Kager/ Opskrifter

Skøn opskrift på chokolade lava mug cake

opskrift på en lækket og nem lava mug cake

Det er skønt når man kan bikse en kage sammen på få minutter, smække den en tur i mikroen i et par minutter og så står man faktisk, med en sindsyg lækker kage. Ungerne elsker når vi laver mug cakes, så denne mug cake faldt især i god jord hos ungerne. No wonder why, for hvem elsker ikke en god, fyldig og velsmagende lava kage ?

Jeg har tidligere lagt nogle lækre opskrifter op på forskellige mug cakes, da vi er ret store fan af alt hvad der er nemt, hurtigt og ikke mindst simpelt, og det bliver ikke meget mere simpelt end det her.

Du skal bruge følgende:
30g smør
1/3 cup chokolade knapper af mørkchokolade
1 tsk kakao pulver
1 æg
1 spsk sukker
Knsp salt
1 tsk vaniljeekstrakt
1 spsk chokolade knapper af mørk chokolade.

Sådan gør du:

 • Smør og chokolade knapper smeltes i den valgte kop, i mikroovnen. Det tager omkring 30-45 sekunder. OBS! Tiden kan variere alt efter styrken på din mikroovn.
 • Bland kakao, vaniljeekstrakt og salt i det smeltede chokolade og smør, og blandt det godt sammen, til du har en glat dej.
 • I en anden skål, piskes æg og sukker let og luftig. TIP! Brug gerne en håndmixer, så går det lidt hurtigere.
 • Hæld den luftige æggesnaps ned i koppen til chokoladedejen, og vend det forsigtigt til du har en glat og ensartet dej.
 • Nu skal du bruge 1 spsk chokolade knapper, som du ligger i midten af kagedejen, pres dem forsigtigt ned i dejen. Dette vil give kagen den lækre “lava” midte.
 • Bag kagen i din mikroovn i omkring 1 minut. Pas på ikke at overbag den, da du så vil få en tør og kedelig lava mug cake. OBS: Tiden kan variere alt efter styrken på din mikroovn. Tiden er baseret på min 1200W mikroovn.
 • Lad kagen køle i mindst 5 minutter inden servering. TIP! Server eventuelt kagen med en scoop vaniljeis på toppen.

Rigtig god fornøjelse.

Opskrift på lava mug cake på kun 5 minutter

2 Kommentar

 • Reply
  Helene Rasmussen
  4. september 2018 at 14:22

  Jeg har brugt din opskrift på gulerodskage og lavet den fordi den er uden æg, som jeg er allergisk for. Lav gerne nogle flere hurtigopskrifter uden æg.

  • Reply
   Camilla
   6. september 2018 at 12:53

   Hej Helene
   Tak for feedback 😊 Det vil jeg da straks arbejde lidt med, så der kan komme lidt flere æggefrie opskrifter på bloggen.
   Mvh Camilla

  Skriv et svar