Andre lækkerier/ Opskrifter/ Sundere søde sager

Opskrift på lækker hjemmelavet nøddesmør

OPskrift på nøddesmør

Der er intet som hjemmelavet finurligheder, og denne skønne hjemmelavet nøddesmør, er blevet total uundværlig i min hverdag. Jeg kører på min sidste måned med kostvejledning og indtil videre er det gået pisse godt, for at sige det lige ud. Jeg er ovenud lykkelig for resultatet og er ret stolt af mig selv. Jeg kører enlig kostplanen ret stramt og det er helt sikkert også derfor, at der er sket resultater hver uge, når jeg har konsulteret min kostvejleder. For at det ikke skal være løgn, så har jeg heller ikke haft nogle slemme “anfald” pga min sygdom. Det er utroligt hvad den rette kost og træning kan gøre for ens krop, sind og humør.

hasselnøddesmør

Min morgenmad har de sidste 2 måneder har bestået af det samme. Det er sikkert her du tænke, øhh hvad, spiser du virkelig det samme hver morgen ? Ja det gør jeg og jeg elsker det! Jeg spiser mine sunde pandekager med et lag nøddesmør, toppet med bananer. Det smager fantastisk og er uden tvivl noget jeg vil fortsætte med, når min tid med kostvejlederen er udløbet.

hjemmelavet nøddesmør

Nøddesmør er ufattelig nemt at lave og smager simpelthen så skønt. Jeg rister altid hasselnødderne i ovnen, da jeg synes at det fremhæver den lækre nøddesmag i slutresultatet, men du kan sagtens skippe dette step, hvis du er i tidsnød, eller blot er doven. Det kræver få redskaber og kun 1 ingrediens, lettere bliver det simpelthen ikke.

Du skal bruge 500 g hasselnødder til et glas nøddesmør.

Sådan gør du:

  • Hasselnødderne fordeles på en bageplade dækket med bagepapir.
  • Bag hasselnødderne i en forvarmet ovn ved 175 grader i 10-15 minutter, til de er let gyldne og den brune skald begynder at løsne sig.
  • Lad hasselnødderne afkøle helt.
  • Kom hasselnødderne ind i et viskestykke. Fold viskestykket sammen og gnub nødderne inde i viskestykket godt med hænderne. Dette gøres for at fjerne skalden.
  • Når skalden er fjernet fra hasselnødderne kommes hasselnødderne i en blender.
  • Blend hasselnødderner til en smøragtigt konsistens. Det tager lidt tid og kræver derfor lidt tålmodighed. TIP! Skrab siderne ned ind imellem.
  • Efter ca 10 minutter har du en lækker fløjlsblød og cremet nøddesmør. Hvis du synes at den er for tyk i konsistensen, så blend lidt længere, til du har den ønskede konsistens.
  • Kom nøddesmøren på et rent glas og opbevar det på køl.

Nøddesmøren smager fantastisk på en lun bolle, knækbrød, rugbrød, ja faktisk på nærmest hvad som helst.

opskrift på nøddesmør

 

Ingen kommentar

Skriv et svar