Aftensmad/ Opskrifter/ Vegetarisk

Syndig opskrift på salat med butternut squash

Syndig opskrift på salat med butternut squash

Der er intet som efterårssæsonens grøntsager, her hentyder jeg især til græskar og i dette særligt tilfælde, butternut squash. Jeg ELSKER bagt butternut squash, så lige så snart jeg øjner muligheden for at inkorporere det i vores måltider, så gør jeg det.

salat med bagt butternut squash

Vores 3 børn går altid uden om alle former for salat, så det er ret så svært at lave en salat, som de ren faktisk gider at spise. Skal de have grøntsager, så er en sikker vinder, altid at servere gnavegrønt til aftensmaden, hvilket de så også spiser med største velbehag. Denne butternut squash salat er dog en undtagelse, da det er en af de eneste salater, som vores kære børn vil indtage. Altså, de går pænt uden om alle salatbladene, men alt andet spiser de med et stort smil på læben, hihi.

Salat er en perfekt accessorie til alt mad og faktisk lidt en nødvendighed, når man ikke spiser kød. Når der ikke er kød på menuen her hjemme, så skal der hostes op med en lidt mere ‘robust’ salat, en salat der fylder lidt og ligger godt i maven. Denne butternut squash salat har det hele, ihvertfald hvis du spørg mig. Den smager fantastisk, er super nem at lave og kræver ikke de store forberedelser. Det er en farvefin og blikfangende salat, der imponere hver eneste gang, what’s not to like ?

Bagt butternut squash

Syndig opskrift på salat med butternut squash.

Du skal bruge følgende: 

  • 1 butternut squash, skåret i både
  • 1 broccoli, i små buketter
  • 1 blok feta
  • 1 pose blandet salat
  • 1 lille håndfuld tørrede tranebær
  • 1 lille håndfuld græskarkerner

Sådan gør du: 
Fordel butternut squash bådene på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem i lidt olivenolie, groft salt og lidt friskkværnet peber. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, varmluft, i ca 30 minutter.
Lad dem afkøle let imens resten af salaten forberedes.
Kom græskarkernerne på en pande og rist dem ved medium-høj varme. Lad dem afkøle let.
Skyl salaten grundigt og fordel den på et fad.
Fordel herefter broccoli, de let afkølede butternut squash både, tranebær og ristede græskarkerner over salaten.
Bræk fetaen fra hinanden med hænderne og fordel den over den lækre salat.
Give salaten et lille shake og drys så med lidt god olivenolie.

Server salate med det samme og nyd den i godt selskab.

Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

Let butternut squash salat

Ingen kommentar

Skriv et svar