Ferie

Turen går til USA del 7 – Washington

Arlington cemetery

Så kom vi skisme til Washington – what a city! Washington viser sig virkelig fra sin gode side, måske lidt for gode. Temperaturen er høj, luften tung og solens stråler skoldende. Nu kan vi altså godt mærke, at vi har bevæget os væk fra den tætte storby.

Washington er en dejlig solskinsby, med masser af seværdigheder, knap så mange mennesker – ellers skyldes det bare, at her er meget mere plads end i Philly, varmere temperature og søde mennesker. Her er meget anderledes, men på den der helt rigtige måde. Her er ingen skyskrabere og en rolig og afslappet atmosfære – lige hvad vi trængte til. De der skyskrabere er så overvældende, så det er dejligt, at vi ikke skal forholde os til dem her i DC.

Washington monumentet

Man kan efterhånden godt mærke, at vi har været tæt sammen de sidste mange dage, og at vi alle trænger til lidt uforstyrret alene tid. Hvordan vi lige får løst det, vides endnu ikke, men mon ikke vi finder en løsning – det gør vi altid. R og jeg finder ro når ungerne er puttede og vi kan tøffe i et langt bad – pludselig sætter man lidt ekstra pris på disse hverdagsting, heh. Vi skal bare have fundet en løsning til ungerne, for man kan virkelig godt mærke, at K er nået en alder, hvor det at være væk fra sine venner i mere end 1 uge, er meget lang tid. Han savner sine venner, har nemt til tåre og er begyndt at være ret så fræk, så ham skal der findes en løsning til asap!

martin Luther King Jr. Memorial

Igen er ungerne blevet sat på prøve, både på tålmodighed men sørme også i udholdehed. Vi har efterhånden rigtigt rigtig mange kilometer i benene og det kan mærkes – altså på den måde, at vi ikke bliver så hurtig trætte i ben og fødder, og ungerne kan klare væsentlige større distancer uden pauser, end hvad de har kunne de forgående dage. Vi har altså nogle ret så seje børn.


I DC har vi igen valgt et hotel der ligger centralt, hvor de fleste seværdigheder er i gåafstand. Især det at ’The Mall’ ligger lige rundt om hjørnet agtigt, er helt fantastisk. Alle seværdighederne der er på listen, ligger i dette område, eller lige i nærheden af The Mall. The Mall er kæmpe kæmpe stort og rummer over flere kilometer med historieske monumenter og store museer. Vores Washington tur har i den grad være informativ og lærerigt og bedst af alt, fik vi oplevet, at se præsidenten komme kørende forbi, med sit KÆMPE følge af politi og secreat service biler, med udrykning så højt, at det kunne høres i det fjerne – det var vildt!

white house


Vi har haft 4 fantastiske dage i Washington, med høj solskin og ingen skyer på himlen, lidt af en varm fornøjelse. Washington er en stor by og distancen imellem seværdighederne føles større end i Philly, om det er en fact, eller om det er den høje temperatur forskel, ved jeg ikke. Den høje temperatur gør bare noget ved kroppen og alting kommer automatisk, til at tage lidt længere tid. Der er virkelig blevet drukket meget vand på denne tur. Heldigvis er der her i Washington mange steder, hvor man kan fylde sin flaske/drikkedunk op, med dejlig koldt vand – det smager ikke af klor! Vi drak minimum 1.5L vand pr. person når vi var ude og gå, så vi fik fyldt vores flasker, en del gange på ruten og nød virkelig godt af disse vand-spots.

4 dage i Washington har været det helt rigtige antal dage for os. Vi har nået at se alt det vi godt ville, i et roligt og afslappet tempo, med plads til lidt ekstra lange pauser undervejs. Vi trængte i den grad til, at få skruet tempoet lidt ned og ser nu frem til et par dage i bjergene, med endnu flere kilometer i benene, frisk luft og smuk natur. Måske vi er heldige, at få spottet en bjørn i det fjerne – you never know.

Arlinton Cemetery

Ingen kommentar

Skriv et svar