Andre lækkerier/ Opskrifter

Opskrift på hjemmelavet musli ala Camilla

Opskrift på Musli

Min morgenmad består for det meste af skyr, med min hjemmelavet musli og hjemmelavet sirup. Det er utrolig at jeg efter 1,5 år stadig ikke er blevet træt af det. Det er meget forskelligt hvad min musli består af, men en ting er sikkert, den er altid lavet på samme nemme måde.

Hjemmelavet Musli

Jeg rister altid min musli i sirup på panden. Det er så nemt og der er slet ikke noget besvær, med at det skal ristes i ovnen, som mange andre gør. Jeg laver altid indholdet af min musli på gefühlen.

opskrift på sirupsristet musli

Når jeg laver musli måler jeg altid ingredienserne af i mit sylteglas, hvor jeg opbevarer min musli. Det skal jo passe med at alle ingredienserne kan være i glasset, og så synes jeg egentlig bare, at det er nemmest på denne måde. Jeg har forsøgt at veje ingredienserne af op til flere gange, og synes bare at det er til besvær, da det er meget forskelligt hvor meget jeg gerne vil have i af de forskellige nødder og frø. Mængden af sirup er altid den samme, da mængden af sirup passer rigtig godt, til den mængde nødder i glasset.

lækker musli

Til denne portion har jeg brugt følgende ingredienser:

 • Sesamfrø
 • Hørfrø
 • Græskarkerner
 • Solsikkekerner
 • Speltflager
 • Pistscienødder
 • Grofthakket mandler
 • Grofthakket hasselnødder
 • Små chokolade knapper
 • 5 spsk sirup

Sådan gør du:

 • Mål ingredienserne (minus chokolade) af i glasset, så du får præcis den mængde af de forskellige nødder, kerner og frø, som du ønsker.
 • Vend ingredienserne i siruppen og mix det godt sammen.
 • Rist muslien på en middelvarm pande i ca 15 min.
 • Hæld den ristede musli ud på et stykke bagepapir og fordel det godt ud på papiret, så det kan køle af.
 • Så snart din musli er kold, tilsætter du den mængde chokolade knapper, som du finder passende og kommer din musli i sylteglasset. Det er også nu, du kan vælge at tilsætte rosiner, tranebær eller andre tørret frugt.
 • Hvis du lader muslien køle for længe bliver den hurtigt fedtet igen, så husk at holde øje med den. Det plejer at tage 15-20 min for den at blive kold.

opskrift på sirupsristet musli

 

 

Ingen kommentar

Skriv et svar