Aftensmad/ Bageværk/ Opskrifter

Opskrift på bløde pandestegte naanbrød

Bløde naanbrød på panden

Igår stod menuen på butter chicken og pandestegt naanbrød. Det var A’s maddag og hun havde bestemt menuen. En menu der faldt i rigtig god jord hos resten af familien.

A har virkelig udviklet sine køkkenkundskaber og har efterhånden rigtig godt styr på, hvor tingene er og hvad hun skal gøre. Det vare ikke længe, før jeg trygt kan forlade køkkenet imens hun bager eller laver mad – stoltmor.dk

Igår valgte jeg at gå med en nem og semi hurtig opskrift på naanbrød. Jeg har tidligere delt en opskrift med dig på naanbrød, som også er absurd gode, men da det godt må gå lidt hurtigere af hensyn til A, så faldt valget på denne opskrift.

Disse nanbrød er bløde og saftige, og er nok det tætteste man kan komme på autentisk naanbrød, uden at man har den der helt særlige ovn – eller hvad man nu vil kalde det der hul i jorden, til at lave naanbrødene i.

Vi penslede naan brødende med smør og valgte, ikke, at drysse dem med nigellafrø, udelukkende fordi vi ikke havde nogle. Så har du nogle, så drys løs!

Hvis du godt kan lide hvidløg, så prøv eventluet, at presse et halvt til et helt hvidløg ned i den smeltede smør og pensl naanbrødene med hvidløgssmøren. Mums siger jeg bare!

lækre pandestegt naanbrød

Opskrift på bløde pandestegte naanbrød

Print Opskrift
Serveringer: 8-10 stk

Ingredienser

  • 25g gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 1.5 dl creme fraiche 18%
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 100g speltmel
  • 425g hvedemel
  • 25g smør til pensling

Instruktioner

1

Opløs gæren i vandet.

2

Tilsæt creme fraiche, sukker, salt og speltmel, og rør det godt sammen.

3

Tilsæt hvedemel lidt af gangen og ælt det godt sammen, til en glat og fast dej.

4

Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 time.

5

Del dejen i 8-10 stykker. Form hvert dejstykke til en oval, tryk dem flade med fingrene og rul dem herefter tyndt ud med en kagerulle, på et let mel-drysset bord.

6

Smelt smørret til pensling og kom det i en skål.

7

Opvarm en pande UDEN fedtstof. Steg 1-2 brød på panden ad gangen i 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne med mørke pletter.

8

Pensl de varme brød med smeltet smør på begge sider.

Noter

Når brødene er penslet med smør, kan de drysses med nigellafrø.

Server de lækre naanbrød til butter chicken, tzatziki, andre indiske retter, suppe, gryderetter eller hvad dit hjerte ellers måtte begære. Mulighederne er mange og de bløde pandestegte naanbrød er fantastiske til det hele.

nem opskrift på autentisk naanbrød

Ingen kommentar

Skriv et svar