Kager/ Opskrifter

Opskrift på lækker gulerodkage i kop, på kun 5 minutter

gulerodskage på 5 minutter

Jeg er kæmpe fan af det der er nemt og lækkert, derfor elsker jeg især, at kunne lave kage i kop i vores microovn. Det kan nemlig gøres på no time. Jeg har tidligere lavet et indlæg med en lækker svampet chokoladekage, som også laves i microovnen. Siden da har jeg prøvet med lidt forskellige opskrifter og denne er en af dem, der står højest på favoritlisten.

Jeg serverede kagen forleden da vi havde hjemme arbejdsdag, eller rette og sagt min kære mand og hans kammerat, som også er min webudvikler, havde hjemmearbejdsdag hos os. Efter de havde været igang foran skærmen i godt 8 timer, synes jeg at de trængte til lidt lækkert. Så er det altså skønt, at man lige kan bikse en kage sammen på 5 minutter. Kagen er virkelig nem at lave og den smager skønt, hvem elsker ikke et stykke gulerodskage ?

Du skal bruge følgende:

  • 6 spsk mel
  • 2 spsk sirup
  • 1/4 tsk bagepulver
  • 1 knsp salt
  • 1/2 tsk kanel
  • 5 spsk mælk
  • 4-5 spsk olie
  • 1/4 tsk vanilie ekstrakt
  • 3 spsk revet gulerod
  • Eventuelt lidt hakket nødder og rosiner

Sådan gør du:

  • Bland alle ingredienser godt sammen i en lille skål. TIP! Du kan også blande dejen direkte i kruset og undgå ekstra opvask
  • Dejen hældes i et stort krus. TIP! Dejen hæver til omkring dobbelt størrelse, hvilket er godt lige at have i tankerne, når man vælger krus.
  • Koppen sættes i midten af microovnen og bages i 2 – 3 min alt afhængig af effekten på din microovn. TIP! Bagetiden kan variere. Hold nøje øje med kagen, da det ofte kun handler om få sekunder.
  • Kagen tages ud af microovnen. Den skal stadig være en smule blød i midten, da kagen bager lidt videre i koppen.
  • Server kagen straks.

Jeg havde en lille slat smørost tilbage, så jeg biksede lynhurtigt en meget luftig cream cheese frosting sammen og kom oven på kagen, mums. Frostingen lavede jeg af 1 del neutral smørost, til 1.5 del blødt smør, smagt til med flormelis og lidt vaniljesukker. Alt sammen piske lyst og luftigt.

opskrift på kage i en kop. Gulerodskage på 5 minutter

2 Kommentar

  • Reply
    Tim
    12. august 2016 at 17:02

    Kagen er god men lidt for hård

    • Reply
      Camilla
      21. august 2016 at 16:10

      Hej Tim

      Alle microovne varmer forskelligt, så prøv eventuelt at give den kortere tid, og se om ikke det skulle hjælpe lidt 🙂

      Mvh Camilla

    Skriv et svar