I onsdags var det store bagedag her hjemme. Der blev bagt søde syndige sager i lange baner, men søde sager uden mel og raffineret sukker. Der blev især bagt mange Cupcakes, som alle er lavet på sundere ingredienser der gør, at man kan spise dem med god samvittighed – so give them a try.
Jeg har tidligere delt et par forskellige opskrifter med dig, på lige netop Red Velvet sager, altså den syndige af slagsen. Bloggen indholder både en ret så lækker kage, cupcakes, pandekager og en 5 minutters mug-cake. Her hjemme er Red Velvet en yndlingskage iblandt ungerne, især A har en forkærlighed for den smukke røde kage, så derfor var det helt naturligt, at valget faldt på, at få bragt en sundere version af en red velvet cupcake til livs. Så har jeg også lidt bedre samvittighed, når ungerne kaster dem i sig. De er høje på kostfibre, indholder det gode fedt, protein og de ‘rigtige’ kulhydrater.
Der er intet som en nem opskrift, og denne er bestemt en af slagsen. Jeg tror faktisk ikke, at du finder noget så nemt, som denne på bloggen. De smukke røde cupcakes smager fantastisk og er i den grad godkendt, især af ungerne – de var væk på 2 dage, men det skal så også lige siges, at jeg havde et par stykker med hjem til min veninde, hvor de også blev godkendt. Lille L er især vild med den lækre frosting og jeg forstår ham godt, den smager virkelig godt!
Hvis du er interesseret i kalorie indholdet i de syndige cupcakes, så er der ca. 110 kcal i 1 cupcake – uden topping. Toppingen kan du variere fuldstændigt som du lyster, det er kun fantasien der sætter grænser. Hvis du lige som jeg, vælger at toppe med lidt grofthakket chokolade, så vælg Easis mørke chokolade eller en 80% chokolade. Mørk chokolade er nemlig sundt for kroppen, hvis du naturligvis spiser det med måde – jeg har stadig ikke lært det, heh.
Opskrift på sunde Red Velvet cupcakes
Print OpskriftIngredienser
- Muffin:
- 3 æg
- 0,5 dl kærnemælk
- 0,5 dl rød frugt farve
- 1 banan
- 80g dadler
- 2 dl havregryn
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljepulver
- 2 spsk kakao pulver
- Frosting:
- 100g philadelphia light
- 70g dadler
- 1,5 tsk vaniljepulver
- 1 spsk vand
- Evt. grofthakket chokolade og ribs til pynt
Instruktioner
Muffin: Alle ingredienserne blendes til en glat og jævn dej.
Fordel dejen i dine muffinforme og bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, i 20 minutter, eller til en tandstik trækkes op uden våde krummer på.
Lad dine muffins afkøle på en bagerist.
Frosting: Alle ingredienser blendes til en let og luftig creme.
Fordel den lækre frosting på dine muffins og pynt eventuelt med lidt grofthakket chokolade og ribs.
Lad dine cupcakes hvile i 1-2 timer på køl, inden du sætter tænderne i dem. Hviletiden gør at din frosting bliver mere fast.
De smukke cupcakes er perfekte som en lille syndig snack, til uddeling i børnehaven der har sukkerpolitik, som en lækker lille dessert, eller bare som en lille hygge treat. Who am i kidding – hvem behøver en undskyldning for at spise kage? I don’t.
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar