Dessert/ Kager/ Opskrifter

Opskrift på nem og lækker Key Lime Pie

Opskrift på lækker Key Lime Pie

I’m really missing the Keys, derfor har jeg bragt lidt af Key West charme hjem i stuen, ved at lave denne herlige og friske Key lime pie. Der går nærmest ikke en dag, uden jeg går og drømmer mig tilbage til Florida og især Key West og Miami. Jeg ville virkelig ønske, at jeg havde pengene til at tage afsted på endnu et eventyr, men pengene vokser ikke på træerne, så vi venter lige et par år, med at tage afsted på endnu et eventyr i det store USA.

Key lime pie opskrift

I år holdte vi juleaften hos Rasmus familie. Rasmus har en stor familie og på trods af en del afbud, så ente vi med at være den nette sum af 20 personer. Hvis alle var kommet havde vi været over 30, så der er altid garanteret en hyggelig og sjov juleaften. I det at vi er så mange mennesker juleaften, bliver der altid uddelt lidt forskellige opgaver i form af hvem der står får hvad. I år fik vi tildelt opgaven, at medbringe kage og kirsebærsauce, jeg lavede også lidt ekstra flæskesværd. Der er aldrig flæskesværd nok og jeg gider ikke, at jeg skal have dårlig samvittighed over, at jeg ikke vil dele mit ene flæskesværd med ungerne, som i forvejen har kørt flæskesværd ned i stor stil. Det sluttede i år, hvor vi istedet væltede os i flæskesværd og tilmed var der leftovers.

Når men tilbage til hovedpersonen i dette indlæg, nemlig denne utrolig nemme og lækre Key lime pie. Tærten er utrolig nem at lave og kræver enlig ikke de store bage skills, så det er bare om, at kaste sig ud i det. Denne Key lime pie har en lækker og sprød kiksebund, som er toppet med en omgang lækker og frisk lime fyld. En enkelt bid af denne tærte gav mig straks følelsen af, at vi igen sad på den hyggeligste restaurant på Key West, omgivet af en helt særlig og afslappet stemning. Måske det er derfor, at lige netop denne key lime pie, har vundet mit hjerte. Den bringer følelsen tilbage af afslapning, ferie, kærlig og omsorg samtidig med, at jeg drømmer mig tilbage til Key West, som har fået en helt særlig plads i mit hjerte.

Det er en utrolig lækker tærte med en knasende bund, cremet og syrligt fyld, som ikke er for sødt, ej heller for syrligt. Der er en rigtigt god balance imellem det sure og det søde, præcis som jeg elsker det. Hele Rasmus familien var vilde med tærten, så den kan roligt komme på bordet en anden gang.

Nem og lækker opskrift på Key Lime Pie

Opskrift på nem og lækker Key Lime Pie.

Du skal bruge følgende til bunden:

  • 220g Digistive kiks
  • 50g sukker
  • 115g smeltet smør

Sådan gør du: 
Smør bunden og siderne i en pieform på 23-25 cm. TIP! Du kan også benytte en springform på 20-22 cm.
Blend kiksene til fine krummer. Tilsæt sukker og den smeltede smør og bland det godt sammen.
Hæld blandingen i den forberedte pieform og pres krummerne godt sammen, i et jævnt lag i bunden og op ad siderne.
Bag bunden i en forvarmet ovn ved 180 grader i 15 minutter. Lad bunden afkøle alt imens du laver fyldet.

Du skal bruge følgende til fyldet: 

  • 6 æggeblommer
  • 3 spsk limeskal, revet
  • 2 dåser kondenseret mælk
  • 2 dl friskpresset limesaft (10-12 lime)

Sådan gør du: 
Pisk æggeblommer og limeskal godt sammen. TIP! Du har pisket nok når det bliver lysere i farven og lidt luftigere i konsistensen.
Tilsæt kondenseret mælk  og limesaft. Pisk til det er godt blandet sammen. TIP! Blødgør limefrugterne ved at rulle dem hen over bordet med et fast tryk. Skær dem over og pres saften ud. Det er den nemmeste måde, at få saften ud af limefrugterne.
Hæld fyldet i den forberedte piecrust.
Bag din key lime pie på anden nederste rille ved 180 grader, i 22-25 minutter, eller til det midterste fyld har sat sig. TIP! Det skal være fast at røre ved.
Tag din Key Lime Pie ud af oven og lad den afkøle på en rist.
Stil den på køl i minimum 2 timer, gerne natten over. TIP! Opbevar tærten på køl for længere holdbarhed.

Pynt: 
Pynt med flødeskum og reven limeskal.
Hvis du ligesom jeg elsker glitter, så pynt også kagen med lidt sølv- og guldstøv fra Mill & Mortar.

Man skal aldrig gå ned på pynt 😉 Rigtig god fornøjelse.

Nok den bedste key lime pie opskrift

Ingen kommentar

Skriv et svar