Jeg har efterhånden været et utal af opskrifter igennem, for at finde den helt rette opskrift på nogle lækre fudgy brownies. Tænk at det kan være så “svært” at bage noget så simpelt, men det skyldes da helt sikkert, at vi alle sammen er forskellige og derfor har forskellige definitioner af hvad en fudgy brownie er. For hvornår er en brownie enlig fudgy ?
For mig er en fudgy brownie, når en brownie er svampet, fugtig og blød i midten. Nogle vil måske mene, at en fudgy brownie blot skal være letter blød, for hold nu fast hvor har jeg været mange tørre, triste, kedelige og hårde opskrifter igennem, og skuffelsen har været lige stor hver gang. Jeg har tidligere bagt en vidunderlig brownie, som ingen andre opskrifter har kunne hamle op med, intil nu! Jeg har netop bagt denne himmelske fudgy Nutella brownie, som klart er med i kampen om 1 pladsen, for den lækreste brownie her hjemme. Der er tæt opløb blandt de 2 opskrifter, men min personlige favorit bliver klart denne version, for hold nu fast hvor er den bare alt alt for lækker. Måske det skyldes at jeg stadig køre efter min kostplan og derfor ikke indtager kage, så når jeg en sjælden gang imellem indtager en mundfuld kage, så mener min hjerne, at jeg aldrig har fået noget bedre. Arhj spøj til side, denne kage er efter min mening, indbegrebet af en fudgy brownie. Den er svampet, fugtig og smørblød i midten, ganske som den brownie, man kunne købe i den lokale bager, da jeg var barn. Mums! Alle med en forkærlighed for chokolade vil klart elske den her brownie.
Du skal bruge følgende:
- 230g smør
- 500g sukker
- 4 æg
- 100g kakao
- 1 tsk salt
- 1 tsk bagepulver
- 2 spsk espresso kaffe
- 1 spsk vanilje ekstrakt
- 400g Nutella
- 170g hvedemel
- 250g chokolade knapper
Sådan gør du:
- Smelt smøret over medium varme.
- Fjern gryden fra varmen og tilsæt sukkeret. Sæt gryden tilbage på blusset i 30 sekunder, mens du konstant rør.
- I en skål piskes æggene let sammen med et piskeris.
- Tilsæt kakao, salt, bagepulver, espresso og vanilje ekstrakt og pisk det godt sammen. Det bliver en ret fast masse, men det hjælper så snart de sidste ingredienser tilsættes.
- Tilsæt smør/sukker blandingen og rør det godt sammen.
- Nu tilsættes Nutella’en og der røres godt igennem igen.
- Tilsæt mel og rør det godt sammen.
- Til sidst tilsættes chokolade knapperne og de vendes forsigtigt i dejen.
- Kom dejen i en smurt bageform. Jeg brugte en firkantet bageform på ca 20×30 cm
- Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader i 30-40 minutter. OBS! Kagen vil ikke virke færdigbagt hvilket er helt bevidst, så no worries.
- Lad kagen afkøle helt i bageformen. TIP! Stil den eventuelt på køl i 30-60 minutter inden servering, hvis du ønsker en mere fast brownie.
Du skal bruge følgende til Nutella frosting:
- 125g blødt smør
- 125g flormelis
- 125g Nutella
- 2 spsk vand
Sådan gør du:
- Pisk alle ingredienserne sammen til en let, lys og luftigt frosting. TIP! Tilsæt lidt ekstra vand, hvis du synes at din frosting er for hård. Det er klart en smagssag, hvordan vi godt vil have konsistensen på vores frosting.
- Fordel den lækre Nutella frosting over din brownie kage og så er den klar til servering.
Server den med friske bær og/eller en omgang lækker vaniljeis, så har du en skøn dessert.
Ingen kommentar