Jeg har virkelig haft mange forespørgsler på min gulerodskage, så nu tænkte jeg at det var på tide, at dele den med jer alle sammen, da det er en kage der virkelig bringer stor glæde, hos både små og store. Ja især de store er vilde med den! Det er oftes denne sindsyg lækre gulerodskage, eller min fantastiske banankage de spørg efter på arbejdet. Denne gulerodskage er mere eller mindre altid min feriekage, når der skal gives feriekage på arbejdet, for helt ærligt, hvem elsker ikke en god svampet gulerodskage ? Ja, jeg kender absolut ingen der ikke kan lide det.
Jeg er en kæmpe sucker for en generøs mængde cream cheese frosting, så du kan bide spids på, at der er store mængder cream cheese frosting på gulerodskagen, når jeg servere den.
Der er intet som en lækker luftig cream cheese frosting!
Dette er en lækker, luftig og cremet frosting, der er tilpas sød og har en rigtigt god smag af vanilje. Det er en frosting der komplimentere den svampede og fugtige gulerodskage, helt vidunderligt.
Denne opskrift er super nem at lave og så smager den helt igennem fantastisk, ja den er faktisk så nem at lave, at alle kan være med.
Gulerodskagen er svampet, saftig og let krydret, på den helt rigtige og total syndige måde. Det er altså bare læks med læks på! Kombinationen af den svampede og let krydrede kage, toppet med den lette og luftige cream cheese frosting, er intet mindre end en fryd for ganen og vil straks bringe et smil frem på dine læber.
Hvis jeg har lidt gulerødder liggende, laver jeg ofte en lille portion af dejen, og laver nogle små mini muffins, uden topping, som ungerne kan få med i madpakken, feel free to judge, men det er altså bare noget ungerne elsker. Det passer med, at der lige er til 2 mundfulde i de små mini muffins, så det er altså ikke fordi, at ungerne kun kan spise sig mæt i gulerods muffins. Du kan også sagtens lave almindelige cupcake ud af denne opskrift, og toppe dem med den lækre vaniljeprikket cream cheese frosting. Det er især en god måde, at servere kage på til fødselsdage, til kagedag i skolen eller til picnic turen.
Opskrift på den bedste gulerodskage.
Du skal bruge følgende til gulerodskagen:
- 300g farin
- 2 dl smagsneutral olie
- 4 æg
- 275g hvedemel
- kornene fra 1 vaniljestang
- 2 tsk bagepulver
- 0.5 tsk salt
- 1 tsk natron
- 3 tsk kanel
- 350g revet gulerødder
- 50g hakket nødder – Jeg bruger hasselnødder/valnødder/mandler.
- Evt. 1 dl rosiner
Sådan gør du:
Rør farin med olie og pisk æggene i et ad gangen. Pisk til blandingen er lys og cremet.
Tilsæt mel og krydderier, og rør godt.
Tilsæt gulerødder og nødder og bland det godt i dejen.
Kom dejen i en smurt springform på ca 20/22 cm.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 185 grader i ca 1 time, eller til at en tandstik trækkes op, uden våde krummer på.
Lad kagen afkøle helt på en bagerist.
Du skal bruge følgende til creme cheese frosting:
- 200g flødeost
- 125 g blødt smør
- 250g flormelis
- kornene fra 1 vaniljestang
- Evt. citronskal og lidt citronsaft
Sådan gør du:
Pisk smørret godt igennem og tilsæt flormelissen lidt efter lidt, alt imens du fortsat pisker. Når cremen er let og luftigt, tilsættes vaniljekorn og flødeost. Pisk igen til du har en hvid, let og luftig homogen creme. TIP! Tilsæt eventuelt lidt revet citronskal og citronsaft efter smag. Jeg undlader oftes altid citron, da jeg elsker en sød og vaniljeprikket cream cheese frosting.
Fordel den lækre vaniljeprikket cream cheese frosting, på den afkølet svampet gulerodskage.
Jeg pynter altid kagen med groft hakket hvidchokolade med crunch, og sirupsristede mandler. Det er en sikker vinder hver gang, og det er et udseende der altid imponere. Kagen kan også pyntes med lidt revet citronskal, eller hvad hjertet ellers begære, det er kun fantasien der sætter grænser.
Rigtig god fornøjelse med at lave denne skønne herlighed.
Hvis du har den vildeste craving efter gulerodskage lige nu, finder du en opskrift på en lækker gulerodskage i kop, som kun tager 5 minutter at lave, lige her.
Ingen kommentar