Kager/ Opskrifter

Svampet chokoladekage på 5 minutter

Svampet chokoladekage på 5 min

Jeg har en forfærdelig sød tand, så jeg er tit i køkkenet, for at kreere lidt lækkert til familien. Det er jo nok mest for min egen skyld, at jeg står der ude, men skidt nu med det, vi alle får jo glæde af det.

kage på 2 min i micro'en

I sidste uge fik jeg en stor krise. Sukker trangen trængte sig stille og roligt på, da ungerne var blevet puttet og alle skabe og skuffer var tomme. Så måtte jeg jo pludselig til at tænke kreativt. Jeg så engang i en af Master Chef udsendelserne fra Australien, at Matt Preston lavede en kage på 2 min i micro’en, hvilket så super nemt ud. Så jeg gik straks igang med, at lave min udgave, af en svampet chokoladekage. Den blev overraskende god, taget i betragtning af, at kagen tager 5 min at lave fra start til slut. Kagen var rygende varm og tilpas svampet, med en let krumme. Mums det var godt! Jeg lavede en omgang hjemmelavet vaniljeis i sidste uge, som pænt ventede på mig i fryseren, så kagen blev lige toppet med en scoop vaniljeprikket is, lidt hindbær og sidst men ikke mindst, lidt Toffifee. Pludselig blev det til den lækreste kage, på bare 5 minutter, whats not to like ?

Svampet chokoladekage på 5 minutter

Print Opskrift
Serveringer: 1 Forberedelsestid: 5

Ingredienser

  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk mel
  • 1 1/2 spsk kakao pulver
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk vaniliesukker
  • 1 knsp salt
  • 2 spsk mælk
  • 4 spsk olie
  • 1 æg
  • Eventuelt lidt hakket nødder og chokolade

Instruktioner

1

Bland alle ingredienser godt sammen i en lille skål.

2

Kom dejen i et stort krus.

3

Krusset sættes i midten af micro'en. Kagen bages i 1 1/2 - 2 min alt afhængig af din micro.

4

Tag kagen ud af microen. Den skal stadig være lidt blød i midten, da kagen bager lidt videre i krusset.

5

Server kagen imens den stadig er lun.

Noter

Dejen hæver til omkring dobbelt størrelse, hvilket er godt lige at have in mente, når man vælger krus, bare for at undgå at have dej i hele micro'en.

Du kan også blande dejen i kruset og undgå ekstra opvask

Chokoladekagen kan sagtens serveres som den er, her vil jeg dog anbefale et lille drys flormelis, blot for syns skyld. Skulle du have lidt frugt liggende, eller lidt friske bær, lidt is, eller måske lidt creme fraiche rørt med lidt vaniliesukker, så top din chokoladekage med det, jo mere jo bedre, heh. Vi spiser jo også med øjnene, så slå dig endelig løs og giv den fuld gas med topping, det er kun fantasien sætter grænser.

chokoladekage på 5 minutter

Ingen kommentar

Skriv et svar