Jeg har tidligere delt en ret så lækker opskrift med dig, på det der efter min mening er en klassisk chokoladekage.
Denne opskrift er også røget direkte ind på listen, over klassiske chokoladekager hjemme i vores lille hus. Denne udgave er en af de der helt bløde og svampede af slagsen – mhh, en af dem man virkelig ik’ kan holde fingrene fra.
Det er den mest perfekte bradepandekage, som især vil gøre stor glæde som uddeling i skolen eller børnehaven, alt afhængig af sukkerpolitikken i jeres kommune naturligvis.
I vores børnehave er der 0 sukker politik, så det er en noget ‘tam’ uddeling i børnehaven, men i skolen er det en helt anden snak, trods at det er fuldstændig samme politik, så bliver den ihvertfald ikke håndhævet af lære og pædagoger. Deres kantine laver kun sund og lækker mad, så den del lever fuldstændigt op til 0 sukker politikken.
Denne opskrift på nok verdens bedste og ikke mindst, nemmeste svampet chokoladekage, giver en hel bradepande, så der er rigeligt til en stor forsamling, aka vores familie. Vi er nemlig en stor familie, selv når vi kun nøjes med at invitere den tætte familie, hvilket gør opskriften endnu mere perfekt – den svigter aldrig og går lige i hjertet, hihi.
…
Det er en opskrift i børnehøjde, for den er ualmindelig nem at lave. Faktisk så nem at vores datter selv kan lave den. Jeg assistere blot med lidt hjælp og vejledning, da hun ikke har helt styr på det der med at veje tingene af, men det skal nok komme.
Hvis du skal lave en hurtig kage, så er denne opskrift klart din ‘go to’ opskrift. Den tager ingen tid at bikse sammen, så på lidt under 1 time har du fremtryllet en vidunderlig og svampet chokoladekage, som vil give dig lidt ekstra point på mor/kone/kæreste kontoen.
Prøv den, jeg er sikker på at du vil elske den.
Opskrift på lækker og svampet chokoladekage
Print OpskriftIngredienser
- 600g hvedemel
- 600g sukker
- 8 store spsk kakao
- 3 tsk natron
- 1 L kærnemælk
- 1.5 dl olie, solsikke eller rapsolie
Instruktioner
Kom alle ingredienserne i en skål og miks det godt sammen i 1-2 minutter.
Kom dejen i en bradepande beklæd med bagepapir.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, i 30 minutter, eller til en tandstik trækkes op uden våde krummer på.
Lad kagen afkøle på en bagerist.
Når kagen er helt afkølet, kan den beklædes med glasur og pyntes med farvestrålende krymmel, eller hvad du ellers foretrækker.
Se var det ikke bare en nem opskrift ? 😀
Rigtig god fornøjelse og velbekomme.
25 Kommentar
Berit
3. marts 2018 at 22:57Hej skal der ikke æg i kagen
Camilla
4. marts 2018 at 11:46Hej Berit
Nej der bruges ikke æg i denne opskrift 🙂
Mvh Camilla
Thyra Dalsgaard
25. juni 2018 at 10:21Kan man muligvis bage den i Muffins forme da jeg har en søn som skal have kage med på spejderlejer da de er lidt nemmer at håndtere for ham
Camilla
25. juni 2018 at 20:08Hej Thyra
Jeg har ikke selv forsøgt mig med dem, som muffins, men det må da næsten komme an på en prøve 😊 Tænker ikke at det burde være et problem. Bare husk at have in mente, at dejen hæver, så jeg ville nok kun fylde formene 1/2 til 3/4 op 😊
Mvh Camilla
Thyra
29. juni 2018 at 10:07Hej
Tak for svar jeg fik dem bagt i myffinforme den høje model de hævede ikke helt vild de blev fine og smagte som de var lavet i bradepande 😊👍
Camilla
29. juni 2018 at 10:10Ihh hvor fantastisk, at hører. Tusind tak for feedback 😊
Lene
30. juli 2018 at 22:12Hvilken str form bruger du ?
Camilla
30. juli 2018 at 22:26Hej Lene
Den er lavet i en bradepande. Jeg vil skyde på, at en bradepande i gennemsnit er omkring 35 x 25 cm 😊
Mvh Camilla
Lene
2. august 2018 at 13:07Mange tak, så kan jeg se min til ovnen er for stor til opskriften 🙂
Camilla
2. august 2018 at 13:14Jeg har lige målt min egen bradepande og den måler 35×41 cm, alternativt så har jeg flere ganget lavet den i 2 forme á 20×30 cm, istedet for den store bradepande 😊
Tina Hadberg Andreasen
23. oktober 2018 at 18:54Hej vil lige høre om man kan lave den så en med gluten allergi og en sukker syge må få den
Camilla
23. oktober 2018 at 19:48Hej Tina
Til en gluten allergiker vil jeg blot erstatte den almindelige hvedemel, med en glutenfri udgave. Mht til sukkersyge må jeg desværre være dig svar skyldig, det bliver nemlig svært at finde et alternativ til sukker.
Rigtig god aften.
Mvh Camilla
Ann-Marie
3. juni 2019 at 12:53Er denne opskrift lavet i din helt store bageplade? Min måler nemlig 35×40 cm og jeg er bange for at den bliver for flad. Hvis målene ikke er til den store.
Camilla
3. juni 2019 at 13:04Hej Ann-Marie
Ja den er lavet i min store bageplade – den måler 35×41 cm, alternativt så har jeg flere ganget lavet den i 2 forme á 20×30 cm 😊
Mvh Camilla
Amalie Brøndum Jørgensen
13. februar 2019 at 8:12Hej 🙂
Tror du man kan bruge smør, i stedet for olie?
MVH,
Amalie
Camilla
13. februar 2019 at 18:06Hej Amalie
Man kan godt erstatte olie med smør. Kagen vil bare ikke få helt samme svampede konsistens, som når man bruger olie 😊 Det er dog marginaler vi snakker om i denne opskrift, da kærnemælken er den største bidrager til den lækre og svampede kkrumme.
Mvh Camilla
Amalie
14. februar 2019 at 18:01Super – tak 🙂
Camilla
18. februar 2019 at 14:40Det var så lidt 😊
Pernille
19. marts 2019 at 21:13Hej Camilla,
Er det en dyb bradepande fra din ovn du har brugt til en enkelt portion af kagen? Hvor høj bliver den Ca.?
Tak 😊
Camilla
19. marts 2019 at 22:54Hej Pernille
Ja det er bradepanden fra min ovn jeg bruger 😊 Uhh, den bliver et par cm høj – jeg er ikke så god til det der med cm, men den plejer at blive lige så høj, som min bradepande er. Håber det hjælper lidt på dit spørgsmål.
Mvh Camilla
Sussanne
27. juni 2019 at 14:35hej camilla
Kunne man bruge mælk istedet for kærnemælk f.eks.??
Camilla
27. juni 2019 at 18:06Hej Sussanne
Du kan sagtens erstatte kærnemælken med mælk, du skal dog være opmærksom på, at den vil være knap så svampet i konsistensen 😊
Mvh Camilla
Sussanne
28. juni 2019 at 19:22Okay .. jeg lavede den til mine kollegaer og den blev lidt ligesom browine agtigt syntes de 😉 men lidt bastand syntes jeg og jeg kørte den da i 2-3 minutter på maskine.
Sussanne
28. juni 2019 at 19:23med kærnemælk :O)
Sofie ramy Corfitsen
20. september 2023 at 17:14Hej Camilla.
Kan kagen laves dagen før den skal serveres. Og så blot vente med pynten til dagen hvor den skal spises?
Mvh. sofie