Ferie

Turen går til USA del 10 – Blue Ridge Mountains

4 dage I Blue Ridge Mountains, var intet mindre end fantastisk! Blue Ridge Mountains er en lang bjergkæder der strækker sig igennem staterne New York, New Jersey, Pennsylvania, Maryland, West Virginia, Virginia, North Carolina, South Carolina og Georgia. Det er en af verdens ældste bjergkæder, visse dele er mere end en milliard år gamle.

switzerland inn

Vi boede I en lille bitte by, Little Switzerland, I north Carolina – et helt eventyrligt sted. Dette hyggelige og lidt afsides sted, har jeg brugt alt for mange timer på at finde. Det krævede virkelig mange timers research, blod sved og tåre – ej måske ikke så slemt, at det krævede blod og tåre, but you get the picture, right?

Da vi planlage denne lange ferie, vidst vi fra start af, at vi undervejs, ville få brug for et sted, væk fra storbyen og væk fra menneskeheden – vi ville få brug for at grave os lidt ned og gå helt of the grit. Efter så mange dage i flere forskellige storbyer og alt for mange indtryk, ville det være nødvendigt med et sted, hvor vi kunne trække os, lade batterierne op på ny og lige lade alle de mange indtryk, falde rigtigt på plads. Little Switzerland var alt dette og mere til. Der er ingen tvivl om, at vi en skønne dag skal tilbage, bare uden børn.

switzerland inn

Vi boede på Switzerland Inn, et helt fantastisk sted. Vi boede på et stor værelse med mountain view – det er altså balsam for sjælen. Denne type værelse er normalt kun et 4 personers værelse, men vi tog straks kontakt til Switzerland inn og de gjorde en undtagelse, så det kunne lade sig gøre, at vi boede 5 på værelset – fantastisk service! Vi bookede værelset for mange måneder siden, da værelserne hurtigt bliver booket.

Switzerland Inn er kæmpe stort og her er flere forskellige værelser, at vælge imellem, både med og uden mountain view – mountain view koster en ekstra sum penge. Stedet er nok ikke super egnet til børn – her er mange unge uden børn og ældre, der uden tvivl er kommet for at nyde freden og den smukke udsigt. Trods dette, så er der udendørspool, bordtennis og andre spændende spil, som både børn og voksne kan spille. Ungerne var især tossede med at spille bordtennis og plaske rundt i poolen, som vi havde helt for os selv. Der er også massage, spa, udendørs tennis, bålplads og steder, hvor man kan sætte sig i en gyngestol og bare nyde den smukke udsigt. Der er 2 restauranter på steder, en bar og pub, hvor man kan få alt hvad hjertet begære. Maden bliver indtaget med smuk mountain view og hvis vejret er godt, kan man indtage det udsøge måltid på deres udendørs terrasse. Servicen er i top og helt udover det sædvanlige. Hvis du skal til Switzerland Inn, så kan jeg på det varmeste anbefale, at blive serviceret af Amy – hun er awesome!

blue ridge parkway

Turen fra Washington til Little Switzerland er lang og sej, så jeg havde allerede hjemmefra, booket en overnatning på vejen, så turen ikke blev så slem – Det var det helt rigtige at gøre! Vi valgte at køre en del af vejen på Blue Ridge Parkway, WOW en oplevelse. Hvis vi en dag ikke ved hvad vi skal, så skal vi kører hele vejen, som strækker sig over omkring 755 km. Det er noget af det smukkeste og vildeste jeg har prøvet. Vejen er broget, lang og smal, faktisk så smal, at jeg flere gange var ved at skide i bukserne af skræk – just saying. Enkelte steder på ruten kører man på en smal vej, hvor man har skrænt på begge sider af sig. Der er pænt langt ned når man kører på toppen af bjerget, min højdeskræk kom virkelig på prøve! Det er en vild rute, vild på alle måder, udsigten og naturen er noget helt for sig selv. Det er en magisk og uforglemmelig tur!


I Little Switzerland er man virkelig kommet ud på landet og man kan tydelig hører, at vi har ramt sydstaterne og at man er kommet til North Carolina, her har de altså den fedeste sydstats accent – I love it! Det er fuldstændigt som på film, hvor man også lige får et Howdy med på vejen, hah. Den ene af servitrisserne havde den vildeste accent, lige så vild, som når man tager til sønder jylland, hvor de har deres helt eget sprog. North Carolina har virkelig vundet mit hjerte. Alle er søde, venlige, behjælpelige og skide nysgerrige, hih. Det er åbenbart ikke så tit, at de får besøg fra os skandinaver, så det er næsten ikke til at slippe væk fra dem, når man først er kommet i snak – de vil os så gerne.

Emerald Village

Udover lækker mad, fred og idyl, bød Little Switzerland også på en tur i den lokale mine – Emerald Village mine, som består af flere miner. Vi lagde ud på deres museum, hvor man kommer lidt rundt om historien bag minerne i området, udbyttet, værktøjet og hvad der dertil hører. Et yderst informativt og spændende besøg. Efterfølgende gik vi ned til næste afdeling, der ligger et stenkast derfra og på modsatte side af vejen. Her er det muligt at se endnu en mine udefra, men bedst af alt, så er der her mulighed for at købe spande i forskellige størrelse, fyldt med sten, som man kan få lov til at si og vaske – fuldstændigt som en rigtigt mine arbejder. Ungerne var sikre på, at vi ledte efter guld, men vi havde ’kun’ købt nogle kæmpe spande med sten, så de kunne lede efter ædelsten. Det gode ved netop dette sted er, at man får valuta for pengene, de sikre nemlig gevinst hver gang. Dette betød så også, at ungerne kom der fra med en ordentlig røvfuld smukke ædelstene. Hvis man vil lede efter guld, så kan man også købe spande hvor dette er muligt, her sikre de dog ingen gevinst.

Emerald Village Mine kan på det varmeste anbefales. Det er en sjov oplevelse for hele familien, Rasmus og ungerne kunne have fortsat i timevis, men tilsidst svandt pengene ind. Vi brugte omkring 2 timer og kunne snildt have brugt flere timer. Personalet er simpelthen så søde og der er faktisk mulighed for hjælp, til at identificere dine fund af ædelstene, samt du kan få dem skåret til, hvis du vil bruge dem til smykker. Alina elskede, at få sine sten identificeret, hun fik altså også en ordentlig høst med sig – hvor skal vi dog gøre af alle de sten, når vi er kommet hjem?

Vi kom uden for sæson, så her var minemalt med mennesker, men kommer du i højsæsonen, fortalt de, at der var helt proppet og kø helt op til parkeringspladsen – der er et godt stykke der op. Så kommer du i højsæsonen, så væbn dig med tålmodighed. Der er desuden bænke, så man har mulighed for at holde en lille picknik.


Udover at Little Switzerland var det rene idyl, så fik os også lige en hurtig skræmme oplevelse. Alt imens ungerne og R var nede og bade og lege, blev der pludselig sendt en Emergency Alert på fjernsynes. En severe thunderstorm var på vej direkte imod os, den ville ramme inden for de næste 30 minutter. Vi skulle straks søge ly indenfor og vi skulle forvente, at det var en virkelig slem thunderstorm, med kæmpe hagl ødelagte biler, væltede træer osv. Herovre er alting bare lige lidt vildere! Jeg skyndte mig ned og hente ungerne og R, og det var ret tydeligt at se, at de mørke tunge skyer var på vej.

Efter 30 minutter inden for, hvor der ikke var sket noget, blev vi alle ret så utålmodige, så jeg måtte på nettet og finde ud af, hvad vi havde i vente. Vi havde ikke noget i vente mere, den slemme thunderstorm havde vent snuden og var ikke længere på vej imod os – heldigvis! Vi slap med skrækken og livet i behold.


Little Switzerland har været vidunderlig, magisk og så tiltrængt. Nu kan jeg slet ikke vente med at se, hvad Charleston har at byde på. Mon South carolina også tager os med storm?

Ingen kommentar

Skriv et svar