Drikke/ Opskrifter

Opskrift på læskende hjemmelavet rabarbersaft

Opskrift på læskende hjemmelavet rabarbersaft

I øjeblikket indgår rabarber i de fleste af vores måltider, faktisk er jeg så tosset med rabarber, at jeg i weekenden måtte en tur på den lokale planteskole, for at købe 2 nye rabarbersorter til haven. Vi har nemlig kun de “klassiske” vinrababer, som hovedsageligt er grønne, til den lidt sure side og giver et stor udbytte. Det i sig selv er egentlig ganske fint, jeg har da klaret mig med det i de sidste 5 år.

nem og lækker hjemmelavet rabarbersaft

Er man som mig, så lader man sig ikke så nemt stille til freds og slet ikke, hvis tingene ikke er helt præcis som man gerne vil have dem. Derfor var det på tide at få udvidet rabarberbedet, så der kunne komme plads til 2 nye rabarbersorter. Valget faldt på endnu en vinrabarber sort som hedder ‘Anna obling’ og en jordbærrabarber sort ved navn ‘Frambozen’. Kendetegnet ved begge disse er deres røde lange stilke, som var præcis det jeg var på jagt efter.

I mit barndomshjem havde vi store lækre rabarber med røde stilke, som gav den flotteste røde farve, når min mor lavede hjemmelavet rabarbergrød eller rabarbersaft. Rabarbergrød er indbegrebet af sommer for mig og denne glade og varme følelse, vil jeg så gerne vidergive til vores unger. Derfor måtte der et par nye rabarber sorte til, som kunne give denne flotte pinke farve og søde smag af sommer. Det var ihvertfald sådan jeg solgte ideen til Rasmus, som lå begravet under sin dyne på sofaen, med snot i hele hovedet, hihi.

Den her omgang rabarbersaft er lavet på mine nuværende vinrabarber. Jeg håber på at kunne høste lidt på de nye rabarber næste sæson, så jeg kan få en flot og dyb pink farve på min rabarbersaft. Enyway, så er det ufattelig nemt at lave sin egen rabarbersaft og af det smager virkelig fantastisk. Man bliver helt varm inden i og kan ikke slippe tanken om sol og sommer, imens man nyder et glas af den kolde rabarbersaft. Desuden er rabarbersaften også helt fanstisk i drinks og andre herligheder, så det er godt at denne opskrift giver 1 liter rabarbersaft, for den liter får virkelig hurtigt ben at gå på her hjemme, hihi.

Opskrift på læskende hjemmelavet rabarbersaft.

Sådan gør du: 

  • 500 g rabarber
  • 1 liter vand
  • 2 dl rørsukker
  • 1 vaniljestang og kornene heraf

Sådan gør du: 
Rens rabarberstængerne og skær dem i tern.
Kom alle ingredienserne i en gryde og kog op. Lad det småkoge i 8-10 minutter.
Tag herefter gryden af varmen og lad den svale lidt.
Sigt saften igennem en si og hæld den direkte på en skoldet flaske. TIP! Hvis du ikke er til den lidt ufiltrerede udgave, så hæld saften igennem et klæde. Jeg elsker blot det lidt “rå” look, som de små sorte vaniljekorn giver denne smukke pinke drik.

Server den forfriskende rabarbersaft med lidt postevand eller danskvand, så du får en let boblende sommerdrik, samt rigeligt med isterninger. Opbevar din smukke pinke rabarbersaft på køl.

Rabarbersaft er uden tvivl et musthave i vores køleskab denne sommer, jeg kan slet ikke få nok af den sommerlækre saft!

Opskrift på sommerlækker rabarbersaft

Ingen kommentar

Skriv et svar