bruge en formue på deres FastPass+. I fællesskab med receptionisten blev vi enige om, at lade vær med at købe en billet til Linus, for som skrevet i mit tidligere indlæg, så tjekker de ikke for alderen, når barnet ligner en på 2-3 år.

Da jeg kører mit kort igennem for at betale, undre jeg mig en smule over prisen, men må indrømme at jeg ikke tænker videre over det, for alle 3 unger er umulige og står og skaber sig, så vi vil egentlig bare gerne have vores billetter, så vi kan komme videre. Da vi kommer op i vores lejlighed får jeg set, at receptionisten har givet os basisbilletter, MEN med FastPass+, som jo ligesom ikke er en BASIS billet, som vi bad om! Vi har ikke mulighed for at få pengene tilbage for billetterne, så vi må bare bide i det sure æble og få det bedste ud af det. Vi for forberedt ungerne på, at når vi kommer til Disney kan vi springe køerne over, ligesom menneskerne med et kort om halsen kunne, i Universal. Det var ungerne egentlig ret vilde med og jeg begyndte, at have det ok med at vi havde betalt 150$ ekstra for de her billetter, for det var jo egentlig meget fint at kunne springe køerne over. Det er aldrig til at vide hvor lange køerne er i Disney, da jeg var afsted med mine forældre som barn, var køerne på op til 3 og 4 timer, så hvis vi kunne undgå det, ville det være helt genialt.

Da vi kommer ind i Magic Kingdom og for udset os den første forlystelse, hopper vi pænt hen i FastPass+ køen, for vi skal helt klart benytte vores alt for dyre billetter til fulde. Den søde pige der står ved indgangen, kan desværre ikke lukke os ind, for vi har ikke reserveret tid! Til det tænker jeg, hmm…. reserveret tid, hvad mener hun med det ? Vi får pænt forklaret at med Fastpass+ kortet, skal man på forhånd booke forlystelserne, der er flere forskellige tider i løbet af dagen, og der booker man sig ind på den tid der passer bedst. Det lyder virkelig vanskeligt, men Rasmus får heldigvis styr på det lynhurtigt. Den første dag vi er afsted, er ALLE forlystelser booket hvilket betyder, at vi har betalt i dyre domme for de her Fastpass+ billetter, som IKKE kan bruges til en fis! Jeg var rasende, stakkels min familie der skulle lægge øre til mit raseri anfald. Jeg har mildestalt et iltert temperament og når jeg bliver virkelig gal, kan jeg på ingen måde styre mine udbrud, så det må virkelig have været pinligt for Rasmus, den stakkels mand!

Da vi kom hjem om aftenen ville vi booke os ind på de forskellige forlystelser, så vi kunne bruge kortene dagen efter. Igen var flere af forlystelserne fuldt booket, så vi fik kun valgt nogle af de forlystelser vi gerne ville prøve. Da vi havde booket 3 forlystelser ind og skulle booke nr 4 forlystelse, fik vi pænt af vide, at man maks kan booke 3 forlystelser pr. dag. Så igen får jeg et af mine udbrud, for hvorfor i alverden kan man kun booke 3 forlystelser pr. dag ? Hvad i alverden er så hele ideen, ved at have et FastPass+ kort! Så havde jeg meget hellere brugt pengene på, at kunne springe køerne over i Universal, hvor man IKKE skal booke tid og hvor man kan bruge det, så mange gange man vil pr forlystelse.

Jeg synes absolut ikke, at der er noget smart over den måde Disney har valgt at gøre det på. Det er spild af penge, at købe et Fastpass+ kort hvis du spørg mig. Så lad endelig vær med at begå samme fejl som os. Køb billetterne hjemmefra, eller vær HELT sikker på, at de forstår at du KUN vil have en basis billet, og ikke en basis billet med FastPass+.

Monorail - Disney World

Monorail - Disney WorldFærge til Magic of Kingdom

Vi tog shuttle bussen fredag morgen kl 8:10 og blev sat af ved Epcot. Fra Epcot kunne man vælge, at tage en af Disney world’s shuttle busser, eller man kunne hoppe på deres monorail. Vi valgte deres monorail, for det synes jeg bestemt, at ungerne skulle prøve. Jeg kan huske hvor stor en oplevelse det var for mig som barn, så det skulle mine unger bestemt ikke snydes for. Fra endestationen på det monorail tog vi kørte med, kunne man igen vælge at tage en shuttle bus, hoppe på en ny monorail, eller man kunne vælge at sejle med en færge. Vi tog færgen hvilket jeg klart vil anbefale, det er en oplevelse i sig selv.

Disney området er kæmpe, enormt, voldsomt, helt crazy stort. Når man kommer kørende ind i bus, har de deres egne motorveje, samt de har flere forskellige monorails. Det fortæller vidst lidt om, hvor stort deres område er. Det skal virkelig opleves, for det er forbandet svært at forklare.

Der var mange mennesker i parken, men ikke sådan helt overvældende mange, jeg havde måske også frygtet det værste. Fordelen må helt klart have været, at vi er rejst uden for sæson, samt at vi kom på en hverdag. Da vi kom på anden dagen, var det lørdag og der var der nok dobbelt så mange mennesker, så lad endelig vær med at tage afsted i weekenderne, hvis det kan undgåes. Der vrimler det med både amerikanere og turister. Tag afsted i hverdagene, der er der bedre plads og langt kortere køer.

Førstedag var det ulideligt varmt, eller det var det faktisk begge dage, men begge dage var der heldigvis store skyer på himlen, som afskærmede lidt for den bagende sol. En ting der måske er meget godt lige at vide, er at alle forlystelser lukker når det tordner og regner, også selvom det kun tordner i bagrunden. Det er noget med sikkerheden, hvilket giver god nok mening, men det er virkelig ærgerligt at tage afsted, hvis det er en dag hvor de har lovet dårligt vejr. Så undersøg lige vejrudsigten inden I tager afsted. Vi havde sørget for at undersøge vejrudsigten inden vi tog afsted, så vi var forberedte på lidt regn, så vi havde medbragt regnslag, just in case.

Første dag fik vi en kæmpe skylle lige inden vi skulle hjem. Det går så sindsyg stærkt her ovre, så det er bare om at søge ly, lige så snart du mærker det mindste dryp. Jeg fik et par dryp på mig og bad Rasmus om, at tage vores regnslag frem. Fra jeg fik sagt det, til at himlen simpelthen bare åbnede sig, gik der nok 10 sekunder. Heldigvis stod vi tæt på lidt læ, men vi nåede stadig at blive drivvåde. Tasken med alle vores ting og ikke mindst mit dyrebare kamera, blev gennemblødt, hvilket resulterede i et dødt kamera, som har ligget i ris i en uge, for bare at virke nogen lunde optimalt. Derfor er billederne i dette indlæg, af dårligere kvalitet en normalt, da de er taget med mobilen. På anden dagen fik vi en let skylle sidst på dagen, som var rimelig medgørlig.

Første dag fik vi prøvet langt flere forlystelser, end hvad vi gjorde på anden dagen. Anden dagen var køerne dobbelt så lange som dagen før, hvilket også er grunden til, at jeg anbefale at komme på en hverdag. Det vilde er så, at vi fik brugt vores FastPass+ billetter 3 gange på anden dagen, så der stod vi heldigvis ikke særlig længe i kø, men at vi stadig nåede at prøve mere på førstedagen, hvor vi ikke kunne bruge vores FastPass+ billetter, er jo alligevel ret tosset.

Vi gjorde os samme erfaring i Disney, som vi gjorde os i Universal. Den oplyste ventetid, er en del kortere end hvad de oplyser, så lad vær med at lade dig skræmme for meget, når der står ventetiden er 45 minutter, så er det nok snarer 30 minutter du skal vente.

Alina og Linus var tossede med Magic Kingdom, hvorimod resten af familien var mere vilde med Universal’s Islands of Adventure. Jeg var nu også ret så tosset med Magic Kingdom, især deres smukke forlystelser i det vi kalder for, prinsesse land, her hjemme og deres 3D/4D film var et KÆMPE hit. Linus var simpelthen SÅ tosset med den forlystelse, hvilket vi andre bestemt også var, men vi var slet ikke i nærheden af samme begejstrings niveau, som Linus var. Der er intet som at se glæden i ens børns øjne, det er guld værd!

Vi fik faktisk set hele forlystelsesparken første dag, vi fik dog ikke prøvet alle de forlystelser vi gerne ville, men hvis man godt bare vil i Magic Kingdom, for at opleve stedet og prøve lidt forskellige forlystelser, så kan det sagtens gøres på en enkelt dag. Anden dagen nåede vi som sagt ikke nær så meget, grundet mængden af mennesker, så kommer man i højsæsonen og vil prøve rigtigt meget, så er 1 dag bestemt ikke nok, til at se det hele.

Askepots slot i magic kingdomAskepots slot i magic kingdomPrincess fairytale hallPrincess fairytale hallPrincess fairytale hall

Der var pyntet SÅ fint op til Halloween i Disney. Jeg er faktisk lidt ærgerlig over, at vi ikke når at opleve selve halloween imens vi er her ovre, så vi har snakket lidt om, at tage en kort ferie her over en anden gang, for at opleve hvordan de holder halloween. Det må virkelig være en oplevelse!

Magic Kingdom er en kæmpe forlystelsespark og det var virkelig en god park, der matchede vores ungers alder rigtigt godt. Der var langt mere Linus kunne prøve, i forhold til hvad han kunne prøve i Universal’s Islands of Adventure.

Det første man bliver mødt af i Magic Kingdom er, The main street U.S.A. Det er lidt af en oplevelse, at gå ned ad denne gade, som summer af glade mennesker og jublende børn. Butikkerne svømmer af lækkert tøj, bløde bamser, sødt slik og lækre restauranter. Det er bestemt en oplevelse værd at gå igennem butikkerne.

I Adventureland fik vi prøvet: 

 • The magic carpets of Aladdin – Blevet prøvet flere gange af ungerne.
 • Jungle cruise – Kan varmt anbefales
 • Pirates of the caribbean

I Frontierland fik vi prøvet Splash Mountain. En mega fed vandrutchebane, men her bør du forvente lang kø.

I Liberty Square området fik vi prøvet:

 • Liberty square riverboat
 • Haunted mansion – Kan varmt anbefales.

I Fantasyland fik vi prøvet:

 • Prince charming regal carrousel – Den blev glædeligt prøvet flere gange.
 • Mickey’s philharMagic – Er et must at prøve.
 • Peter Pan’s flight – Kan varmt anbefales, men her bør der forventes lang kø.
 • “it’s a small world” – Kan varmt anbefales.
 • Under the sea-journey of the little mermaid – Anbefales på det varmeste.
 • The Barnstormer – Blev prøvet flere gange. Linus var tosset med den.
 • Dumbo the flying elephant – Blev prøvet flere gange.
 • The many adventures of Winnie the pooh – Kan varmt anbefales
 • Seven Dwarfs mine train – Stod vi i kø til i 1.5 time. Forlystelsen blev lukket lige inden det var vores tur, grundet tordenvejr i baggrunden. Spørg mig lige om jeg var sur! Her skal altid forventes meget lang kø
 • Princess fairytale hall – Et must til alle forældre med små prinsesser. Her kan man tage billeder med Disney prinsesserne.

I Tomorrowland fik vi prøvet: 

 • Stitch’s great escape!
 • Tomorrowland speedway
 • Space mountain – Kan varmt anbefales og her bør der forventes længere kø.
 • Buzz lightyear’s  space ranger spin

Første dag spiste vi på Pinocchio village haus. Det var egentlig bare almindelig fastfood mad, som er ok til prisen. Ikke noget der er værd at skrive lange romaner hjem om. Anden dagen spiste vi på cosmic Ray’s starlight café. Igen almindelig fastfood mad, som var ok til prisen.

Lidt tips hvis du står og skal afsted til Magic Kingdom: 

Køb billetterne hjemmefra hvis muligt, så undgår du at stå i 2 køer. Først en kø til at købe billetter og efterfølgende, til at stå i kø til indgangen. Udover man skal stå i kø til at komme ind, så er det meget normalt, at man først står i kø til at få tjekket tasker og klapvognen, nogle mennesker bliver også peget ud og skal igennem en metaldetektor. Det er standart når man skal ind i alle forlystelsesparker i Florida.

Det er en rigtig god ide på forhånd, at booke tid på en restaurant. Det er simpelthen umuligt, at få et bord på nogle af de mange restauranter, der er i Magic Kingdom, på anden vis. Vi var hele parken rundt, for at finde et ledigt bord begge dage, og det var simpelthen umuligt. Det er klart noget vi gør lang tid i forvejen en anden gang. Den situation gider vi altså ikke stå i igen.

Medbring rigeligt med vand. Ligesom i Universal koster 1 flaske vand 3$ og i Walmart får du en hel pakke med 15-24 flakser vand, til den nette sum af 3$. Hvorfor ikke spare lidt penge, hvor man spare kan ? Det er i forvejen en meget dyr fornøjelse, at tage i Disney.

Medbring regnslag, for man ved aldrig hvad dagen bringer. Herovre går det fra den ene yderlighed, til den anden, på bare få minutter.

Lad vær med at komme i en weekend. Tag afsted på en hverdag og gerne uden for sæson.

Jeg er rigtig glad for at vi kom afsted, men kunne jeg gøre noget om, så havde jeg nok kun valgt 1 enkelt dag i Disney, og så valgt 2 dage i Universal istedet, men det er altid nemt, at være bagklog. Uanset hvad ville jeg ikke være denne oplevelse foruden. Det var en fantastik, magisk og glædelig dag, fyldt med gode oplevelser, trods mit raseri anfald.

Halloween i Magic kingdom

 

 

3 Kommentar

 • Reply
  Maiken
  7. oktober 2017 at 22:08

  Tak for super gode tips!
  Vi skal i Magic Kingdom ultimo oktober med to børn på 2 og 4 år, og vi sørger for at lægge det en hverdag!
  Måske kan du svare på et enkelt spørgsmål, for du skriver, at I valgte ikke at købe billet til Linus… Når nu vi ikke køber billet til ham på 2 år, må han så alligevel gerne prøve forlystelser (jeg kan jo ikke booke Fast Pass til ham uden billet)?

  • Reply
   Camilla
   7. oktober 2017 at 22:57

   Hej Maiken

   En hverdag vil uden tvivl være et smart valg, især med 2 små.
   Han må prøve det hele 🙂 Vi havde Linus med under armen og de forlystelser hvor han var for lille/lav, der blev enten jeg eller min bedre halvdel sammen med ham. Personalet er altid søde og smilende og giver gerne en hjælpende hånd, hvis der skulle være brug for det. Linus fik et kort meltdown, hvor en sød dreng/fyr fra personalet kom og muntrede ham op 🙂
   Rigtig god ferie 🙂
   Mvh Camilla

   • Reply
    Maiken
    7. oktober 2017 at 23:51

    Tusind tak for dit hurtige svar!

  Skriv et svar