Aftensmad/ Opskrifter/ Vegansk/ Vegetarisk

Nem og lækker Chana Masala opskrift

Nem og lækker Chana Masala opskrift

Chana Masala eller måske bedre kendt som Channa Masala – alt afhængig af om du er fra Indien eller Pakistan, smager helt fantastik. Det er kikærter som er kogt i en spicy tomat baseret sauce, mums siger jeg bare.

Channa Masala opskrift

Denne opskrift på Chana Masala er ualmindelig nem at lave og så er den proppet med smag, den har lidt bid, så den kan godt kradse lidt, men det er nemt at justere hvor spicy den skal være, du skal bare huske at smage til undervejs. Du kan også vælge at bruge frisk chili, jeg brugte chili flager, da vi var løbet tør for frisk chili – helt ærligt, så spiser vi sjældent stærk mad, hverken jeg eller ungerne er gode til det, så vi skruer stille og roligt op for stærkhedsgraden for hver gang denne Chana Masala laves. Måske det ender med, at vi kan spise krydret og spice mad – you never know.

Jeg drømmer mig altid væk til varmere himmelstrøg når jeg spiser denne Chana Masala, til sol og sommer – ja faktisk drømmer jeg mig væk til Indien, trods at jeg aldrig har været der, har jeg en klar forestilling om hvordan der ser ud og hvor skønt et land det er – jeg kan tage fejl, men man har vel lov til at drømme. Indien er på vores rejse ønskeseddel, sammen med mange andre destinationer, så måske vi en dag kommer til de kanter af verden, så jeg ved helt præcist hvad det er jeg drømmer mig væk til. Jeg elsker at drømme, for der er ikke det man ikke kan i drømme, heh.

Tilbage til opskriften. Den smager helt fantastisk, den er nem at lave og det behøver ikke kun være vegetarer eller veganere der spiser denne type mad. Alle kød spiser bør gøre sig selv den tjeneste, at smage en omgang Chana Masala. Det skader ikke noget at have kødfri dage og slet ikke, når man erstatter kød med en omgang Chana Masala. Prøv den, jeg er sikker på at du vil elske den!

Chana masala

Print Opskrift
Serveringer: 4 Forberedelsestid: 30 minutter

Ingredienser

 • 1 stort løg, snittet
 • 2 fed hvidløg, snittet
 • 2.5 cm ingefær, revet
 • 1 lille håndfuld koriander, finthakket
 • 0.5 tsk chili flager, afhængig af styrke
 • 2 spsk garam masala
 • 1 spsk gurkemeje
 • 400g tomater, hakket
 • 2 dåser kikærter
 • 2 dl vand
 • Saften fra 1/2 citron
 • Salt + peber
 • Olie til stegning
 • Koriander til pynt

Instruktioner

1

Sauter løg ved medium-høj varme til de blive gennemsigtige og let brune.

2

Tilsæt hvidløg og sauter over medium varme i 1-2 minutter.

3

Tilsæt koriander og krydderier og lad det stege i 1-2 minutter.

4

Tilsæt tomater, kikærter og vand. Rør det hele godt rundt og skrab eventuelt kanterne og bunden på din gryde/pande - med bagsiden af din grydeske, for brunede krydderier.

5

Lad det simre i 15 minutter og husk at røre rundt i det af og til. Tilsæt eventuelt lidt ekstra vand under vejs, hvis din Chana Masala bliver for tyk/tør i konsistensen.

6

Skru ned på lav varme og tilsæt citron saft, lad det simre i 1-2 minutter og smag til med salt og peber.

7

Server med Basmati ris og top med en skive citron og lidt frisk koriander.

Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

Chana Masala

 

Ingen kommentar

Skriv et svar