Opskrifter/ Sundere søde sager

Opskrift på sund banankage

opskrift på stenalder banankage

Forleden bagte jeg denne lækre sag. Jeg har den sidse uge forsøgt, IKKE at indtage noget usundt i stil af kage, chokolade, chips m.m. Det er indtil videre gået forrygende godt. Jeg spiste kun et lille stykke kage i lørdags, da jeg var til tøse fest med en masse veninde fra teenager tiden. Det var et brag af en fest 🙂

Opskrift på lækker sund svampet banankage

Jeg er ret stolt af mig selv, da jeg jo er mega chokolade/kage glad. De første par dage var svære, men det er enlig ret nemt nu. Så længe jeg kan sætte tænderne i lidt lækkert om aften, så er alting godt. Hvis jeg får lyst til lidt chips, så snupper jeg nogle af mine rugbrødschips.

Opskrift på synd, let og svampet banankage

Denne kage er stærkt inspireret af min banankage, jeg har bare lavet en sund udgave af kagen i stedet. Jeg har forsøgt mig lidt frem og tilbage, men nu synes jeg selv, at den sidder lige i skabet. Mums den er god. Svampet og let banankage og så er den ovenikøbet sund. Jeg vil faktisk tro, at kagen høre under kategorien stenalder kost.

Du skal bruge følgende:

 • 150 g mandler
 • 100 g udstenet dadler
 • 4 bananer
 • 4 æg
 • 1 tsk salt
 • 100 g mørk chokolade minimum 80% eller Isis sukkerfri chokolade

Sådan gør du:

 • Tænd ovnen på 180 grader.
 • Blend mandler og dadler til en fin “mel”
 • Tilsæt resten af ingredienserne og blend det godt sammen i et par minutter til en tyk cremet masse.
 • Kom dejen i en smurt, rund bageform og bag den i den forvarmet ovn i ca 30-40 min. Det er vigtigt at du holder øje med kagen, da bagetiden afhænger af bageform, ovn m.m. Det kan være kagen skal have kortere tid eller længere tid hos dig.
 • Når kagen er færdig og afkølet, smeltes chokoladen over vandbad og smøres på toppen af kagen. Så snart chokoladen er størknet er kagen klar til servering.

Opskrift på lækker banankage

Ingen kommentar

Skriv et svar