Aftensmad/ Bageværk/ Opskrifter

Grove pitabrød med falafel

pitabrød med falafel

I sidste uge fik vi hjemmelavede, grove pitabrød med falafel, syltede rødløg, salat, feta og avokado – mums.

Pitabrød er altid en sikker vinder, uanset fyldet, men min personlige favorit, er denne version med falafel og syltede rødløg. Det smager vidunderligt!

Det tager ingen tid, at lave sine egne pitabrød og her under lockdown, hvor vi nærmest ikke har andet end tid, er det oplagt at bage sine egne.

Der er virkelig ingen undskyldning, for ikke at give sig i kast med det.

Jeg bagte i denne omgang grove pitabrød, da vi primært vælger fuldkorn her hjemme, men jeg er nu også ret tosset med almindelig lyse pitabrød.

Der er bare et eller andet ekstra syndigt over de lyse pitabrød, synes du ik’?

De grove pitabrød smager meget bedre end dem du køber, og så er de super nemme at lave. Alle kan være med på denne opskrift – store som små. Så kast dig ud i det, du vil ikke fortryde det!

grove pitabrød

Opskrift på grove pitabrød

Print Opskrift
Serveringer: 12 stk

Ingredienser

  • 25g gær
  • 6 dl vand
  • 6 spsk olie
  • 3 tsk salt
  • 750g hvedemel
  • 100g grahamsmel

Instruktioner

1

Rør gæren ud i vandet.

2

Tilsæt olie, salt og hvedemel og ælt det godt sammen.

3

Ælt dejen til den er glat og smidig, det tager et par minutter. Skulle dejen være alt for klistret, så kan du altid tilsætte lidt ekstra mel.

4

Lad dejen hæve lunt og tildækket i skålen i 1 time.

5

Når dejen er færdighævet, deles den i 12 lige store stykker. Strø lidt mel ud på et rent bord og rul de 12 små boller ud til pitabrød, med en kagerulle.

6

Sæt pitabrødene på 3 bageplader, der er varmet op i ovnen. Sæt bagepladerne beklædt med bagepapir og pitabrød tilbage i ovnen og bag dem ved 225 grader varmluft, i 10-12 minutter, eller til de er hævet på midten og er let gyldne.

7

Lad dine pitabrød afkøle i et par minutter på en bagerist, inden du sætter tænderne i dem.

Nyd de lækre pitabrød med dit foretrukne fyld.

Rigtig god fornøjelse.

hjemmelavet pitabrød med falafel

Ingen kommentar

Skriv et svar