Dessert/ Opskrifter/ Sundere søde sager

Opskrift på syndig crumble uden raffineret sukker

Opskrift på syndig crumble uden raffineret sukker

I dag vil jeg dele den her noget så syndige opskrift med dig, du kan godt glæde dig. Den er virkelig lækker og så er den uden raffineret sukker, what’s not to like ?

Opskrift på sundere crumble uden raffineret sukker

Det har været en ret hård uge, da ugen startede ud med rigtig dårligt nyt. Det er ikke noget jeg vil gå videre i dybden med og belemre dig med, men det er noget der gør ondt helt ind i hjertet. Når jeg er stresset, trist og ked, så er mit tilflukssted mit køkken, så der har jeg befundet mig det meste af tiden i den her uge. Det er stedet hvor jeg kan få mine tanker lidt på afstand og få tankerne hen på noget andet. Så der er blevet bagt, arbejdet, vasket tøj, arbejdet- og bagt lidt mere. Alt for at holde mig selv lidt ekstra igang og få tankerne lidt på afstand.

I går faldt valget på en omgang crumble, men en crumble uden raffineret sukker, så det er vel min fortolkning af en sundere udgave, af en klassisk crumble med marcipan. Der findes heldigvis så mange gode alternativer, til sukkerholdige produkter idag, jeg er ret vild med det 20 århundrede lige på det punkt.

En “rigtig” crumble skal toppes med flødeskum, så jeg har toppet min crumble med en skøn vaniljecreme, som også er en sundere udgave. Jo sundere jo bedre, er det ikke sådan man siger det, hihi. Frugtdelen af opskriften er lavet på slum, så der vil jeg blot oplyse en ca mængde, eller forholdene imellem tingene. Jeg glemte simpelthen at skrive det ned, da jeg lavede den del på slum. Jeg troede at jeg havde mange flere bær i min fryser, men til min store overraskelse, var det et noget ringe udvalg vores fryser havde at byde på. Kender du det ? Heldigvis var der stadig lidt forskelligt, som kunne bruges og hold fast, hvor blev det bare helt fantastisk! Skøn og frisk smag, toppet med lækker og knasende crumble og som prikken over I’et, en lille spsk vaniljecreme, mmh siger jeg bare..

sundere crumble uden raffineret sukker

Opskrift på sundere crumble med vaniljecreme.

Du skal bruge følgende til fyldet: 

  •  2 dele blåbær, frost
  • 1 del mango, frost
  • 1 del fersken, frost
  • 1 spsk koncentreret hyldeblomstsaft
  • 1 spsk Zero salted caramel
  • 2 spsk sukrin
  • 1 spsk maizena

Sådan gør du: 
Skær mango og fersken i mindre stykker. TIP! En skarp kniv kan sagtens skære igennem både mango og ferksen.
Vend blåbær, mango og fersken i hyldeblomstsaft, sukrin, salted caramel og maizena.
Fyld frugtmassen i små ramekiner eller i et ovnfastfad.
Bag frugten i 10 minutter ved 190 grader.

Du skal bruge følgende til crumble:

Sådan gør du:
Ælt alle ingredienserne sammen til en let sammenhængende dej.
Fordel crumbledejen ligeligt, over den bagte frugt og bag den i yderligere 20 minutter, eller til din crumble er gylden. TIP! Husk at alle ovne bager forskelligt, så bagetiden kan variere.
Lad de varme crumble afkøle let på en bagerist.

Du skal bruge følgende til vaniljecremen: 

  • 4 spsk mascarpone
  • 8 spsk vaniljeskyr
  • 1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du:
Mål alle ingredienser af og kom dem i en skål. TIP! Mine spsk var med top, men det er egentligt underordnet om de er med eller uden top, så længe blandingsforholdene på 1:2 overholdes.
Pisk ingredienserne rigtigt godt sammen og smag til.

Top den lune crumble med en stor spsk vaniljecreme og nyd den i godt selvskab. Glæd dig, det er som at tage en bid af  kagehimlen, hihi.

Rigtig god fornøjelse.

Opskrift på sundere crumble med vaniljecreme

Ingen kommentar

Skriv et svar