Aftensmad/ Opskrifter

Nem opskrift på hjemmelavet tzatziki

Nem opskrift på hjemmelavet tzatziki

Noget af det bedste jeg ved – især om sommeren, er hjemmelavet tzatziki – mums.

Har du også en yndlings dip/tilbehør?

Tzatziki er super nemt at lave og så smager det bare helt vidunderligt, selv ungerne er tosset med det.

Om sommeren indtager vi tzatziki i ret så store mængder. Vi spiser det som tilbehør, til alt hvad vi kan slippe afsted med, men det er især et hit til frikadeller, salater, som dip til grøntsagsstængerne, en god bøf, naanbrød osv.

Denne opskrift på tzatziki er en klassisk opskrift, jeg har dog valgt at lave den med skyr, isteder for græsk yoghurt, så det er vel en klassiker med et lille twist. Jeg elsker den klassiske fuldfede udgave lavet på græsk yoghurt, men samtidig så tæller jeg kalorier, så derfor er dette en kaloriereduceret tzatziki, som er tilpasset min/vores livsstil.

Trods at denne tzatziki er lavet på skyr, så er der altså ikke gået på kompromis med hverken smag eller kvalitet. Den har en lækker og cremet konsistens, er tilpas krydret og har en dejlig frisk smag af sommer og sol.

Prøv den!

Nem opskrift på hjemmelavet tzatziki

Print Opskrift

Ingredienser

  • 5 dl skyr
  • 2 agurker
  • 1 tsk salt
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Instruktioner

1

Halver agurkerne på langs og skrab kernerne ud med en ske.

2

Riv agurkerne groft - jeg foretrækker fint, vend dem med 1 tsk salt og lad dem trække i 10 minutter.

3

Kom dem i en sigte og lad dem dryppe af. Vrid, pres og tryk, så al væden trækkes ud af agurkerne.

4

Pres 2 fed hvidløg i en hvidløgspresser og rør det ud i din skyr. Tilsæt olie og agurk, og smag til med salt og peber.

5

Server straks, eller kom din tzatziki i køleskabet og lad den trække i 1 times tid, så smagen rigtig kan nå at sætte sig.

Du kan med fordel lave din tzatziki i god tid og opbevare den på køl. Du kan faktisk lave den dagen før, hvis du godt vil være lidt på forkant med maden.

Rigtig god fornøjelse.

Lækker opskrift på tzatziki

Ingen kommentar

Skriv et svar