Madpakke hits/ Opskrifter/ Sundere søde sager

Opskrift på sunde romkugler, aka lækre og saftige dadelkugler

Opskrift på sunde romkugler aka lækre dadelkugler

Selvom det er sommer og sol, behøver man jo ikke kun at indtage is dagen lang, selvom det lyder utrolig fristende, tihi. Jeg har derfor lavet disse sindsyg lækre og ikke mindst sunde romkugler, som jeg kan guffe i mig når lækkersulten melder sig. Det gør den ret ofte i varmen, så det er lidt af en prøvelse at undgå alt den indbydende is, som vores unger indtager i store mængde lige i øjeblikket.

rawbrownie dadelkugler

Der er omkring 5 uger til jeg skal hoppe i min bikini og slange min blege krop, på Miami south beach, så det er vel på tide, at skære ned på kalorierne og op for proteinerne, altså skrue lidt ekstra op for det jeg i forvejen gør. Derfor er det vel på sin plads, at finde lidt alternativer til mine foretrukne kager. Jeg er en kæmpe sucker for romkugler, jeg ved nærmest ikke noget bedre end kage, så det er ret sjovt at finde nogle sunde alternativer, til det jeg elsker mest.

Jeg laver ofte disse sindsyg lækre dadelkugler i perioder, som ungerne og R iøvrigt også elsker. Ungerne elsker dem især i deres madkasser, som en lille after lunch snack, for hvem elsker ikke en lækker snack?! De er utrolig nemme og hurtige at lave, og kræver enlig bare en foodprocessor, og et lille udvalg af gode og lækre ingredienser, som du måske allerede har i dine køkkenskabe. Her hjemme er alle ingredienser fast i køkkenskabene, så jeg har altid mulighed for at hoppe i køkkenet, og bikse nogle sunde romkugler sammen. Hvis du istedet ønsker en lækker brownie kugle, så undlad rom aromaen, så har du en lækker rawbrownie kugle.

Det er meget forskelligt hvordan jeg vælger at pynte mine dadelkugler. Min favorit er klart, at vende dem i smeltet chokolade af god kvalitet og med højt kakaoindhold, men de kan også vendes i kakaopulver, kokosmel, ristede og hakket nødder, eller i frysetørret bær. Ja mulighederne er mange, så det er bare at vælge en favorit fra listen. Hvis du er lidt doven, så kan pynten sagtens undlades.

Jeg elsker at pynte alt, og gøre det lækkert og indbynde at se på, da vores øjne drages af smukke og indbynde ting. Måske du har det som mig ? Derfor pynter jeg alt hvad jeg laver, om det så bare er enkelt og simpelt. Denne portion gav mig 25 lækre og saftige dadel romkugler, men antallet afhænger af hvilken størrelse du vælger, at laver dine romkugler.

hjemmelavet sunde romkugler

Opskrift på lækre dadelkugler.

Du skal bruge følgende:

  • 200 g Dadler
  • 100 g Mandler
  • 50 g Kosolie
  • 45 g Kokosmel
  • 50 g Kakao
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 2 spsk Rom aroma / essens

Sådan gør du: 
Start med at blende mandlerne til mel.
Herefter tilsættes dadlerne. Blend igen.
Når dadlerne er blendet godt igennem, tilsættes resten af ingredienserne. TIP! Hvis du synes at dejen er for tør, så tilsæt lidt ekstra kokosolie.
Form dejen til kugler og vend dem f.eks. i smeltet chokolade, kokos, kakao eller hvad du ellers kunne foretrække at vende dem i.
Stil romkuglerne på køl i et par timer før servering. TIP! Opbevar altid dadelkuglerne på køl.

Nyd de himmelske dadelkugler som en lille snack, et mellemmåltid eller hvornår du nu foretrækker en sund og syndig snack. De smager helt igennem fantastisk og i skrivende stund, sidder jeg faktisk og smovser en af disse herlighed i mig, mums!

Lækre dadelkugler-, romkugler-, rawbrownie kugler

Ingen kommentar

Skriv et svar