Hvem elsker ikke en god og svampet banankage? I know I do, hih.
Her hjemme bliver der tit bagt banan- og æblekage, da det er ungernes og mandens favoritkager. Jeg er selv en kæmpe sucker for chokoladekage, men denne banankage er egentlig en ret god konkurrent til chokoladekagen. Den er intet mindre en fantastisk og uden tvivl verdens bedste!
Kagen har en skøn smag af banan, den er ikke alt for sød og så er den dejlig svampet – perfekt afbalanceret efter min smag.
Der er simpelthen intet, som et stykke svampet vaniljeprikket banankage, med et godt lag chokolade ganache på toppen – mums, og naturligvis også en generøs mængde valnødder – ej at forglemme.
Er du ikke til valnødder, så erstat dem eventuelt med hasselnødder, mandler, peanuts, eller bare drop dem helt! Og hey, hvis du ikke er til chokolade ganache, eller måske du bare synes, at det er for kompliceret – eller ikke nødvendigvis har de nødvendige ingredienser der hjemme, så smager banankagen og helt vidunderligt med en omgang chokolade cream cheese frosting. Du kan gå med den helt nemme løsning, 100g smeltet chokolade – just as simple as that, hvorfor overkomplicere tingene, når man kan tage den nemme løsning?
100g smeltet chokolade skal man bestemt ikke kimse af..
…
Banankagen er ualmindelig nem at lave og kan bikses sammen på rekord tid, uden noget fancy pancy udstyr. Vil dog som minimum anbefale en el-pisker, med mindre du bevidst går efter nogle større overarme, for så skal du endelig bare slå dig løs med piskeriset – go crazy, heh. Så der er altså ingen undskyldning for ikke, at hoppe i køkkenet med det samme og bage denne herlighed.
Kagen kan sagtens holde sig i et par dage, hvis du da altså kan holde fingrene fra den så længe – det er næsten det sværeste ved det hele, hih.
Her hjemme holder den i maks 2 dage, så er rub og stub spist – vi har et forskruet forhold til kage, I know!
Opskrift på nok verdens bedste banankage
Print OpskriftIngredienser
- 4-5 modne bananer
- 4 æg
- 200g sukker
- Kornene fra 1 vaniljestang
- 150g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 150g smør, smeltet og afkølet
- Til glasur:
- 100g mørk chokolade
- 1/2 dl piskefløde
- 1 spsk smør
Instruktioner
Mos eller blend bananerne og stil dem til side.
Pisk æg, sukker og vaniljekorn lyst, let og luftigt.
Sigt mel og bagepulver i æggemassen, og vend det forsigtigt i dejen.
Vend forsigtigt den smeltet smør i dejen, efterfulgt af de moste bananer.
Kom dejen i smurt bageform på 22 cm og bag i en forvarmet ovn, ved 180 grader varmluft, i ca 40 min - eller til en tandstik trækkes op uden våde krummer på.
Lad kagen afkøle på en bagerist.
Når kagen er helt afkølet laves glasuren.
Kom chokolade, fløde og smør i en lille gryde. Varm op ved lav-medium varme under konstant omrøring. Når chokoladen er smeltet og din chokolade ganache er glat og blank, tages gryden af varmen.
Lad din ganache dvale lidt, inden den fordeles i et jævnt lag på toppen af din banankage.
Noter
Hvis du ønsker at banankagen skal indeholde chokoladestykker, kan du tilsætte lidt grofthakket chokolade, samtidig med de mosede bananer.
Jeg elsker at toppe min banankage med grofthakket valnødder, det giver lidt ekstra smag, og så elsker jeg bare den der knasende kontrast, til et blødt og luftigt stykke kage.
…
Ej for filan, hvor mit mundvand løber nu, efter al den snak om banankage. Nu vil jeg skynde mig ud og skære et stykke..
Velbekomme og rigtig god fornøjelse.
4 Kommentar
Marlene
22. februar 2021 at 17:45Hej med dig!
Hvilken størrelse form bruger du til denne opskrift?
Mvh Marlene
Camilla
22. februar 2021 at 18:07Hej Marlene
Jeg bruger typisk en springform på 20 eller 22 cm 😊
Mvh Camilla
Marlene
22. februar 2021 at 22:09Tusinde tak! 🤗
Camilla
23. februar 2021 at 10:28Velbekomme😀❤️