Det er efterhånden en del tid siden, at disse herligheder blev serveret. Det er et sundt og glutenfrit alternativ til en klassisk gulerodsmuffin, du ved nok de der bløde, luftige og smagsgode muffins, som jeg er ret sikker på at vi alle elsker, hihi.
Ikke nok med at jeg tæller kalorier, så har jeg også droppet kød og forsøger at leve så vegansk/plantbased som muligt. Det er en helt ny verden og jeg er kun lige gået igang, med at lære den at kende, jeg har vel kun lige fået snuset lidt til den og jeg elsker den allerede. Jeg er spændt på at se hvad denne helt nye verden har at byde på og bringer med sig af lækre retter, kager og snacks.
Disse smagsgode og farvefine gulerodsmuffins, har jeg toppet med en let og luftig cream cheese frosting, for cream cheese frosting hører sig til, når man indtager gulerodsmuffins, eller for den sagsskyld gulerodskage. Bare fordi der er tænkt over kalorierne, er der altså ikke gået på kompromis med smagen. De er utrolig nemme at lave og smager fantastisk, what’s not to like ? Jeg elsker alt omkring dem og de er faktisk sat på menuen i denne uge, så det vare ikke længe, før jeg igen skal sætte tænderne i de farvefine herligheder. Prøv dem, de smager himmelsk.
Lækker opskrift på glutenfri gulerodsmuffins med cream cheese frosting.
Du skal bruge følgende til dejen:
- 3 æg
- 125g sukrin gold
- 180g gulerødder, fint revet
- 75g mandler
- 100g havregryn, glutenfri
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk kanel
- knsp salt
Sådan gør du:
Mandler og havregryn blendes til mel og vendes med bagepulver, kanel og salt.
Pisk æg og sukrin gold let og luftigt.
Vend nænsomt melblandingen i den luftige æggesnaps. Tilsæt efterfølgende de fintrevet gulerødder.
Fordel dejen i 14 muffin forme og bag dem i en forvarmet ovn, ved 180 grader i 20 minutter, eller til en tandstik trækkes op uden våde krummer på.
Lad dem afkøle på en bagerist.
Hvis du ligesom jeg tæller kalorier, så er der ca. 1158 kcal i hele denne portion, altså 83 kcal stk.
Du skal bruge følgende til cream cheese topping:
- 100g Philadelpia light
- 70g skyr
- 25g sukrin melis
- 1 tsk vaniljepulver
Sådan gør du:
Pisk alle ingredienserne til en luftig frosting.
Der er ca. 225 kcal i hele denne portion, altså 16 kcal stk.
Top dine afkølet gulerodsmuffins med den lækre cream cheese frosting og pynt dem, med lige nemt det dit hjerte begære. Jeg elsker at toppe dem, med lidt grofthakket mandler og hvid chokolade. Mums siger jeg bare.
Rigtig god fornøjelse og velbekomme.
Ingen kommentar