Ferie

Turen går til USA del 8 – Washington seværdigheder

Washington er en fed by, der byder på masser af historie, smukke monumenter og en hel del  kulturelt. R har allerede ytret, at vi i den grad skal tilbage igen og jeg har da bestemt ikke tænkt mig, at sige ham imod.

På de 4 dage vi har været i Washington, har vi virkelig nået at se meget – ikke så meget som jeg havde ønsket, men igen måtte jeg sande, at vi har 3 børn, som skulle kunne følge med. Dette havde jeg allerede indstillet mig på tilbage i NYC, så jeg havde ingen kriser undervejs i DC. I stedet måtte jeg nøjes med, at se en masse bygninger udefra og så må jeg have det indvendige tilgode – spørg mig om det ærgre mig!

Martin Luther King jr. Memorial

I Washington er alle deres seværdigheder gratis – total bonus. Listen over seværdigheder er lang og de fleste finder du langs ‘The Mall’. Her kan man sagtens få flere dage til at gå, alene på at “shoppe” iblandt de mange museer. Kommer du tidligt fra morgenstunden, kan du godt være ude for, at havne i nogle småkøer ved de forskellige indgange. Sikkerheden er høj og der bliver ikke slækket på noget, så køerne dannes primært grundet deres mange sikkerhedstjek og så også fordi, at ’The Mall’ er destinationen for virkelig mange klasseudflugter. Her vrimler med skoler, altså børn i skoleuniform og ikke mindst, de velkendte skolebusser. Så væbn dig lige med lidt ekstra tålmodighed og hav gerne lidt ekstra overskud på kontoen. Skolebørn er fuldstændigt lige så selviske og larmende, som der hjemme. De fylder en del i landskabet, især når der er flere klasser samlet under samme tag – just saying.


Nogle af de største oplevelser vi har fået os her i DC må være Arlington cemetary, Lincoln memorial, The White House, for ungernes vedkomne må det være Air & space museum og en helt særlig oplevelse for mig, var at komme til Georgtown i DC Cupcakes – mere om det i næste indlæg.

Når man står foran de seværdigheder, man kun har set i film og serier, føles det hele lidt surrealistisk og man bliver hurtigt ret overvældet. For mit vedkomne, har jeg altid drømt om at se hele verden – især hele USA, og det at man pludselig står der, foran et kæmpe og lidt majestætisk monument, kan slet ikke beskrives med ord – it’s a dream come true.

Arlington Cemetery

Hvis du kommer til Washington, så er et absolut must see , Arlington Cemetary. Det ligger på den anden side af floden, så hvis du er ved Lincoln Memorial, så er gåafstanden overkommelig, men hvis du ikke lige er i den ende af ’The Mall’, så ville jeg måske være tilbøjelig til at tage en Uber, Taxi eller metroen der hen. Vi gik der hen og tog Metroen hjem – der var ungerne helt færdige efter 16 km i benene. Deres Metro er noget af et cirkus, eller det at købe en billet der til er, så jeg vil klart anbefale en Uber eller Taxi, det havde været langt billigere for os. Vi kom af med 2.25$ i billetpris pr. pers, det er egentlig en fin pris, men man betaler så også lige 2$ pr. pers. yderligere pr. metro kort, så det blev en lidt dyre fornøjelse end lige ventet, men hey, så har vi også prøvet metroen i Washington. Det er en helt anden oplevelse end i NYC. Når men lad os lige snakke lidt om Arlington Cemetery – shiit det er stort, nej rettelse, det er KÆMPE. Kirkegården er fuldstændig ligesom dem man ser i film og serier, altså helt anderledes end dem der hjemme.

Arlington cemetery er en militær kirkegård, hvor alle veteraner og dræbte i tjeneste bliver begravet. Det er en af de ældste militærkirkegård der stadig er i brug, i USA og her er over 400.000 begravede. Grunden er over 600 hektar stor og dækker over gravsteder tilbage fra den amerikanske uafhængighedskrig og frem til nu. Udover militærfolk, ligger her også folk fra kongressen og gamle præsidenter til hvile. Du kan blandt andet se J.F. Kennedy’s gravsted, hvor han, hans kone og 2 børn ligger begravet. Her vrimler med mennesker, men området er kæmpe, så det føles ikke så slemt. Vi købte billetter til deres Hop on-off bus, der kører rundt inde på kirkegården. En hel tur rundt på kirkegården tager omkring 30-45 minutter, med mulighed for at stå af og på undervejs. Det kan på det varmeste anbefales. Billetterne er godt nok lidt pricy, men pengene er giver godt ud, især hvis du vil nå, at se så meget som muligt.

En ting der er god lige at have in mente er, et det er en kirkegård, hvor du stadig kan støde på en begravelse eller 29 – yeps du læste rigtigt, de havde 29 begravelser den dag vi var der, så husk at behandle stedet med respekt! Støder du på en begravelse, så lad vær med at være nysgerrig og læg lige dit kamera væk for en stund. Der skal være plads til, at folk kan sørge uden resten af verden behøver at kikke med.

Lincoln Memorial

Lincoln Memorial er alt hvad man forventer og fuldstændig, som man ser på film – kæmpe stor og sidende majestætelig på sin ’trone’. Det er altså beundringsværdigt bygningsværk der vil noget.

Det vrimler med mennesker, men stemningen er god og der er plads til alle. Folk er gode til at respektere, at det bliver taget billeder i stor stil. Når du står oppe på toppen af de mange trappetrin, så nyd lige den smukke udsigt ned over ’The Mall’. Det er en ubeskrivelig smuk udsigt, så sug lige det hele til dig. Det er et øjeblik du aldrig får igen.

white house

Det hvide hus var også lidt af en oplevelse, men desværre har de rykket den kæmpe fæstning et godt stykke væk, så det er ikke muligt, at komme helt hen til hegnet mere – øv bøv. DC vrimler med politi med kæmpe maskingeværer over skulderne, skudsikreveste og pistoler i siden. Der er ingen tvivl om, at sikkerheden altid er på sit højeste. Det var også vildt i NYC, men her i DC er det lige et nøk vildere.

Air and Space museum var lige noget for ungerne. Her finder du blandt andet den første flyvemaskine, nogle af de første rumkapsler m.m. Det er et museum, der tager dig rigtigt godt med rundt om hele historien, bag tid og rum. Især børneafdelingen var et kæmpe hit. Du skal afsætte et par timer alene til denne seværdighed, det er stort!


Vi har set og oplevet en masse i DC, og gangske som i NYC og Philly, har jeg samlet dem på et kort, så du kan hitte lidt rundt i det. Vi har helt sikkert set en masse, der ikke er kommet på kortet, det er et cirkus at hitte rundt i hvad alt er, heh. Vi har faktisk været så heldige, at se Pentagon og det er ikke på kortet – shiit det er vildt.

  1. Capitol Hill
  2. National Air and Space Museum
  3. The Mall
  4. The White House
  5. Washington Monumentet
  6. Lincoln Memorial
  7. Martin Luther King Jr. Memorial
  8. Jefferson Memorial
  9. Arlington Cemetery
  10. White House Visitors Center

Har du været i Washington før? Så vil jeg meget gerne hører, om der er andet du kan anbefale at se, til vores next visit. Byen er kæmpe og har så meget at byde på, så vi er helt sikkert gået glip af en masse. Alle de mange museer langs The Mall, er allerede på listen. Det er ikke nok bare at opleve dem ude fra, hehe.

Washington du er awesome.. til vi ses igen!

Ingen kommentar

Skriv et svar