Det er første gang jeg har givet mig i kast med hjemmelavet pizzabrød, men det er bestemt ikke sidste gang. Mums, hvor smager det bare meget bedre. De er mere saftige og der er faktisk også mere gods i dem, så de mætter mere, end de kedelige og tørre pitabrød, som du køber i supermarket.
Jeg har altid været lidt skræmt ved tanken om at bage pitabrød selv, det har altid virket så kompliseret, besværligt og tidskrævende, boy was i wrong! Det er utrolig nemt, kræver ikke de store bagefærdigheder, eller tid for den sagsskyld, så jeg synes bestemt, at du skal give dig i kast, med at lave pitabrød selv.
Der er intet, som at sætte tænderne i et lunt nybagt pitabrød, med fyld af alverdens grønt, saftig og sprøde falafler, eller for den sagsskyld noget lækkert kød. Her hjemme er kødet lagt på hylden, så derfor fylder vi dem med en generøs mængde hjemmelavet falafler, for det smager helt fantastisk.
Næste gang der skal serveres pitabrød til aftensmad, har jeg planer om at lave en lidt grovere version, for at få tilført lidt ekstra fibre til vores kost og egentligt også, fordi jeg godt bare kan lide at eksperimentere med bagning. Hvis du har fulgt lidt med på bloggen, så har du nok bemærket dette, hihi. Noget helt andet er, at jeg også tror, at det vil smage helt fantastisk, hvis man erstatter lidt af hvedemelet med lidt durummel. Det er bestemt også noget der skal leges lidt med i fremtiden. Armen altså, mulighederne er mange og jeg kan slet ikke lade vær, med at tænke på alle de mange muligheder, hihi.
Nem opskrift på hjemmelavet pitabrød
Print OpskriftIngredienser
- 3 dl vand
- 25g gær
- 3 spsk olie
- 2 tsk salt
- 430g hvedemel
Instruktioner
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt olie, salt og hvedemel og ælt det godt sammen.
Ælt dejen til den er glat og smidig, det tager et par minutter. Skulle dejen være alt for klistret, så kan du altid tilsætte lidt ekstra mel.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i skålen i 1 timer.
Når dejen er færdighævet, deles den i 6 lige store stykker. Strø lidt mel ud på et rent bord og rul de 6 små boller ud til pitabrød, med en kagerulle.
Sæt pitabrødene på 2 bageplader, der er varmet op i ovnen. Sæt bagepladerne beklædt med bagepapir og pitabrød tilbage i ovnen og bag dem ved 225 grader i 10-12 minutter, eller til de er hævet på midten og er let gyldne.
Noter
1) Hvis du har en røremaskine, vil jeg anbefale at du bruger denne.
2) Jeg lader altid dejen hæve i ovnen, altså en slukket ovn!
Spis dem imens de stadig er lune og fyld dem med dit favorit fyld.
Velbekomme.
2 Kommentar
MM
27. juli 2020 at 9:48”rul de 6 små boller ud til pitabrød, med en køkkenrulle” (!!!???)
Interessant teknik – Mener du kagerulle?
Camilla
27. juli 2020 at 9:59😂 Ja! Mener naturligvis en kagerulle 😅