Andre lækkerier/ Opskrifter

Opskrift på sommerlig rabarber-hindbær kompot

Opskrift på rabarber og hindbær kompot

Jeg har fornyeligt lavet denne lækre bær kompot, som smager frisk, sødt og sommerligt på en og samme tid. Det giver et godt tvist til min sædvanlige morgen mad, der består af skyr, hjemmelavet musli og hjemmelavet sirup.

Jeg havde en masse rabarber i fryseren, som skulle bruges, så der opstod ideen til denne lækre sommerlige rabarber-hindbær kompot. Vores rabarber-bed giver virkelig mange rabarber, løbet af sommeren. Jeg plejer at kunne høste rabarber, 3-4 gange løbet af sommeren, så fryseren bliver altid godt fyldt. Rabarber er indbegrebet af sommer for mig, og jeg elsker når jeg kan bage kager og lave mad, hvor de lækre søde og syrlige rabarber indgår.

I øjeblikket består min morgenmad af græsk yoghurt og ikke af skyr, men det er en mindre detalje. Vores datter og mindste søn, er tosset med denne bær kompot og de spiser i øjeblikket, præcis samme morgenmad som mig. Jeg kan aldrig få min morgenmad for mig selv, så jeg har lavet en ordentlig portion musli og rabarber og hindbær kompot, så der er nok til alle. Det er vigtigt at kompotten opbevaret i en tætlukket beholder og på køl, så holder den længere.

Opskrift på rabarber kompot

Du skal bruge følgende:

 • 300 g rabarber
 • 70 g hindbær
 • 1.5 dl vand
 • 1.5 dl sukker
 • 1 vaniljestang

Sådan gør du:

 • Flæk vaniljestangen og tøm den for vaniljekorn. Alle ingredienserne, samt vaniljekorn og den tomme vaniljestang kommet i en gryde.
 • Kog alle ingredienserne op og lad det simre i 10-15 min.
 • Tag gryden af varmen og fjern vaniljestangen.
 • Blend den varme bær kompot, til en blød og ensartet kompot. TIP! Hvis du godt kan lide, at din kompot har lidt frugt stykker, så spring dette step over.
 • Lad kompotten køle helt ned.
 • Kom bær kompotten på tætsluttede bøtter/flasker og opbevar dem på køl.

TIP! Denne lækre sommerlige kompot, vil også smage fantastisk til is og pandekager.

Opskrift på frugt kompot

Ingen kommentar

Skriv et svar