Bedre sent end aldrig – er det ikke sådan ordsproget lyder?
Nu er det jo også kun 6 måneder siden, at de her små banditter blev bikset sammen og spist på rekord tid. Så nu er det vidst også på tide, at få delt opskriften med dig. Det er nemlig en af de der virkelig gode opskrift, som man nødigt vil gå glip af.
Mundrette, farvefine, smagsgode, børnefingrevenlige og i det hele taget, bare helt vidunderlige fastelavnsboller – det er lige præcis hvad de er. Faktisk også en ret så perfekt dessert, hvis jeg selv skal sige det.
Hvis du har fulgt lidt med på bloggen, så ved du, at vi aldrig går ned på fastelavnsboller her hjemme. Det har med tiden udviklet sig til en del forskellige opskrifter, og mit tankemylder vil ingen ende tage, så du kan godt glæde dig til fastelavn næste år. Der bliver der nemlig igen, udviklet nye opskrifter på lige netop fastelavnsboller.
Hvorfor er det egentlig, at man kun spiser fastelavnsboller til fastelavn? Hmm, åndsvagt! Det må vi vidst få lavet om på, så måske opskrifterne finder vej online, lidt før fastelavn. Der er trods alt ret lang tid til.
Opskriften er ikke så svær som den måske lyder, så lad dig endelig ikke skræmme af ord så som vandbakkelser, kompot og vaniljecreme. Opskriften tager lidt tid at lave, men giv det et forsøg og lad dig overraske, de er nemlig alt besværet værd.
Du er naturligvis velkommen til at bande mig langt væk under vejs, hvis tingene skulle drille – det kan ske for selv den bedste af os.
Jeg er altid behjælpelig og kommer gerne med en masse opmuntrende ord undervejs, hvis det skulle være nødvendigt. Så smid mig endelig en kommentar eller en mail, så er jeg klar til at heppe på dig.
Opskriften giver en stor portion og de opbevares bedst på køl. Dog skal du lige være obs på, at ydret mister sin crispyness efter et par timer på køl, så hav lige det in mente når du laver dem.
Små fastelavnsboller med æblekompot og luftig vaniljecreme
Print OpskriftIngredienser
- Til krakeleret grøn dej:
- 60 g smør, blødt
- 70 g lyst rørsukker
- 65 g hvedemel
- 1-2 spsk matcha pulver
- Til vandbakkelse:
- 150g smør
- 3 dl vand
- 1 knsp salt
- 2 spsk sukker
- 150g hvedemel
- 3 æg
- Til æblekompot:
- 1 portion æblegrød
- Til vaniljecreme:
- 1 portion vaniljecreme
- 1/4 L piskefløde
Instruktioner
Sådan laver du krakeleret grøn dej:
Ælt smør, rørsukker, matcha pulver og mel godt sammen med hænderne. Rul dejen ud imellem 2 stykker bagepapir – 2-3 mm tykkelse. Læg dejen i fryseren imens du laver vandbakkelserne. Så er dejen langt nemmere at arbejde med.
Sådan laver du vandbakkelser:
Smelt smør i en gryde og tilsæt vand. Lad det koge op i gryden.
Tilsæt salt, sukker og mel under omrøring.
Rør rundt i dejen i ca 2-3 minutter, stadig ved høj varme.
Lad dejen køle lidt af i gryden og rør i gryden af og til.
Rør et æg i dejen ad gangen. Rør ægget helt ind i dejen, inden du tilsætter det næste æg.
Kom dejen i en sprøjtepose og afsæt små vandbakkelser på en bageplade, beklædt med bagepapir.
Tag din krakelerede dej ud fra fryseren og udstik små cirkler af 5 cm i diameter - eller hvad der lige passer i størrelsen til dine små vandbakkelser, bare husk, at dine vandbakkelser vokser/hæver i ovnen. Placer de runde bunde oven på hver vandbakkelse.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader i 25-30 minutter, eller til de er flotte gyldne. Det er vigtigt, at du ikke åbner ovnen undervejs, da dine vandbakkelser kan falde sammen.
Sådan laver du æblekompot:
1 portion æblegrød blendes eller moses ekstra godt igennem, så din æblekompot ikke indholder store æblestykker. Du skal have en let og lind kompot.
Sådan laver du vaniljecreme:
Pisk 1/4 L piskefløde til flødeskum og vend den forsigtigt i 1 portion vaniljecreme.
Sådan samler du dine fastelavnsboller:
Kom æblekompot og vaniljecreme i hver sin sprøjtepose.
Lav et lille hul i bunden af hver vandbakkelse. Klip et hul i sprøjteposen til æblekompotten og fyld vandbakkelserne med en lille smule æblekompot.
Gentag nu med vaniljecremen, men denne gang skal du fylde dine vandbakkelser helt op.
Så snart alle dine vandbakkelser er fyldt, er de klar til at blive spist.
Her hjemme forsvinder de små fastelavnsboller som dug for solen. Det er især de små børnefingre, der har ekstra svært ved at holde fingrene for sig selv, hih.
Rigtig god fornøjelse og velbekomme.
Ingen kommentar