Ferie

Turen går til USA del 14 – Miami

Miami South Beach

6 dage i Miami er nu gået og vi har vendt snuden mod Key West. Et af de stop vi har set ekstra meget frem til – i hvert fald R og jeg, ungerne er egentligt nok lidt ligeglade, bare de kan bade og slappe.

Miami South Beach

6 dages total afslapning i Miami, var i den grad noget ungerne kunne bruge. De har ikke snakket om andet end at bade, siden vi ramte Little Switzerland, så det var skønt, at kunne bruge et par dage på stranden.

Vi har tidligere været i Miami, hvor byen tog os med storm og stranden var helt fortryllende. Denne gang har vores stop i South Beach, efterladt os med lidt mixed emotions. Det har været fantastisk, bevares, men knap så fortryllende og fantastisk, som sidst vi var her. Vejret har ikke helt været med os. Det har naturligvis været rigtig godt og temperaturen har været uudholdelig, men vi har også været ramt af dårligt vejr, med regn, regn og atter regn. En enkelt dag regnede det hele dagen, ”heldigvis” var det en dag, hvor jeg var ekstra hårdt ramt af allergi, som lige blev toppet op med lidt migræne – what a nightmare! Jeg kunne derfor med lidt bedre samvittighed, sove det meste af dagen, alt imens ungerne og R hyggede inde døre, imens det silede ned underfor.

Miami

Udover vejret kun har været sådan lidt halvhjertet med os, så har vores tidligere, helt fantastiske strandoplevelse også svigtet lidt – måske det skyldes, at vi boede lidt længere nede af South Beach denne gang – I dont know. Stranden var i den grad præget af tang og især vandet var hårdt ramt. De kører dagligt med store traktorer, med store klør af en art bagpå, som fanger alt tangen, der ligger på land – super smart og det kunne de godt lære noget af, hjemme i DK. Grundet det meget skiftende vejr, var der også høje bølger på vandet – til stor glæde for ungerne, disse kæmpe bølger slæber en masse tang og affald med sig, så det er helt sikkert derfor, at stranden var ekstra hårdt ramt denne gang. Sidst vi var her, var stranden total tang fri og vandet krystalklart – SÅ fedt og måske også derfor, at vi er efterladt lidt skuffede denne gang, da vi ved hvor skønt det kan være.

Udover en masse tang, så bliver der lynhurtigt dybt i vandet – stranden er absolut ikke børnevenlig, just so you know. Man skal blot 2-3 skridt ud i vandet, så er der virkelig dybt. Vandet gik ungerne – de 2 store, til halsen. Går/svømmer man lidt længere ud, så bliver det igen lavt, især når det er lavvande. Det er altså en strand, hvor det er ekstra vigtigt, at være ekstra opmærksom og især observere vind og vejr, for vandet ændre sig lynhurtigt og pludselig kan man stå i en ”farlig” situation.

Der er masser af livredder og de er der med det samme, især når du har børn med. De var virkelig efter os, men kun når jeg var alene i vandet med unger – meget mystisk, men samtidig også betrykkende. Vi var kun i vandet, når det var lavvande og bølgerne var på et minimum, men livredderne var stadig ikke trykke ved det. De anbefaler, at man er 1 voksen til 1 barn – det er lidt svært når man har 3 børn, heh, men de gav grønt lys, til at vi var 2 voksne til 3 børn, hvis vi bare lovede, at holde et ekstra godt øje med dem – som om vi ikke gør det, men det er jo egentligt rigtigt fint, at de holder så godt øje og giver gode råd med på vejen. Vi oplevede overhoved ikke noget af dette, sidst vi var her. De har virkelig oppet sig og ellers var disse livreddere bare ekstra påpasselige.

Så igen, det er ikke en børnevenlig strand og jeg glæder mig derfor lidt ekstra, til vores sidst stop i Fort Lauderdale, hvor der skulle være mere børnevenligt. Jeg er så klar til, at lade mig overraske af den del af Miami.

Miami beach

Jeg havde et par enkelte ting på min liste – I love my lists, som jeg godt ville have set, men de blev skippet – det havde hele familien brug for. Miami byder egentligt ikke på det store – i hvert fald ikke efter min mening, men folkefærdet, den der lowkey vibe og stemningen på South Beach er fantastisk. Det er ikke et sted jeg kunne bruge mere end max en uge, faktisk var 6 dage mere end rigeligt. R og jeg er typerne der godt kan lide, at der sker noget, så det er godt at vi skal videre nu. Vi er virkelig ikke gode til, at kede os og R er den værste af os alle, heh.

Key West byder forhåbentligt på en masse godt vejr, skønne drinks ved poolen, lækker mad og endnu en liste med seværdigheder der skal opleves. Det er godt, at vi har ladet op de sidste 6 dage. Key West here we come…

Ingen kommentar

Skriv et svar