Dessert/ Opskrifter

Opskrift på sommerlækker rabarbergrød

Opskrift på sommerlækker rabarbergrød

Vores rabarberbed går helt amok i øjeblikket, det er simpelthen så fantastisk. Så der er igen blevet brygget en omgang rabarbersaft, så der er til ungerne og til mors og fars drinks, hihi. Jeg er tosset med rabarber og er helt skør med, at mine nye rabarber som blev plantet tidligere på sommeren, er faldet helt til, så jeg allerede nu kan høste på dem for 3 gang. Hvad mere kan man ønske sig ?

Opskrift på farvefin og smagsgod rabarbergrød

Jeg har tidligere delt en sundere opskrift på rabarbergrød med dig, men nu er det vidst tid til, at dele en opskrift med dig, på en klassisk og ret så lækker rabarbergrød, hvis jeg selv skal sige det. Udover at den er farvefin, så smager den virkelig lækkert. Den er på alle måder sommerlækker og trods, at der ikke har været meget sommer i år, så bringer denne syndige dessert et stort smil frem på læberne, og fornemmelsen af sol og sommer frem.

Det er ret forskelligt hvordan vi bedst kan lide, at indtage vores rabarbergrød. Den kan spises med flødeskum, fløde, mælk, sukker eller som jeg foretrækker den, med sukker og fløde. Jo federe jo bedre hvis du spørg mig, hihi. Tror faktisk også, at nogle spiser det med lidt crunch på toppen. Det gør jeg kun, når det er den sundere version jeg indtager. Prøv dig lidt frem og se hvad du helst foretrækker, at toppe din sommerlækre rabarbergrød med.

Sommerlækker opskrift på klassisk rabarbergrød

Opskrift på sommerlækker rabarbergrød.

Du skal bruge følgende: 

  • 500g rabarber
  • 5 dl vand
  • 150g sukker
  • 1/2 vaniljestang
  • 4 spsk kartoffelmel
  • 1 dl vand
  • Fløde, flødeskum, mælk eller sukker til topping

Sådan gør du:
Skær rabarberne i små stykker og kom dem i en gryde med vand, sukker og kornene fra vaniljestangen.
Kog op sammen med den tomme vaniljestang og lad det simre i 15-20 minutter, til rabarberne er helt udkogte og trævlede.
Sigt rabarber stykkerne og vaniljestangen fra og kom saften tilbage i gryden.
Kog op igen og smag eventuelt til med lidt ekstra sukker.
Bland kartoffelmel og vand godt sammen i en kop.
Tilsæt din jævning til rabarbergrøden lidt ad gangen, under konstant omrøring, til grøden begynder at tykne. Tilsæt den passende mængde, til du får den ønskede konsistens på grøden.
Når du har opnået en passende konsistens tages gryden af varmen og grøden afkøles.

Rabarbergrøden kan serveres lun eller kold, det er helt op til dig, hvordan du helst foretrækker den. Jeg foretrækker den personligt kold med et lille skvat fløde og et stort strøg sukker.’

Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

opskrift på farvefin sommerdessert - rabarbergrød

Ingen kommentar

Skriv et svar