Opskrifter/ Sundere søde sager

Opskrift på sund risalamande af skyr og hytteost

Opskrift på sund risalamande af skyr og hytteost

Jeg er en kæmpe sucker for risalamande og jeg er typen der kan indtage det hele året, så det er ikke kun december måned, der byder på cremet vaniljeprikket risalamande. Nu hvor vi har ramt bikini månederne, eller rettere, vi venter fortsat på bikini vejret, så er det vel på sin plads, at spise en lidt sundere udgave af den klassiske risalamande, hvis man som jeg ikke kan gå for længe, uden at skulle indtage en sådan syndig herlighed.

sund risalamande af skur og hytteost - opskrift

Vores have bugner i øjeblikket af lækre jordbær, rabarber, hindbær, blåbær, ribs og solbær, så jeg bager i stride strømme i øjeblikket. Vores brombær lader desværre fortsat vente lidt på sig, men så må jeg jo lave noget lækkert af dem, når de begynder at titte frem. Jeg serverede derfor den sunde risalamande med friske ribs og hindbær, hvilket gav det hele et lækkert frisk sommepust. Desuden toppede jeg den lækre risalamande med Zero topping fra Bodylab, i smagen Cherry. Ja for kirsebærsauce skal der til, det kan man ikke rigtig komme uden om, efter min mening! Måske en jordbær topping kan hamle lidt op med kirsebærsaucen, men det er nu bare ikke det samme. Kirsebærsauce og risalamande hører sammen, og sådan er det bare, hihi.

Denne opskrift er på den sunde udgave, af den klassiske vaniljeprikket risalamande, som vi bedst kender den, og er baseret på skyr og hytteost. Hytteosten giver næsten samme fornemmelse, som risene i risalamanden. Det er enlig lidt sjovt, at lege med de forskellige konsistensen og så se hvordan hjernen reagere på det. For det er nu altså lidt underligt at tænke på, at man sidder og indtager risalamande af hytteost og skyr, men at det har samme konsistens som den klassiske risalamande, af grødris, mælk og fløde. Det er en super nem opskrift og det tager virkelig ingen tid, at bikse den sammen.

Jeg spiser gerne en lille portion, som mit sidste måltid på dagen, ja eller retter mit sidste mellemmåltid, også kaldet min late night snack. Mmh jeg elsker at jeg stadig kan forkæle min krop med noget lækkert, men bare med god samvittighed. Jeg skal jo helst bare se nogenlunde slank ud, når vi rejer til USA til september og jeg formentlig skal leve i min bikini i et par uger, hihi. Det er en ret så lækker opskrift hvis du spørg mig. Den har en god smag og man får samme fornemmelse, som hvis det var den klassiske risalamande man spiser. Den smager naturligvis ikke fuldstændig som den klassiske udgave, but it is pretty damn close, og især taget i betragtnig af, at denne udgave er lavet på hytteost og skyr.

Opskrift på sund risalamande af skyr og hytteost.

Du skal bruge følgende: 

  • 160 g skyr
  • 250 g hytteost
  • 2 tsk stevia
  • Kornene fra 1 vaniljestang
  • 30 g grofthakket mandler
  • Evt. 1 husblad, udblødet – Kan undlades

Sådan gør du:
Bland det hele godt sammen og stil det på køl i 1-2 timer, gerne natten over.

Se var det ikke bare nemt ? Top den sunde risalamande med friske bær, bodylabs Zero topping med cherry, eller top med lige præcis det du allerhelst vil. Måske du har en rest af en lækker bærkompot i køleskabet, ja eller måske en rest af en god marmelade. Mums, jeg må vidst ud og lave en portion med det samme, hihi.

Hvis du ønsker et endnu større protein indhold, kan du med fordel blande lidt vaniljeproteinpulver i, det har jeg gjort en enkelt gang og det smagte fantastisk. Jeg tilføjer kun proteinpulver, hvis jeg skal spise det efter en omgang hård styrketræning, Bodycombat eller Thai-bo, hvor mine depoter skal fyldes lidt op igen. Du kan også tilføje lidt chiafrø, hvis du er til den slags.

nem opskrift på sund risalamande

Ingen kommentar

Skriv et svar