Dessert/ Opskrifter/ Sundere søde sager

Kaloriereduceret risalamande uden raffineret sukker

Kaloriereduceret risalamande uden raffineret sukker

Vi fik risengrød til aftensmad forleden, og jeg laver altid dobbeltportion, så der er rester til dagen efter.

Risengrød er stadig min livret, så jeg sørger altid for, at der er rester til frokosten dagen efter. Og der er jo heller ikke noget som en omgang klatkager, hvis der skulle være ekstra mange rester tilovers.

Denne gang tryllede jeg de ekstra rester risengrød, om til en kaloriereduceret risalamande. Da jeg åbenbart ikke har fået nok risalamande i julen, hih.

Den smager helt vidunderligt og fuldstændig lige så syndigt, som den klassiske kalorietætte risalamande. Ens for den klassiske risalamande og denne kaloriereducerede er, at den er vaniljeprikket, luftig og sødmefyldt.

Denne kaloriereducerede udgave, kan man nyde uden dårlig samvittighed.

Kaloriereduceret risalamande uden raffineret sukker

Print Opskrift

Ingredienser

  • 125 g grødris
  • 1 L sødmælk
  • 1 stk vaniljestang
  • 2 tsk EASIS perfect sød
  • 50 g smuttede mandler – kan undlades
  • 0.5 L cremefine 19% god til at piske

Instruktioner

1

Flæk vaniljestangen på tværs og fjern kornene.

2

Kog en grød af ris, mælk og den tomme vaniljestang samt kornene derfra. Tag den tomme vaniljestang op, når grøden er færdigkogt.

3

Lad grøden afkøle helt.

4

Pisk fløden til en stiv flødeskum.

5

Tilsæt perfect sød, de hakkede mandler (kan undlades) og den stivpiskede flødeskum. Vend det forsigtigt sammen, til en lækker risalamande.

Noter

Skulle din risalamande blive en smule for løs, så kan den stives af med 2-3 husblas.

Server den syndige risalamande med Easis kirsebærsauce, eller en lækker hjemmelavet kirsebærsauce.

Rigtig god fornøjelse.

kalorielet risalamande

Ingen kommentar

Skriv et svar