Ferie

Turen går til USA del 11 – Charleston

Magnolia plantation

Charleston er fucking awesome og jeg ville for alt i verden, godt være blevet lidt længere. Vi havde 3 fantastiske dage i Charleston og det er egentligt tid nok, til at nå Charleston rundt, men Charleston har for alvor vundet mit hjerte og vi skal helt sikkert tilbage igen!

Når man rammer Charleston, så rammer man for alvor det der hårde klima. Med det mener jeg høje temperature, høj luftfugtighed, ingen vind og solen brænder lige lidt ekstra. Luften er tung og man er nødt til, at søge ud til kysten, for at få lidt luft under vingerne. Her var der rigeligt med frisk luften og vinden havde en dejlig kølende effekt på kroppen, så med kroppe der var smurt ind i faktor 50, var vi klar til at indtage Charleston. En by der emmer af historie og en by der på alle måder er fantastisk.


Key West har en helt særlig plads i vores hjerter og da vi ramte Charleston, følte vi faktisk, at vi igen stod på Key West – har du været på Key West før, så ved du hvilken følelse jeg snakker om. Husene er i præcis samme stil og folkefærd af samme sind – her kunne jeg altså godt bo.

Vi boede i den gamle bydel, hvor jeg helt bevidst have booket hotel, og et lækkert et af slagsen! Charleston er en lille by, i hvert fald i forhold til NYC, Philly og Washington. Hotellet lå dejlig centralt i den gamle bydel, så alt var inden for gåafstand – vi synes i hvert fald, at alt var inden for gåafstand, men vi går jo også meget. Vi tog det stille og roligt, for rigtig mange af de ting jeg godt ville se, ligger et stykke fra centrum, så jeg har hele tiden vidst, at jeg ikke kunne nå, at se alt det jeg godt ville.

Første dag besøgte vi en KÆMPE plantage, Magnolia Plantation & Gardens – WOW et magisk sted. Her kunne jeg snildt have brugt flere timer. Ved indgangen skal du tage en beslutningen om, hvilken form for ’adgang’ du ønsker. Her er mange muligheder og standart billetten, giver adgang til at gå rundt i den store park. Vi blev lynhurtige enige om, at tilkøbe en guidet Tram tur. Stod det til mig, så havde vi købt adgang til alt, men det kræver at du afsætter 6-7 timer og det var urealistisk, at nå med 3 unger på slæb. En gåtur rundt i plantagen tager normalt omkring 1 time, det brugte vi omkring 2 timer på. Det hele går altså lidt langsommere, når man har børn med – de skal jo heller ikke løbe rundt på de små ben. Tram turen tager 45-60 minutter og er en skøn tur. Her bliver du kørt rundt i parken, imens chaufføren fortæller om historien bag plantagen, om de forskellige dyr man kan støde på og meget meget mere. Vi havde en fantastisk guide, så han fik lidt drikkepenge – det er meget normalt, at man giver drikkepenge til guider, husk lige det. Det er der mange der glemmer og vi var faktisk de eneste på denne tur, der gav lidt tips til ham. Jeg kan ikke pointere nok, hvor vigtigt det er, at have rigeligt med drikkepenge indregnet i budgettet – bare lige en lille sidebemærkning!

magnolia plantation

Når men tilbage til Magnolia Plantation. Magnolia Plantation er en fortryllende park, især for en der altid har drømt om, at se sådan et sted, så det var en kæmpe oplevelse for mig! Resten af familien var også begejstrede, men slet ikke på samme plan som jeg, heh. Plantagen er fyldt med de der fantastiske egetræet, hvor der drypper spansk mos ned fra. Det er nogle ret fortryllende træer efter min mening og de giver noget ekstra sjæl, til den mere end 300 år gamle plantage. Der er SÅ meget historie på den plantage, det er meget spændende og var et yderst informativt besøg vi havde. Vi fik desuden set en masse alligatorer og en smuk påfugl – til stor begejstring for ungerne.

Et lille tip! Hvis du skal på plantager, SÅ husk myggespray, der er mange af de små sataner. K blev godt spist og han kan virkelig ikke tåle det – han ligner mig alt for meget! Så jeg måtte lige fremtrylle en omgang allergipiller – det har jeg altid på mig, og så blev han ellers smurt godt ind i vores importerede myggecreme, da vi var tilbage på hotellet. Det er en creme man kun kan købe her i US, så der skal lige købes lidt ekstra med hjem. Det er en creme der hurtigt tager hævelsen samtidig med, at den lindre. K’s problem er, at hans myggestik hæver helt sindssygt op og oftest bliver han virkelig påvirket af det. Han har enkelte gange måtte holde fri fra skole, fordi han ikke har kunne gå – ja så skørt er det altså. Bare fra parken til hotellet, en køretur på omkring 30 minutter, var 2 af stikkene så hævede, at det ene fyldte det halve af hans skinneben og det andet stik, han havde fået på højre side af halsen, var så hævet, at det gik frem på halsen og om bag nakken. Det er simpelthen så skørt og til tider bliver jeg virkelig nervøs, men lægerne gør ikke noget og siger, at han bare skal have noget antihistamin, så det fortsætter vi med og så med, at smører med vores importerede mirakel creme.

rainbow row

Efter at have brugt første dag på en stor plantage, så var det tid til, at gå den gamle bydel i Charleston tynd. Vi fik set og oplevet en masse, i et roligt tempo. Byen er fyldt med gamle hyggelige huse med masser af sjæl, der er holdt i en romantisk stil, omkranset af smukke gamle træer. Den gamle bydel er smuk og overkommelig, så der var masser af tid, til at nyde det gode vejr. Vi fik faktisk set det vi godt ville, i den gamle bydel, på den ene dag.

Hvis man ikke vil gå rundt, så findes der gratis trolly busser i Charleston. Der er 3 ruter med en lang række hop on-off punkter – mega praktisk. Hvis man ligger vejen forbi Charleston Visitor Center, så kan man få udleveret et kort over ruterne, samt tidsplan. Jeg vil dog anbefale, at gå rundt, så du rigtigt får oplevet Charleston.

Tredje dag i Charleston blev brugt på endnu en plantage, men en lille en af slagsen. Vi hoppede en guidet tur over – R og ungerne kunne ikke overskue det, til min store ærgrelse. Vi fik en lille afspiller med i hånden, hvor vi undervejs på den lille plantage, kunne hører lidt om historien bag. Vi brugte lidt over 1 time i parken. Havde vi taget en guidet tur, så havde det taget omkring 90-120 minutter. Den guidet tur der gik i gang da vi kom, var kun nået halvvejs rundt da vi gik! Måske det alligevel var meget godt, at vi sprang den over. Ungerne havde slet ikke kunne holde til det i så lang tid.

Efter en tur på plantagen, tog vi forbi et helt særligt træ – et egetræ, der er estimeret til at være over 400 år gammelt. Det var lidt af en oplevelse og ungerne var meget betaget, af det store monster af et træ. Det var en WOW oplevelse.


Der var knap så mange punkter på dagsordenen i Charleston, grundet ungerne. De 2 store har været rigtigt umulige de sidste par dage, så vi skal helst ikke presse citronen for meget. K synes, at alt er for meget og A er bare total præ-teenager, og så lige med en ekstra portion attitude oven i hatten – shiit!

Jeg har samlet vores enkelte stop, på et kort nedenfor. Min personlige liste er stadig meget lang, men det må jeg have tilgode til en anden gang. R og jeg skal helt sikker tilbage uden børn, et sted ude i fremtiden.

 1. Arthur Ravenel Jr. Bridge
 2. King Street
 3. McLeod Plantation Historic Site
 4. College of Charleston
 5. Battery & White Point Park
 6. Waterfront Park
 7. Rainbow Row
 8. Old exchange & Provost Dungeion
 9. Charleston City Market
 10. Charleston Visitor Center
 11. Marion Square
 12. Magnolia Plantation & Gardens
 13. Angel Oak Tree

Vi har desuden set et hav af gamle historiske huse udefra. Så husk endelig, at gå op ad de små hyggelige gader, der hvor alle de lokale bevæger sig rundt. Her er en helt særlig sydstatsvibe.


Nu vil vi kører videre mod næste destination på ferien – om lidt rammer vi Florida. Florida er mere eller mindre på ungerne præmisser, måske de så bliver lidt mere medgørlige, hih – Ej hvor jeg håber!

Ingen kommentar

Skriv et svar