Bageværk/ Madpakke hits/ Morgenmad/ Opskrifter

Opskrift på nemme koldhævede boller

Opskrift på nemme koldhævede boller

I weekenden stod morgenmaden på friskbagte boller. Jeg var blevet enig med mig selv om, at jeg godt måtte synde lidt, da jeg virkelig har haft nogle slemme brød crawings her på det sidste. Jeg ELSKER hvidt brød, jeg ved simpelthen intet bedre, så jeg må indrømme, at det har været noget af det sværeste, at skulle omlægge ved min kost. Min krop har det uden tvivl meget bedre uden alt det gluten, og det er ualmindelig længe siden, at jeg har haft et slemt nedbrud, så det er helt sikkert det rette for mig,  at være foruden alt det brød.

Opskrift på lækre koldhævede boller

Jeg besluttede mig for den nemme og hurtig løsning, som nok også indeholder lidt færre kalorier end mine bløde fødselsdagsboller, som er en kæmpe kalorie bombe, men hey, de er alle kalorierne værd.
Jeg biksede en hurtig dej sammen fredag aften, som kunne stå og hæve natten over i køleskabet, nemmere bliver det simpelthen ikke! Jeg synes faktisk også, at koldthævet brød holder sig friskt i længere tid, de har nemlig en god saftig og blød krumme, som en rigtigt god bolle skal have, altså efter min mening.

Dejen tager maks 5 minutter at bikse sammen, og bollerne formes med 2 skeer dagen efter, hvorefter de skal i ovnen i ca 20 minutter. Altså du har faktisk lækre friskbagte boller på no time, lige til at serverer ved morgenbordet. Whats not to like ?

Det er meget forskelligt hvad jeg kommer i min dej, så der kommer helt sikkert lidt flere forskellige opskrifter, i den nærmeste fremtid. Jeg elsker at bage med forskelligt mel og lækre kerner, mums.

Du skal bruge følgende: 

  • 25 g gær
  • 7 dl vand
  • 3 spsk olie
  • 1 spsk honning
  • 0.5 spsk salt
  • 200 g havregryn
  • 40 g hørfrø
  • 80 g solsikkekerner
  • 200 g grahamsmel
  • 400 g hvedemel

Sådan gør du: 
Rør gøren ud i koldt vand og tilsæt olie, honning og salt.
Tilsæt havregryn, hørfrø og solsikkekerner og rør det godt.
Tilsæt grahamsmel og hvedemel i dejen lidt ad gangen, og rør dejen glat. Dejen skal være blød og våd.
Kom film over skålen og stil den i køleskabet nattenover. TIP! Jeg rør gerne dejen sammen imens jeg laver aftensmad, da jeg finder det nemmest. Dejen kan også laves inden du går i seng om aftenen.

Om morgnen tager du dejen ud af køleskabet.
Sæt dejklatter på en bageplade med 2 skeer og lad bollerne hvile imens ovnen varmer op.
Pensl dem med lidt vand og drys eventuelt med lidt birkes.
Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader, varmluft, i 18-20 minutter.

lækkert koldhævede brød

Det er de perfekte boller til weekends morgenbord, hvor der skal hygges med familien. Vi elsker de rolige og langsomme morgner i weekenden, hvor vi kan nyde de koldthævede boller, i ro og mag.

Prøv dem, hvis du ligesom jeg, er en sucker for nemme, hurtige og velsmagende boller.

 

Ingen kommentar

Skriv et svar