Aftensmad/ Opskrifter

Opskrift på nem og lækker risengrød

Opskrift på nem risengrød

Utroligt nok har jeg haft den samme livret igennem det jeg vil tro, svarer til hele mit liv. Det har ihvertfald været min livret så langt tilbage, som jeg kan huske og ved du hvad min livret er, det er noget så simpelt som risengrød, hihi.

Risengrød er total ynglingsspise her hjemme, både ungerne og jeg selv elsker det. Rasmus har det dog ikke helt på samme måde, så ungerne og jeg har lavet en ret så hyggelig tradition, hvor vi spiser risengrød og hygger, når far er på forretningsrejser. Vi spiser det med stor glæde og meget gerne 2 dage i træk, hvis vi kan slippe afsted med det, hihi.

Jeg laver gerne en stor portion, for det er aldrig helt til at vide, hvor meget de 3 ballademagere har tænkt sig at spise. Nu hvor jeg tæller kalorier, laver jeg 2 portioner, for at være sikker på at kalorie regnskabet stemmer, når jeg hopper i seng om aftenen. Derfor deler jeg her, en opskrift på 1 stor portion risengrød og på 1 lille portion risengrød til 1 pers.

Der er flere forskellige måder at lave risengrød på og jeg har eksperimenteret en del igennem årene, med hvilke metode der fungere bedst for mig. Jeg er kommet frem til dyne metoden, hvor man undgår at den brænder på, for hvem hader ikke en risengrød der er brændt på. Her hjemme bliver gryden pakket godt ind i en af ungernes dyner og stillet op i deres seng. De 2 store har nemlig en højseng, hvor jeg er sikker på, at vores altid sultne hund, ikke kan nå frem til gryderne. Jeg laver den gerne om morgnen inden vi skal ud af døren, så er den klar til servering om aftenen, efter et hurtigt opkog. Nemmere bliver det simpelthen ikke.

lækker opskrift på nem risengrød

Opskrift på nem og lækker risengrød.

Du skal bruge følgende til 4 pers:

  • 2 1/4 dl grødris
  • 1.5 L sødmælk
  • 1 tsk salt

Du skal bruge følgende til 1 pers/325 kcal.:

  • 50g grødris
  • 2 dl sødmælk
  • 1 dl skummetmælk

Sådan gør du: 
Bring mælken i kog i en tykbunden gryde, under konstant omrøring, ved medium-høj varme.
Tilsæt ris og salt, og skru ned på lav varme.
Lad risengrøden simre i 10 minutter, under omrøring.
Tag gryden af varmen og sæt låg på. Pak gryden ind i en dyne og lad den stå i et par timer. TIP! Hvis du ikke er til dyne metoden, så skal du bare lade risengrøden små simre i ca 40 minutter unden omrøring, til risengrøden har fået den ønskede konsistens.
Find gryden frem fra dynen og giv den gerne et hurtigt opkog. TIP! Hvis din risengrød er blevet for tyk, så spæd den op med lidt ekstra mælk.

Server risengrøden varm, med et strøg kanelsukker og en stor klat smør. Det er en syndig spise, som oftes bliver spist ved juletid, men her hjemme bliver den spist året rundt.

Velbekomme.

Nem opskrift på syndig risengrød

Ingen kommentar

Skriv et svar