Kager/ Opskrifter

Opskrift på den bedste amerikanske apple pie

Opskrift på den bedste amarikanske apple pie

Armen ord kan slet ikke beskrive, hvor lykkelig min mave blev, da jeg serverede denne alt for l√¶kre √¶blet√¶rte, i l√łrdags. Det er en klassisk amerikansk apple pie, med en spr√łd t√¶rtedej og l√¶kkert, let krydret og lige tilpas s√łdt √¶blefyld. Mums en l√¶kker herlighed. Det er f√łrste gang jeg bagte denne udgave, af en amerikansk √¶blet√¶rte og det er bestemt ikke sidste gang, at den er blevet lavet. Det er klart blevet en ny favorit i familien og ungerne tikker allerede efter, at den skal bages igen. Gad vide hvorn√•r jeg bukker under for presset og hopper i k√łkkenet igen, for helt √¶rligt, s√• har jeg nok mindst lige¬†s√• meget lyst til den, som vores unger har, hihi. Rasmus har ogs√• spist store m√¶ngder af den, og det er altid et godt tegn, da han ikke er den store kagespiser, ja i det hele taget, er han ikke den store kage-elsker. Jeg kunne udelukkende leve af kage. Stod valget mellem rigtig mad og kage, s√• ville mit valg klart falde p√• kage, s√• det er mildest talt en kamp, at opretholde den sunde livsstil her hjemme, men det g√•r nu faktisk ret godt, trods den altid store tr√¶ng til kage, hihi.

syndig amerikansk æbletærte - american apple pie opskrift

I weekenden blevet k√łleskabet t√łmt og total rengjort, ihh det giver¬†alts√• bare en, en sk√łn fornemmelse i kroppen. Vores k√łleskab bliver¬†faktisk ret ofte rengjort, for jeg er ikke s√¶rlig god til, at mit k√łkken ikke st√•r kniv skarpt. Jeg bruger virkelig meget tid i mit k√łkken, s√• det skal helst v√¶re rent ALTID, men det kender du garanteret ogs√•.

I takt med at k√łleskabet blev ryddet, havde vi en masse √¶bler, som skulle bruges. √Übler kan bruges i¬†rigtig mange l√¶kre kager, men mit hjerte bankede efter lige netop denne type √¶blet√¶rte. I sidste uge var jeg nemlig p√• den hyggeligste lille cafe/diner i k√łbenhavn, med min veninde, en s√•dan rigtig amerikansk diner, hvor man kunne k√łbe de l√¶kreste amerikanske t√¶rter og kager, og naturligvis ogs√• et stort udvalg af forskellige varme drikke. Der fik jeg den l√¶kreste applepie, som jeg faktisk har dr√łmt om lige siden, s√• derfor faldt¬†valget meget naturligt p√•, at vi skulle bage en rigtig amerikansk apple pie. S√•dan en l√¶kker t√¶rte med b√•de bund, fyld og l√•g.

T√¶rten smager helt fantastik, ja det er faktisk som at tage en bid af himmelen, hvis du sp√łrg mig. M√•ske det skyldes, at jeg er en sucker for alle typer kage, hvor √¶bler indg√•r p√• en eller anden m√•de. Jeg serverede t√¶rten mens den stadig var lun, med en klat letpisket fl√łdeskum. T√¶rten vil ogs√• smage helt fantastisk, i selvskab med en scoop god¬†vaniljeis. T√¶rten kan blandt andet serveres som en dessert, som en l√¶kker t√¶rte i forbindelse med en f√łdselsdag, eller som en “bare fordi kage”. Her hjemme er vi meget store tilh√¶ngere af, “bare fordi kager”, ja vi n√¶rmest dyrker “bare fordi kager”, hihi. Vi, eller rettet jeg, kan altid finde en god undskyldning for, at hoppe i k√łkkenet og bage en kage. Undskyldninger findes der nemlig nok af, hihi.

Denne opskrift var faktisk ret nem at lave og kr√¶vede ikke de helt store kagekundskaber, s√• alle kan v√¶re med p√• denne opskrift. T√¶rten har den l√¶kreste og spr√łdeste skorpe, l√¶kkert saftigt fyld af bl√łde √¶bler med bid, der er let krydret og lige tilpas s√łdet. Denne l√¶kre kombination af forskellige konsistensen og smags nuancer,¬†giver en fest i munden. T√¶rten skal serveres samme dag, som den er lavet, men den kan med fordel spises dagen efter, hvis du skulle have nogle leftovers. Dagen efter, har kagen dog ikke den spr√łde overfalde, som den nybagte t√¶rte, s√• der er t√¶rtel√•get blevet bl√łdt, men det g√łr bestemt ikke √¶blet√¶rten d√•rliger.¬†Pr√łv den, jeg er sikker p√• at du vil elske den.

opskrift på american applepie

Opskrift på den bedste amerikanske apple pie.

Du skal bruge f√łlgende til t√¶rtedejen:¬†

  • 300 g hvedemel
  • 1 spsk sukker
  • Kornene fra 1/2 vaniljestang
  • 225 g sm√łr, koldt
  • ca 1 dl vand, koldt

S√•dan g√łr du:¬†
Sk√¶r det kolde sm√łr i sm√• tern og stil det p√• k√łl igen. TIP! Det er vigtig at sm√łrret er s√• koldt, som muligt hele tiden, for at opn√• den perfekte flagede crust.
Pisk mel, sukker og vaniljekorn sammen.
Tils√¶t de kolde sm√łrklumper til mel-blandingen. Brug en gaffel eller dine fingre, til at mase sm√łrret ned i melet, s√• det bliver til en masse sm√• krummer. TIP! Der m√• gerne v√¶re et par store chunks/krummer, s√• dejen f√•r den rigtige konsistens.
Tils√¶t halvdelen af det meget kolde vand i sm√• st√¶nk, og brug dine h√¶nder til at samle dejen. Tils√¶t resten af det vand lidt ad gangen, til det lige pr√¶cis kan samle dejen. TIP! V√¶r forsigtig med at √¶lte dejen for meget, s√• sm√łrstykkerne ikke smelter ved varmen fra dine h√¶nder.
Del dejen i 2 lige store stykker og flad dem en smule ud. Pak de 2 stykker t√¶rtedej godt ind i film, og lad dem hvile i k√łleskabet i mindst 30 minutter. TIP! T√¶rtedejen kan opbevares p√• k√łl i ca 1 uge, eller fryses i op til 2 m√•neder.

Du skal bruge f√łlgende til fyldet:¬†

  • 10-12 √¶bler
  • 160 g sukker
  • Saft fra 1/2 citron
  • 3 spsk hvedemel
  • 1.5 tsk kanel
  • 0.5 tsk st√łdt muskat
  • 30 g sm√łr

S√•dan g√łr du:¬†
Skræl æblerne og skær dem i skiver.
Bland √¶bler, sukker, citronsaft, mel, kanel og muskat i en sk√•l, og r√łr det hele sammen, til √¶blerne er d√¶kket af blandingen.

Sådan samler du din apple pie: 

Drys en god portion mel ud, på et rent bord.
Tag en portion t√¶rtedej ud af k√łleskabet, og rul dejen ud til den rette st√łrrelse. TIP! L√łft og drej dejen en omgang, hver gang du har k√łrt kagerullen et par gange, s√• den ikke kl√¶ber fast til bordet.
Placer tærtedejen i din pieform, og fold den forsigtigt ud, imens du justere den, til den ligger som den skal.
Trim dej-kanterne til med en k√łkkensaks, s√• der h√¶nger omkring 4 cm tilbage, ud over formen.
H√¶ld √¶blefyldet over t√¶rtebunden, og drys sm√• sm√łrklatter henover. Stil tilbage p√• k√łl.
Rul den anden portion t√¶rtedej ud, og placer den over fyldet. Fold den √łverste t√¶rtedej¬†ind under kanten, fra den nedereste t√¶rtedej, og klem sammen s√• fyldet forsegles.
Skær adskillige snit i tærtelåget, så dampen kan komme ud.
Pensl tærtelåget med lidt mælk eller 1 æg, og drys med sukker.
Bag den l√¶kre apple pie i en forvarmet ovn ved 190 grader, i 55-60 minutter, eller til fyldes bobler og t√¶rten er gyldenbrun. TIP! Hvis t√¶rten bruner for hurtigt, kan du d√¶kke den l√łst til med s√łlvpapir, under resten af bagetiden.
Lad din¬†applepie afk√łle p√• en bagerist.

Server den imens den stadig er lun, eller n√•r den er ved stuetemperatur, der smager den nemlig allerbedste. Server √¶blet√¶rten med en portion letpiske fl√łdeskum, en god vaniljeis, eller med lidt cremefraiche, ja eller undlad helt at servere den med noget, hvis du ikke er til den slags. Jeg h√•ber at denne herlighed af en overd√•dig apple pie, bliver en lige s√• stor succes hjemme hos jer, som den blev hjemme hos os.

Rigtig god forn√łjelse.

opskrift på nem amerikansk applepie

Ingen kommentar

Skriv et svar