Bageværk/ Madpakke hits/ Morgenmad/ Opskrifter

Opskrift på nemme koldhævede durumboller

Opskrift på nemme koldhævede durumboller

I øjeblikket bliver der bagt koldhævede boller, i alle afskygninger her hjemme. Ungerne elsker dem og de elsker især, at få varme boller til morgenmad, derfor er det jo perfekt, at de er så nemme at lave. Det passer med, at jeg som det første om morgenen, når jeg lige er stået op, hopper i køkkenet, tænder ovnene og former bollerne med 2 skeer. Så får bollerne lov til, at hvile alt imens ovnene varmer op, og jeg gør mig klar. Når jeg er klar, kommer bollerne i ovnen og ungerne bliver vækket. Wola, så er der varme boller til morgenmaden, helt uden besvær. Det handler vel egentlig bare om timing og så skal man måske bare op, 5 min før man plejer.

Jeg er kæmpe fan af denne nemme måde, at bage på! Der er ingen undskyldninger der er acceptable, for at lade vær med at bage, når man kan bage lækre og luftige boller så nemt. Jeg har tidligere lagt en opskrift op på nemme koldhævede boller, som er en grovere version end denne. Ungerne er ikke meget for kerne, så denne opskrift er egentlig lavet, så de rigtigt kan smovse i sig og så slipper jeg for, at høre på deres brok over kernerne.

Denne portion gav 18 boller, men du kan sagtens lave bollerne mindre og så få flere boller, eller du kan lave dem større og få færre boller. Jeg kan varmt anbefale, at lave en portion med lidt større boller, da de er super lækre, som sandwich brød i madpakken. Jeg laver gerne et par stykker af morgenbollerne lidt større, for så er der friskbagt sandwichbrød til Kian’s madpakken. Jeg laver altid Kian’s madpakke om morgenen, når jeg alligevel står i køkkenet og laver min og ungernes morgenmad. Det er meget forskelligt hvad Rasmus spiser til morgenmad, så han får lov til at klare sig selv, hvad morgenmaden angår.

Opskrift på nemme koldhævede durumboller.

Du skal bruge følgende: 

  • 25 g gær
  • 7 dl vand
  • 3 spsk olie
  • 1 spsk honning
  • 0.5 spsk salt
  • 220 g durummel
  • 500-600 g hvedemel

Sådan gør du: 
Rør gøren ud i koldt vand og tilsæt olie, honning og salt.
Tilsæt durummel og hvedemel i dejen lidt ad gangen, og rør dejen glat. Dejen skal være glat, blød og våd.
Kom film over skålen og stil den i køleskabet nattenover. TIP! Jeg rør gerne dejen sammen imens jeg laver aftensmad, da jeg finder det nemmest. Dejen kan også laves inden du går i seng om aftenen.

Om morgnen tager du dejen ud af køleskabet.
Sæt dejklatter på en bageplade med 2 skeer og lad bollerne hvile imens ovnen varmer op.
Bollerne kan pensles med lidt vand og dryses med lidt durummel. TIP! Jeg plejer ikke at pensle mine boller, da jeg godt kan lide, at de har et lidt mere rustikt udtryk.
Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader, varmluft, i 18-20 minutter.

Bollerne er perfekte til morgenmad, til brunch, til madpakken, til fødselsdage eller når sulten lige melder sig.

Lækre og luftige koldhævede durumboller

 

Ingen kommentar

Skriv et svar