Ferie

Everglades Safari Park – Ferie i florida, Miami

Everglades Safari Park

Under vores afslapnings uge i Miami, fik vi besøgt Everglades Safari Park. Ungerne ville så gerne se alligatorer, så det skulle de bestemt ikke snydes for. Rasmus blev sat til at undersøge, hvor vi skulle køre hen, for der er virkelig mange forskellige alligatorer parker at vælge imellem. Rasmus fandt frem til, at vi skulle vælge Everglades Safari Park, hvilket jeg er virkelig glad for.

Everglades Safari park - Airboat ride

Køreturen fra vores hotel til parken tog 1 lille time, simpelthen så perfekt. Jeg havde regnet med, at vi skulle på en sindsyg lang køretur, hvilket vores overskud ikke helt rakte til. Vejret i Miami har nemlig været helt fantastisk, men i takt med at det har været så godt og ikke mindst SÅ varmt, så bliver man altså en tand drænet for energi, så overskuddet er ikke helt det samme, som det ellers plejer at være.

På vej ud til Everglades, var der en lang sø/sump ting, langs hele vejen. Rasmus startede med at se et alligator hoved i vandkanten, hvilket faktisk en ret stor ting, for han har virkelig været på udkik efter alligatorer, når vi har været på farten. Jeg tror han havde forventet, at det ville vrimle med dem, så han er enlig nok lille skuffet, over at det ikke helt er tilfældet, hihi. Kort efter Rasmus havde spottet den længe ventede alligator, spottede jeg ryggen og halen af en alligator midt i sumpen. En ret crazy oplevelse, for pludselig bliver det så virkeligt, at de enlig bare lever der ude i det fri, og man ren faktisk skal være varsom og tage deres skiltning meget seriøst!

Da vi ankom til Everglades Safari Park viste det sig, at der både var en lille hyggelig butik og en restaurant. Desværre ankom vi lige efter vi havde spist frokost, ellers havde vi bestemt spist på deres restaurant. Restauranten var lige præcis, som jeg altid har forestillet mig, at sådan en rigtig udkants amerikansk restaurant/bar ting så ud. Priserne virkede rigtige fornuftige, så det ærger mig faktisk lidt, at vi ikke fik det med i vores oplevelse, men når man er mæt er man altså mæt.

Vi købte billetterne da vi ankom, men måske man kan købe dem hjemmefra og spare lidt penge. Det er ihvertfald noget der er værd at undersøge, hvis du/I står og skal afsted. Umiddelbart synes jeg nu ikke, at billetterne var specialt dyre, måske det er fordi jeg tænker på hvad billetterne til Universal, Disney og Seaworld kostede, for sammenlignet med dem, så er alt jo billigt. En voksen billet koster 25$ og en børnebillet koster 12$, Linus var gratis for børn under 5 år er gratis, ganske perfekt.

Everglades Safari Park - AirboatsEverglades Safari Park - Airboat rideEverglades Safari Park - Airboat rideEverglades Safari Park - Airboat ride

Vi fik 30-40 minutters airboat ride, en mega fed oplevelse og ungerne elskede det. De synes dog ikke at det var specielt fedt, at de skulle have ørepropper i ørene, men de kom i og blev i under hele turen. Vi havde en rigtig god airboat kaptajn, som var rigtig god til at forklare og fortælle under turen, så vi lærte faktisk også lidt nyt på turen. Det skader aldrig, at udvide sin viden en smule, hihi. Desværre så vi ingen alligatorer på turen, men det havde jeg nu enlig heller ikke forventet at vi ville. Den eneste alligator vi så på airboat turen, var faktisk lige da vi skulle ud fra parken, der lå der en stor såret alligator, som helt sikkert har ligget der, for at søge skygge og skjul.

Everglades Safri Park

Da vi kom tilbage til Safari parken, fik vi lov til at gå rundt i deres Park. Første stop på turen igennem parken, blev der demonstreret hvordan alligatorer lystre deres navne, ligesom hunde gør og så bliver der fortalt lidt mere om alligatorer. Så der bliver altså ikke vist et af de der meget typiske amerikanske shows, hvor alligatorne bliver tvunget til en masse uvillige ting.

Vidste du godt, at en alligatorer bliver mellem 60-80 år og i fangeskab, bliver de kun op til 10 år ? I denne Safari park går de meget op i, at dyrene skal have det godt og at de ikke tvinges til disse opsatte shows. Bestemt en anden oplevelse, end da jeg som barn oplevede et af de der typisk amerikanske alligator shows. Den her park er meget mere mig!

Linus var helt hooked på, at skulle holde både slanger og en lille alligator på 6 måneder, men da både Rasmus og jeg er de største kyllinger, kunne det ikke helt lade sig gøre. Han var desværre for lille til at måtte holde dem selv, faktisk lidt synd for ham, men sådan måtte det desværre værre.

Vi brugte lige lidt over 2 timer i Everglades, så det blev ikke til en heldagstur hvilket var perfekt, for så kunne vi lige tidsnok når tilbage, til en omgang aften badning.

Lige et par gode råd, hvis du står og skal til Everglades. Husk at sprøjt dig og resten af familien godt med myggespray. Vi blev virkelig ædt, da vi gik rundt i parken, så der havde det været skønt lige med et lille heads up, inden vi tog afsted.

Derudover så husk forgudskyld solcreme. Solen er virkelig strid ude på vandet. Husk også solbriller og kasket/hat.

1 kommentar

  • Reply
    jane
    7. april 2022 at 14:17

    Hej Angående everglades. Hvor skal man køre hen for at prøve en airboat. ?? vi kommer enten fra fort myers eller key west.
    Så det er både fra øst og vest 🙂

  • Skriv et svar