Dessert/ Opskrifter

Lækker opskrift på cremet risalamande dessert

Lækker opskrift på cremet risalamande dessert

Lækker cremet og vaniljeprikket risalamande, der er intet bedre i min verden. Jeg har leget lidt med min risalamande og lavet en ret lækker dessert, hvis jeg selv må sige det! Jeg har simpelthen lavet en dessert, der består af risalamande, kirsebærsauce og lakridssirup. Det lyder måske som en ret mystisk kombination, men det smager fantastisk. Jeg fik faktisk ideen fra mine svigerforældre.

Opskrift på vaniljeprikket risalamande

Kombinationen af den milde risalamande, den fyldige kirsebærsauce og den let krydrede lakridssirup, passer simpelthen perfekt sammen. Jeg havde ihvertfald en fest i min mund. Hvis du har mod på en lidt anderledes dessert, eller måske bare en lækker treat, så prøv denne kombination.

Jeg har lavet min egen kirsebærsauce, men du kan sagtens bruge en af de færdiglavet, som kan købet i butikkerne. Gør dig selv en tjeneste og køb en rigtig god lakridsirup, det vil give dig den bedste smagsoplevelse.

Du skal bruge følgende til Risalamanden:
125 g grødris
1 L sødmælk
1 stk vaniljestang
50 g sukker
50 g smuttede mandler – kan undlades
0.5 L piskefløde

Sådan gør du : 

  • Flæk vaniljestangen på tværs og fjern kornene.
  • Kog en grød af ris, mælk, sukker, den tomme vaniljestang samt kornene fra vaniljestangen. Tag den tomme vaniljestang op, når grøden er færdigkogt.
  • Lad grøden afkøle helt.
  • Pisk fløden til en stiv flødeskum.
  • Tilsæt de hakkede mandler (kan undlades) og den stivpiskede flødeskum. Vend det forsigtigt sammen. TIP! Skulle din risalamande blive en smule for løs, så kan den stives af med 2-3 husblas.

Server din dessert med en god klat risalamande, et skvat kirsebærsauce og top det af med en god lakridsirup.

Mums, mine tænder løber i vand bare ved tanken om denne herlige dessert.

risalamande dessert

Ingen kommentar

Skriv et svar