En ny yndlingssuppe har fundet vej på menuen her hjemme.
Denne suppe med søde kartofler og chorizo, røg direkte ind på første pladsen, over favorit retter på sidste uges madplan.
Den smager himmelsk!
Det er en lækker og let cremet suppe, fyldt med masser af smag, fra de sødmefyldte søde kartofler og den spicy chorizo pølse.
Suppen er hurtig og nem at lave, og er derfor perfekt til de travle hverdage, som vi forhåbentligt snart vender tilbage til. Tænk at man kan savne de travle hverdage, med alt for få timer i døgnet, heh.
Nu må vi da snart være færdig med det her lockdown, eller hvad tror du?
Opskrift på suppe med sød kartoffel og chorizo
Print OpskriftIngredienser
- 3.5 dl pasta, eks. pastaskruer
- 1 spsk oliven oile
- 170g chorizo, skåret i mundrette stykker
- 10 dl søde kartofler, skrællet og skåret i mundrette stykker
- 30g smør
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 L hønseboullion
- 0.5 dl milk
- 0.5 dl fløde
- Salt og peber
Instruktioner
Kog pasta efter anvisning på pakken.
Imens, i en stor sauterpande eller gryde, steges chorizo i 1 spsk oliven olie, ved medium-høj varme. Når det er færdig stegt, kommes chorizo'en over på en tallerken - lad det overskydende olie blive i panden.
Sæt panden/gryden tilbage på det varme blus. Tilsæt de søde kartofler og smør. Når smøren er smeltet tilsætte løg og hvidløg. Sauter i 2 minutter, stadig over medium-høj varme.
Tilsæt hønseboullion og bring i kog. Når det koger tilsættes mælk og fløde, hvorefter der skrues ned til medium-lav varme. Lad det simre til kartoflerne er færdig kogt.
Tag halvdelen af suppen til side og blend det godt igennem, i en blender eller med en stavblender, til det har en jævn og cremet konsistens. Hæld det tilbage i panden/gryden til resten af suppen og bland det hele godt sammen.
Tilsæt chorizo og pasta, og smag til med salt og peber.
Server den lækre suppe med et godt stykke brød. Jeg serverede det med morgendagens resterne, fra mit malt grydebrød, en virkelig lækker sammensætning.
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar