Ferie

Tiltrængt ferie og sommerhus idyl på Enø

Enø strand

Det der med at holde sommerferie senere på året, har altid fungeret helt fantastisk for vores lille familie. Nu er det enlig en del år siden, vi sidst sådan rigtig har holdt ferie, hvor vi har været ude og rejse i længere tid, end blot en forlænget weekend. Sidst vi var ude og rejse, var sommeren inden Linus kom til verden, så derfor går vi all in i år.

Vi har allerede været på skiferie og Rasmus og jeg har været på en meget tiltrængt forlænget weekend i London, hvilket absolut ikke er sidste gang vi har været der! Jeg er nemlig blevet ret så forelsket, i den skønne storby. Om 3 ugers tid tager vi et smut til Rom, hvor mine forældre har et lille hyggeligt hus, ca 50 km fra centrum. Det ligger på et lille bjerg, hvor man kan nyde de stille, rolige og meget idylliske omgivelser, samtidig med, at man bare lige kan hoppe i bilen, og så står man i centrum af Rom på no time. Det er en fantastisk kombination af storbyferie og ren afslapning, så der både er noget for de store og de små. Ikke langt fra deres hus ligger der en campingplads, hvor vi kender de søde ejere, så der tager vi ofte over og bader i et par timer. De har 2 kæmpe store pools, hvoraf den ene af dem, er en stor pool kun til de små, med div. rutchebaner og hvad der dertil hører. Et rigtig slaraffenland for de små. Vi skal desværre ikke være afsted i mere end 4 dage, grundet arbejde, men det bliver 4 hele dage, som skal nydes til fulde.

Vores “rigtig” sommerferie starter til september, hvor vi rejser 3.5 uger til Florida, hvor vi har lejet en bil, som skal transportere os rundt i den store stat. Vi bookede fly, bil, hotel m.m tilbage i november måneder sidste år, hvor der var meget lange udsigter til ferien, men hotellerne bliver åbenbart booket meget tidligt der ovre, så vi skulle være hurtige for at sikre os, at der var noget ledigt. Der var allerede fuldt booket på mange hoteller, så det var godt vi fik booket i god tid! Da vi bookede ferien havde jeg lidt svært ved at forholde mig til tingene. Det eneste jeg kunne forholde mig til, var at jeg slet ikke kune vente med at komme afsted, jeg glæder mig simpelthen som et lille barn og det samme gør ungerne. Jeg har snakket om den her ferie de sidste 3 år, og nu har jeg endelig fået sparet sammen til den. At Rasmus så lige skulle ødelægge glæden i et kort sekund, ved at fortælle, at ferien faktisk havde kostet det samme, som en stor del af udbetalingen til et hus, gjorde det mig faktisk ikke det helt store. Jeg vil godt have den frihed, at vi kan rejse verden rundt hvis det er det vi har lyst til, om jeg så skal fortætte med at bo på vores 105 kvm. Vi kunne sagtens bruge mere plads, jeg ville faktisk elske at have mere plads og drømmen om vores helt eget hus er der stadig, men hver ting til sin tid. Nu er der kun omkring 5 uger til vi rejser, så endelig er ferien inde for rækkevide og i takt med at ferien nærmer sig, kan jeg mærke at glæden vokser. Jeg er så småt begyndt at forberede en huskeliste, for det er ikke så lidt man skal huske, når vi er 5 mennesker der skal afsted, en hund og et hus der skal passes, samt at jeg skal have en afløser på arbejdet, som også lige skal sættes ind i tingene. Når men du kan jo hører meget mere om turen til Rom og Florida, når vi er afsted, ellers bliver det et ualmindelig langt indlæg.

ferie og badning på Enø strand

Selv vi jo enlig først sådan rigtig holder sommerferie når vi rejser til Florida til september, så tog vi meget spontant i sommerhus i sidste uge. Rasmus har enlig ikke mere ferie tilbage, men grundet lidt forskellige omstændigheder, var der pludselig plads til en lille ekstra ferie i DK, som Rasmus virkelig havde brug for. Jeg smed derfor alt arbejde fra mig, det er nogle gange fordelen ved at være selvstændig, og drog afsted til Karrebæksminde i familiens sommerhus på Enø. Trods vi har haft et noget deprimerende vejr her i sommerperioden, ja jeg synes altså det har være deprimerende, så har vejret virkelig været med os i denne uge. Det har jo været helt fantastisk og hver en solstråle er blevet nydt til fulde. Det var virkelig tiltrængt med nogle spontane feriedage.

Institutionerne i Gladsaxe kommune holder lukket i uge 30, så det var faktisk planen, at jeg skulle have haft alle 3 unger med på arbejde, og så måtte jeg bare sørger for, at det blev nogle korte arbejdsdage og arbejde mest muligt hjemmefra. Uge 29 var ungerne nærmest helt alene i SFO og Kian var virkelig plaget af det, hvor Alina derimod elskede det. Rasmus havde derfor en hyggedag hjemme med Kian og onsdag aften, kørte vi ungerne ned i sommerhuset til deres farmor og farfar, da deres farmor ringede og inviteret til fødselsdag og inviteret de 3 store på et par overnatninger. Det passede jo ganske fantastisk og ungerne var lykkelige! Vi kørte hjem sent onsdag aften og vi tog Linus med hjem, det var godt nok lidt mod hans vilje, men han faldt hurtigt til ro igen. Rasmus var hjemme med Linus torsdag og fredag, og fredag eftermiddag, da jeg kom hjem fra arbejde og træning, kørte vi ned i sommerhuset til vores store unger og farmor og farfar. Farmor og farfar tog ud og sejle lørdag, så vi nød et par dage med fuld solskin på stranden, hvor der blev badet og leget i stor stil. Det var lige noget ungerne kunne bruge. Vi råhyggede med god mad på grillen, lækre is hos den lokale bager og lange gåture, hvor Rasmus og Kian fik samlet Pokemon’er. Se det er altså et spil der kan få ungerne ud af døren, og afsted på nogle længere gåture. Jeg fik sågar lokket Kian med ud på en løbetur den ene dag, vi fik nedlagt 5 km, hvor der blev løbet og fanget Pokemon’s på samme tid. Det tog godt nok også 45 minutter, men han var simpelthen så sej! Det var nogle fantastiske dage og blev nogle sene aftner for ungerne, så jeg er godt nok spændt på, hvordan det kommer til at gå, når hverdagen igen melder sig på mandag.

Ungerne har simpelthen fået SÅ meget farve, det ligner at vi har været i udlandet på ferie, hihi. Tænk at en lille ferie i DK har kunne gøre så meget godt for os. Nu er jeg meget spændt på, hvad en lang ferie i Florida kan gøre for krop og sjæl. Ihh hvor vi glæder os, 5 uger går jo lynhurtigt.

Småfolk badebukser Småfolk badebukser, Enø strand og ferie i DKStrand hyggeStrandnymfe Enø strandEnø strand

Ingen kommentar

Skriv et svar