Mhhh… Der er intet som et stykke blødt bananbrød med en god klat smør, det er simpelthen en vidunderlig treat hvis du spørg mig. Det er også virkelig godt til madpakken! Jeg har planer om at lave dem i muffin forme næste gang, så Kian kan få det med i madpakken. Det ved jeg at han vil elske, som en lille ekstra treat. Ja jeg er den type mor, der giver mit barn en lille ekstra treat med i madpakken, ved siden af hans grønsager og hvad madpakken ellers byder på, so feel free to judge me.
Dette bananbrød bagte jeg i forbindelse med, at vi holdte familie fødselsdag for Kian i lørdags. Som altid havde jeg bagt alt for meget, men hellere der er for meget, end at der er for lidt. Så der var også kagereste til arbejdet mandag, hvilket der altid bliver taget rigtigt godt imod. Her hjemme er vi ret vilde med bananbrød, så når der er et par overmodne bananer i overskud, så bliver der altid bagt bananbrød eller banankage.
Du skal bruge følgende:
285 g hvedemel
1 tsk natron
0.5 tsk salt
115 g smør – + ekstra til formen
225 g sukker
2 æg
4 modne bananer – mosede
0.75 dl kærnemælk
1 vaniljestang – kornene
Sådan gør du:
- Sigt mel, natron og salt sammen i en skål
- I en anden skål piskes smør, sukker og kornene fra vaniljestangen sammen, til det er let og luftigt.
- Tilsæt æg, mosede bananer og kærnemælk til smørblandingen og rør det godt sammen.
- Tilsæt melblandingen og vend det til det akkuret er blandet sammen.
- Smør en brødform på ca 20 x 12 cm, med en stor klat smør. Hæld dejen i brødformen og bag den i en forvarmet ovn, ved 175 grader i ca 50 minutter eller til du kan stikke en tandstik i, uden at dejen hænger ved. OBS! Husk at alle ovne bager forskelligt, så bagetiden kan variere.
- Server brødet mens det stadig er lunt eller ved stuetemperatur, med eller uden en klat smør.
Rigtig god fornøjelse.
2 Kommentar
Ditte Jakobsen
13. juli 2018 at 22:55Skal smørret i opskriften smeltes eller bare stuetemperatur?
Camilla
14. juli 2018 at 9:48Hej Ditte
Det skal være stuetempereret, da det skal piskes let og luftigt sammen med sukker og kornene fra vaniljestangen 😊
Mvh Camilla