Andre lækkerier/ Madpakke hits/ Opskrifter

Nem opskrift på klatkager af risengrød

Nem opskrift på klatkager af risengrød

Søndag er en fantastisk dag, især når ungerne helt ekstraordinært, har fået fri fra svømning – det skal nydes.

klatkager

Jeg havde en rest risengrød tilbage fra i fredags, hvor lille L havde fætter O på overnatning. Den nemmeste overnatning vi til dato har haft, så flere af dem tak. L og O er som pot og pande, man hører intet fra dem, med mindre de er sultne eller har brug for hjælp. De passer sig selv og hygger sig virkelig i hinandens selskab. De har et helt særligt fætter bånd og det er fantastisk at være vidne til.

Nårh, men jeg tænkte at jeg ville komme den der risengrødsrest til live og hvilken bedre måde, at bringe den til live på, end ved at lave klatkager. Klatkager er total undervurderet og vi får det simpelthen for lidt her hjemme!

Min livret er risengrød – ja jeg er underligt, I know, det er simpelthen det bedste jeg ved, så vi får det fra tid til anden ret ofte.

Det er sjældent der er rester og hvis der er, så når vi at få dem spist inden jeg kan forvandle dem til klatkager. Så nu hvor chancen endelig bød sig, så skulle resterne altså forvandles til klatkager.

Som hjælper i køkkenet, meldte lille L sig lynhurtigt på banen – han er altid en god og trofast hjælper, på trods af, at han fik spist rigeligt med klatkager under stegnings processen hih.

Det er en super nem opskrift på klassiske klatkager, der smager af barndomsminder og lykkelige stunder. Jeg håber at klatkagerne vil genskabe samme følelse hos vores unger, når de bliver store, for der er altså bare et eller andet helt særligt over klatkager.

Et lille tip, hvis du godt vil prøve klatkager på en lidt mere utraditionel måde. Så smager de altså også helt fantastisk, med enten lidt revet citron- eller appelsinskal. Det giver dem lige lidt ekstra karakter, på den helt rigtige måde – mums.

Nem opskrift på klatkager af risengrød

Print Opskrift

Ingredienser

 • 500g risengrød
 • 70g hvedemel
 • 2 æg
 • 2 spsk rørsukker
 • Kornene fra 1 vaniljestang
 • Smør til stegning

Instruktioner

1

Bland alle ingredienserne godt sammen i en skål, til en jævn og glat dej.

2

Smelt smør og lav klatkager, hver af 2 spsk dej.

3

Steg klatkagerne ved medium varme, indtil de er gyldne - fuldstændigt som med pandekager.

4

Tilsæt smør undervejs, når det bliver nødvendigt.

Noter

Har du en non-stick pande, så kan du med fordel stege klatkagerne uden fedtstof på panden.

Server de lækre klatkager med lidt syltetøj, eller en omgang lækker blåbærkompot.

Velbekomme.

klassiske klatkager

2 Kommentar

 • Reply
  Jane
  17. september 2018 at 13:09

  Ejjjj Camilla nu bliver jeg helt vildt lækkersulten. Og nej du er ikke spor mærkelig jeg eeeeelllssssker også risengrød. Jeg er den eneste hjemme hos os der kan lide risengrød så jeg er vildt taknemmelig for at have fået et par dejlige svigerbørn der også kan lide risengrød. Førhen fik jeg kun risengrød når min mor lavede det, så ringede hun altid og inviterede mig om til en portion. Min datter er overfølsom overfor kanel så derfor var det et nogo og lave det hjemme også selv om jeg var alene. Men efter begge børn er fløjet fra reden laver jeg det af og til hvis jeg er alene hjemme, og svigersøn kommer gerne forbi til en omgang 🙂 Min mor har også altid lavet klatkager når der har været en rest i overskud, mums. Og efter at have nægtet og smage på det i mange år overgav mine børn sig og smagte på dem og nu elsker de dem. Men min mor lavede også det stunt med at komme revet citronskal i dejen og det faldt ikke i god jord, det skal være som mormor plejer og lave dem. <3

  Jeg skal være alene hjemme torsdag, så jeg ved godt hvad menuen skal stå på 🙂

  Tak for dejlig inspiration <3
  KH
  Jane

  • Reply
   Camilla
   17. september 2018 at 13:22

   Yayh, endelig en med samme smag for risengrød som jeg 😁 Godt at du har nogle søde svigerbørn der kan holde dig ved selvskab, når der skal hygges til en omgang risengrød.

   Stakkels din datter, hun går virkelig glip af en masse lækker mad med den overfølsomhed!❤️

   Vores unger skal også helst have den klassiske udgave, de er ikke gode til forandringer 😅

   Det lyder som en helt perfekt torsdags plan 😋

  Skriv et svar