Opskrifter

Turen går til USA del 9 – Madmekka i Washington

Washington er endnu et madmekka på vores rejse. Desværre er der bare langt imellem spisesteder, hvor man kan få et lidt lettere måltid. Trods at vores ferie, mere eller mindre kun lige er gået i gang – der er stadig et par uger tilbage endnu, så er vi allerede ved at være godt trætte af den fede og typiske amerikanske mad. A er den eneste der endnu ikke er træt af, at spise mac’n cheese og chicken tenders – hun er så meget født i det forkerte land, heh.

Washington har budt på mad fra flere forskellige verdens hjørner og det har i sandhed været en fornøjelse, at sætte tænderne i de mange forskellige herligheder. Ungerne er blevet så gode, til at være med ude at spise. Lille L har stadig lidt svært ved at sidde stille, men han får charmeret sig ind hos alle, så der har endnu ikke været noget brok over hans kriller i numsen. Der er vel egentligt også grænser for, hvad man kan forvente af en dreng på 4, lige om lidt 5 år? Faktisk så har mange af restauranterne et lille sæt farvekridt liggende og så kan ungerne tegne på deres eget lille personlige menukort. Det holder dem godt beskæftigede og giver anledning, til lidt ekstra hyggetid under maden.

Vi er endnu ikke stødt på andre børnefamilier i hverken New York, Philadelphia eller her i Washington. Om det er unormalt, at man har små børn med i disse byer ved jeg ikke, men der bliver i hvert fald ’kælet’ lidt ekstra om os. Måske det er for at få os hurtigt ud af restauranten, heh.


Vi har spist nogle ret så mindeværdige steder her i DC, jeg har derfor – igen, valgt at samle lidt gode anbefalinger til dig. Man kan aldrig få for mange anbefalinger og skulle du have nogle gode anbefalinger, så smid dem endelig i kommentarfeltet!

For at gøre det lidt mere overskueligt:
1. Morgenmad
2. Frokost
3. Aftensmad
4. Hygge

 

1. Morgenmad.

Sted: Cafe Dupont
Adresse: 1500 New Hampshire Ave NWWashington DC, DC 20036.
Pris: $$-$$$

Cafe Dupont

Restauranten er stor, lækker og i fancy look – we like. Morgenmaden var virkelig lækker, især deres egg benedict med skinke kan anbefales! Maden blev serveret hurtig efter bestilling, dog små portioner taget prisen i betragtning. Børneportionerne var større end vores. Cafe Dupont ligger egentligt på et hotel, men med adgang ud til vejen og hvis vejret er til det, så er der udendørs servering. Her kan også indtages et lækkert aftenmåltid.

 

2. Frokost.

Sted: Roti Modern Mediterranean
Adresse: E Street Southwest, 470 L’Enfant Plaza SW, Washington, DC 20024.
Pris: $-$$

 


Hurtig, nem og sund frokost hos Roti, mums. Det er et lækkert sted, midt i en stor og travl food hall , her er alt hvad hjertet begære. Sød service, hurtig betjening, fornuftige priser og ikke mindst, virkelig lækker mad, på den gode og sunde måde. Kan varmt anbefale deres rice plate og Roti salat.

 

Sted: Bub and Pop’s
Adresse: 1815 M St NW, Washington, DC 20036.
Pris: $-$$

Bub and Pop's

Bub and Pup’s er et hyggeligt lille og intimt sted, et sted hvor man straks føler sig hjemme, et familiedrevet sted og et sted der er populært blandt de lokale.  Servicen er i top, deres sandwich i særklasse og især deres hjemmelavet dip er to die for. Prøv den hjemmelavede dip sammen med en omgang chips – mums siger jeg dig. Stedet er rigtigt amerikansk indrettet og har en hjemlig atmosfære, med en lean back agtig stemning. Kan på det varmeste anbefales, hvis du ikke vil gå glip af en smagssensation.

 

3. Aftensmad.

Sted: Agora
Adresse: 1527 17th St NW, Washington, DC 20036.
Pris: $$-$$$

Agora

Agora servere tyrkisk/græsk tapas i særklasse. Mums, en skøn fornøjelse.

Restauranten er fancy og med et stort antal unge gæster – der er derfor en skøn og livlig atmosfære. Stedet er populært og det vrimler med lokale, her kan forekomme lidt kø og priserne er til den lidt dyre side, men det er bestemt det hele værd. Restauranten er skøn og hvis vejret er godt, er der udendørsservering. Stemningen er god, betjeningen venlig, personlig og yderst behagelig, hurtig servering og maden smager helt vidunderlig.

 

Sted: Dupont Italian Kitchen
Adresse: 1637 17th St NW, Washington, DC 20009.
Pris: $$-$$$

Dupont Italian Kitchen

Hyggeligt sted med god atmosfære og massere lokale. Maden er lækker, portionerne store, betjeningen venlig, priserne rimelige og så er der udendørs servering – perfekt når vejret er godt.

4. Hygge.

Sted: Georgetown Cupcake
Adresse: 3301 M St NW, Washington, DC 20007
Pris: $-$$

Georgtown Cupcakes – finally we meet!! Jeg har drømt om dette øjeblik i årevis og endelig skete det. Jeg fik omsider mulighed for, at sætte tænderne i en af de berømte cupcakes. Jeg er normalt ikke den store cupscake spiser, men dette er absolut en undtagelse – shiit de er gode. Vi var heldige at der ingen kø var, et par ledige borde og masser af plads, til at tage billeder og nyde de vidunderlige cupcakes og en uimodståelig caramel freez. De bløde cupcakes, toppet med en generøs mængde let og luftig frosting, faldt i virkelig godt jord, hos både store og små.

Stedet er meget småt, med en hyggelig og afslappet atmosfære, søde medarbejder og fornuftige priser.


Trods de fantastiske madoplevelser vores ferie har bragt med sig, så skriger min krop efter min kødfrie kost der hjemme! Jeg kan godt mærke, at det der fibromyalgi kommer snigende for fuld kraft, nu hvor jeg ikke får holdt min træning og spisevaner ved lige. Så jagten er for alvor gået i gang, for at finde lidt sundere spisesteder, om det lykkedes os at finde, må tiden vise. Krydser fingre for at det lykkedes, så jeg slipper for at vride mig rundt af smerte. Det er utrolig hvad den rigtige kost og træning kan gøre for den forbandede sygdom, og hvor hurtigt det vender, når man ikke holder det ved lige.


Nu går turen videre til blue ridge mountins, hvor vi skal af Blue Ridge Parkway, den smukkeste rute – nu kommer mit kamera for alvor på arbejde, hih.

Ingen kommentar

Skriv et svar