Ferie

Turen går til USA del 1 – Budget

Langt om længe er tiden endelig kommet til, at vi igen rejser mod varmere himmelstrøg – eller der er kun få dage tilbage nu. Turen går igen til USA, hvor vi nupper en roadtrip langs østkysten, med et par stop inde i bjergene – shiit hvor vi glæder os. Vi ville egentligt gerne have været på en roadtrip på vestkysten, men efter at have trukket lidt på andres erfaringer, blev vi hurtigt enige om, at vores unger stadig er for små med en alder på 9, 8 og 4 år, til at opleve den del af usa, så det må vi simpelthen have til gode til en anden gang.

Inden vi tager afsted, har vi gjort os en masse overvejelser omkring, hvad vi godt vil have ud af den her ferie. Disse overvejelser er gjort allerede 1 år i forvejen, just saying. Når vi nu har 3 unger med på slæb, er det godt at have det meste planlagt – måske det er mit kontrolgen der ikke kan overlade noget til tilfældighederne, men uanset hvad, så er det godt at have styr på tingene.

Når man er en familie på 5 bliver det faktisk ret så kompliceret, at finde hoteller, man skulle tro det var nemt, men næ nej. Det er ualmindelig svært at finde hoteller der kan rumme op til 5 personer på et værelse. Med en så stor befolkning, hvor storfamilier er normalt, har jeg stadig svært ved at forstå, hvorfor det skal være så svært! Så efter vi havde gjort os en masse tanker omkring hvad vi godt ville se og opleve, var næste skridt, at få lagt et budget. Her vil jeg lige starte med at sige, at det er en helvedes masse penge der bliver kastet efter sådan en ferie her, det kan sikkert gøres billigere, ingen tvivl om det, men vi vil ikke gå på kompromis med lokation, seværdigheder eller noget som helst andet – vi går all in. Jeg kan ikke få mig selv til at sove på et lille snusket hotel, og ved du hvad, der var faktisk ingen små snuskede hoteller der kan rumme os alle 5, så det problem var vi helt uden om. Vi måtte derimod vælge imellem de meget få hoteller, der kunne rumme os alle og så betale den sum penge de vil have for det. Nu tænker du sikkert, har de prøvet at tjekker Airbnb – yeps det har vi, det var overraskende nok dyre i de fleste tilfælde, så det var ikke en mulighed.

Efter alt for mange timers research fik vi ridset et budget op. Flybilletter og billeje var prisen skruet helt i bund, så det kunne ikke gøres billigere, så nu var det lidt op til hotellerne, om vi kunne holde os inden for et nogenlunde overkommeligt prisleje. Efter endnu flere timers research fandt vi en masse hoteller, som levede op til vores krav, dog til en lidt højere pris end vi havde håbet på, men med så lille et udvalg af hoteller, var der ikke så meget at gøre, når vi ikke ville gå på kompromis med lokation. Vi måtte bare bide i det sure æble og betale ved kasse 1. Så 6 måneder før afgang er flybilletterne købt – her er de nemlig stadig til at betale, bilen lejet – shiit det er dyrt når man skal igennem så mange stater og næsten alle hotellerne er booket. De er hovedsageligt booket på Hotels.com, eller direkte igennem hotellet. Vi mangler stadig at booke 2 steder, hvoraf det ene skal være i Georgia og det andet omkring Fort lauderdale, men det booker vi når vi er der ovre – der skal vel være lidt overladt til tilfældighederne, hih. Spørg mig om mit kontrolgen har det godt med det – I think NOT!

Vores madbudget er sindsygt højt, men dette er baseret på, hvad vi brugte af penge på vores sidste USA ferie. Der brugte vi omkring 1000 DKK om dagen på mad inkl. drikkepenge, så her kan du selv regne ud, hvad vores madbudget lyder på, når jeg siger at vi er væk i næsten 5 uger – krist det er mange penge! Det gør virkelig ondt i pengepungen, men vi ved at det er det hele værd i sidste ende. Det er ikke billigt at spise ude, men det er for det meste billigere, end hvis vi selv skal lave det, for det er ikke billigt at handle ind. Jo alt deres fastfood er til at betale, men skal man handle ind til en lækker salat og noget fornuftigt kød, så er det ikke til at betale. Sidst vi var afsted ville ungerne have 500 gram vindruer – bevares, de så også rigtig lækre ud, men ved du hvad de kostede? De kostede den nette sum af 13$, så er det satme også betalt – tror du ungerne spise dem? Hell no, var mor her bitter, det tror jeg nok! De der flotte nypudsede æbler der lå på rad og række, de kostede 3-5$ pr. styk. Måske du allerede nu kan fornemme, hvordan resten af frugt og grøntafdeling så er prissat! Derfor er der nu lavet et madbudget, så vi har mulighed for at spise ude hverdag.

Listen over seværdigheder vi skal se og opleve er uendelig, enkelte af billetterne er købt på forhånd, da nogle ting skal bookes flere måneder i forvejen. Vil du op i toppen af frihedsgudinden, så skal dette bookes omkring 3 måneder før, så er du måske heldig, at du kan få billetter – de bliver revet væk. De fleste billetter køber vi når vi er der ovre. Black friday købte jeg vores adgangsbilletter til Universal, der købte jeg adgang til 2 dage og fik 2 dage gratis med oven i hatten, så det kan godt betale sig, at holde øje med de forskellige sites rundt omkring. Der er oftes penge at spare, ved at købe billeterne online.

I USA er det kutyme, at ligge drikkepenge til stuehjælpen. Det er meget forskelligt hvad man ligger, du kan vælge at ligge 1$ om dagen, men du kan også vælge, at ligge 5$ om dagen, eller mere – det afhænger vel egentligt af, hvor gavmild du er. Vi ligger oftes et sted imellem 2-5$, afhængig af ‘kvaliteten’ på hotellet. Når vi rammer Key West, så ved vi, at der skal ligges 5$ om dagen, da det er samme luksus hotel vi var på sidst. Jeg vil dog lige hurtigt indskyde, at der er stor forskel på grundigheden af oprydning/rengøring, når du ligger 1$ vs. 5$, hav lige det i tankerne, når du ligger drikkepenge. Ligger du 5$, så får du bare lige det der ekstra finish. Det var et fif vi fik af R’s onkel sidst vi var afsted, som hermed er givet videre. Det var nemlig et helt fantastisk godt råd!

Jeg tænker, at jeg lige hurtigt vil ridse de vigtige punkter af vores budget op, måske det kan give dig en ide om, hvad sådan en ferie kan koste, hvis du selv leger med tanken om at tage afsted.

Hoteller – 60.500 DKK, 
Flybilletter tur/retur – 15.700 DKK
Bil leje – 14.300 DKK
Benzin – 2000 DKK +/-
Vejafgift – 2000 DKK +/-
Parkering – 5000 DKK
Mad – 30.000 DKK +/-
Forlystelser – 15.000 DKK +/-
Shopping – 10.000 DKK +/-
Drikkepenge – 1000 DKK +/-

Vi har lidt ekstra penge på kistebunden, for det er kun et estimeret budget, vi ved jo alle, at budgetter er til for at blive brudt. Jeg tvivler også på, at vi får brugt så mange penge på shopping, men på den anden side, så går vi måske også hen og bruger mere – you never know. K skal nemlig have en del sko med hjem og R skal have både skjorter og t-shirt med hjem. Jeg derimod, jeg skal have købt lidt nyt sportstøj og måske nogle wedges jeg kan have på til bryllup. A finder helt sikkert også noget og lille L er egentligt nok ret så ligeglad, han skal bare have lidt sko med hjem.


Sommerfuglene begynder for alvor at melde sig og vi kan slet ikke vente, med at komme afsted på ferie med 1000 km/t. Hvis du er interesseret i vores huskeseddel og lidt gode pakke fif, så finder du den lige her.

P.s. Når vi engang er hjemme igen og har fået regnet på det, så skal jeg nok smide et nyt og helt nøjagtigt budget op.

 

Ingen kommentar

Skriv et svar