Jeg forsøger så vidt muligt, at lave en lækker og indbydende madpakke til Kian, så det ikke altid ender med et par kedelige flade madder. Kian elsker en god leverpostejmad, men derfor behøver han jo ikke, at få det med i madpakken hver dag.
Jeg forsøger så vidt muligt, at have Kian med ind over planlægningen af ugens madpakker, så jeg er sikker på, at jeg laver noget han godt vil spise. Den ene uge kan han godt lide det ene og ugen efter kan han ikke lide det mere, så det er virkelig godt, lige at have ham med ind over, så maden ikke bare ryger i skraldespanden.
I sidste uge indeholdte den ene af madpakkerne lidt rester, fra weekendens bagning og aftensmad, hvilket var et kæmpe hit. Især det bløde bananbrød og de sprøde rugbrødstængerne var et kæmpe hit. De sprøde rugbrødsstave er hurtige og utrolig nemme at lave, det eneste du lige skal være obs på, er at de bliver bløde når de kommer i køleskabet, så hvis madpakken opbevares i køleskabet, så kan du med fordel pakke dem ind i lidt madpapir ved siden af.
Vi har nærmest altid en skål af disse stående hjemme på bordet, da ungerne elsker at gå og snacke af dem, og jeg må indrømme, at jeg og især Rasmus også er ret så vilde med dem. De er perfekte som en lille lækker snack når sulten begynder at melde sig, lige inden aftensmaden. Jeg er sikker på, at alle jer med småbørn kender ulvetimen lige inden aftensmaden, hvor alt er helt galt, her har disse rugbrøds chips hjulpet os lidt på vej, til at rede ulvetimen bare lidt. Jeg laver dem gerne af nogle daggamle rugbrøds rester fra brødkassen, men af og til køber jeg også et stort rugbrød, og laver en ordentlig røvfuld på en gang. De får nemlig hurtigt ben at gå på, især når Kian har legekammerater med hjem fra skole.
Du skal bruge følgende til de sprøde rugbrødsstave:
1/4 rugbrød
Lidt flagesalt
Lidt olivenolie
Sådan gør du:
- Skær rugbrødet i grove stave.
- Vend stavene med lidt olivenolie og drys med lidt salt.
- Bred dem ud på bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn, ved 185 grader i ca 15 minutter, eller til de er gyldne og sprøde.
- Lad rugbrødstavene køle helt af, inden du pakker dem i madpakken.
Prøv dem, dine unger vil helt sikkert elske dem!
Ingen kommentar